Αναστασίου: «Περίεργο το Euro λόγω της πανδημίας, πλήγμα η απουσία της Εθνικής μας»

Δημήτρης Καλαϊτζής07 Ιουνίου 2021

Ο έμπειρος προπονητής, Γιάννης Αναστασίου, μίλησε στο metrosport.gr και χαρακτήρισε περίεργο το φετινό Euro λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ δεν παρέλειψε να μην αναφερθεί και στην Εθνική μας ομάδα που απουσιάζει δυστυχώς από ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά.

Στο πρώτο του σχόλιο αναφέρθηκε στο αν θα είναι ανταγωνιστικό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι αν υπάρχει φόβος να δούμε αρκετούς τραυματισμούς:

«Σίγουρα θα είναι ένα ανταγωνιστικό τουρνουά, αλλά θα το χαρακτήριζα περίεργο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει τις ομάδες και τους παίκτες τον τελευταίο χρόνο. Πολλές ομάδες στα εθνικά τους Πρωταθλήματα αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τόσο στο φορμάρισμα των παικτών τους, όσο και στους συχνούς τραυματισμούς που προέκυψαν. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί τον τελευταίο χρόνο οι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει ένα μεγάλο σερί αγώνων με ελάχιστες διακοπές, που σημαίνει ότι είναι αρκετά επιβαρυμένοι. 

Η φετινή διοργάνωση δεν θα γίνει σε μια χώρα όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι παίκτες είναι μαθημένοι και από τους συλλόγους τους, αλλά και από τις εθνικές τους ομάδες να ταξιδεύουν συχνά, οπότε νομίζω ότι δεν θα τους επηρεάσει αυτό. Αυτό που θα είναι πρόβλημα για τους ίδιους είναι το τι υγειονομικό πρωτόκολλο ακολουθεί η κάθε χώρα και πόσο κόσμο θα βλέπουμε σε κάθε γήπεδο. Δηλαδή, αν στη Ρωσία έχουμε 20% παρουσία φιλάθλων και την ίδια ώρα στην Πολωνία είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, σίγουρα θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους παίκτες».

Για τα φαβορί της διοργάνωσης:

«Ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά για όλους τους παίκτες και της ομάδες και δεν ξέρω πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές σε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Σίγουρα υπάρχουν φαβορί, αλλά δεν θα ήθελα να εστιάσω σε κάποια ομάδα συγκεκριμένα. Στα χαρτιά μέχρι το γήπεδο υπάρχει μεγάλη απόσταση. Πιστεύω να γίνουν ωραία παιχνίδια και να τα ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος και ο καλύτερος να κερδίσει».

Για την Εθνική Ολλανδίας:

«Οι Ολλανδοί έχουν πολλές απαιτήσεις από την εθνική τους. Ζουν για το ποδόσφαιρο και έχουν μεγάλη δίψα για τίτλους. Πέρυσι ήταν σε πολύ κατάσταση αλλά το γεγονός ότι το τουρνουά δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού σίγουρα τους επηρέασε. Φέτος, δεν είναι σταθεροί και σίγουρα η απουσία του αμυντικού της Λίβερπουλ, Φαν Ντάικ θα τους στοιχίσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι έχουν βατό όμιλο γιατί θα το πληρώσουν».

Για το γεγονός ότι απουσιάζει η Εθνική Ελλάδας:

«Από το 2014 και μετά δεν έχουμε σταθερή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό από μόνο του είναι πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε έμφαση και να βάλουμε τις βάσεις ώστε η Εθνική μας ομάδα να δυναμώσει και να επιστρέψει σύντομα στις μεγάλες διοργανώσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.