«Όσοι βρίζουν τον Πασχαλάκη τα κάνουν όλα τέλεια στη ζωή τους; Δεν ταιριάζει με το στυλ του φετινού ΠΑΟΚ ο Κρμέντσικ»

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2021

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα συν και τα πλην του ΠΑΟΚ, τον Πασχαλάκη, τον Ουάρντα, αλλά και το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΑΕΚ, με πολύ ενδιαφέρουσες ατάκες.

Αρχικά, είπε: 

«Από το ντέρμπι έλειπε, σίγουρα, ο παλμός της κερκίδας, αλλά τακτικά ήταν πολύ καλό παιχνίδι ειδικά από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Προσπάθησε να εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό και το κατάφερε καλά ως ένα σημείο.  

Σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων και σε μία στιγμή αδράνειας δέχθηκε την ισοφάριση. Αδικεί το αποτέλεσμα τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές θέλει και τύχη» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Ο ΠΑΟΚ έχει πετάξει πολλούς βαθμούς σε θεωρητικά μικρά παιχνίδια και αυτή είναι η διαφορά. Δεν έχει νόημα να κερδίζεις τον Ολυμπιακό και να χάνεις πόντους σε άλλα ματς. Θα πρέπει να κοιτάξεις πως θα βελτιώσεις αυτή την νοοτροπία. Τα ντέρμπι ξέρουμε ότι είναι λεπτομέρειες και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών».  

Για τον Πασχαλάκη επεσήμανε: «Έχει προσφέρει στην ομάδα. Μπορεί να έκανε μία λάθος εκτίμηση, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι σε αυτή τη θέση το λάθος πληρώνεται. Είναι σημαντικό η διοίκηση και ο προπονητής πόσο θα τον στηρίξουν και ο ίδιος να μείνει συγκεντρωμένος, να δουλεύει και να μην ακούει δεξιά και αριστερά τι λέγεται, γιατί τότε θα χαθεί εντελώς και η ομάδα θα χάσει έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο έχει επενδύσει.  

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, την χρονιά του πρωταθλήματος, ήταν καταπληκτικός. Μετά πέρασε από διάφορα στάδια, γιατί από πρώτος βρέθηκε εκτός εθνικής ομάδας και ΠΑΟΚ και τελευταία επανήλθε. Είναι καθαρά το κατά πόσο τον πιστεύουν. Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Θέλουν συνέχεια οι παίκτες το αγκάλιασμα. Είναι δύσκολη αυτή η συνθήκη και δεν μπορείς να πεις ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Όσοι τον βρίζουν δηλαδή τα κάνουν όλα τέλεια στη ζωή τους;».  

Για την εμφάνιση του Ουάρντα σημείωσε: «Δείχνει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Είναι πιο ώριμος και βγάζει αρκετή ενέργεια κάτι που έλειπε από το κέντρο του ΠΑΟΚ. Φαίνεται ότι ο Γκαρσία βρήκε το κουμπί του, αλλά και ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι δεν έχει άλλα περιθώρια για λάθη. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν και οι δύο αν συνεχίσει έτσι, γιατί το μόνο που του έλειπε ήταν η συγκέντρωση και η διάρκεια».  

Για τον Κρμέντσικ υπογράμμισε: «Έχει κάποια στοιχεία, χθες πάλεψε αλλά δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε. Όταν παίρνεις τέτοιο φορ, που στο ψηλό παιχνίδι είναι ρκετά καλός, πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες αξιοποίησής του με σέντρες. Ο Α. Ζίβκοβιτς χθες δεν ήταν καλός, από αριστερά φάνηκε ότι δεν του πάει η θέση, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο Κρμέντσικ να αποδώσει αν δεν τον αξιοποιήσουν.  

Όταν οι ακραίοι συγκλίνουν, χρειάζεται ένας φορ να παίζει στην άκρη της αντίπαλης άμυνας, στο όριο του οφσάιντ για να δημιουργήσει ρήγματα. Ο ΠΑΟΚ έχει τέτοια εξτρέμ και πήρε ένα φορ που θέλει σέντρες. Πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσει, δεν ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του. Στην πορεία μπορεί ο ΠΑΟΚ και ο παίκτης να μεταλλαχθούν, δεν ξέρω, τώρα μιλάω βάσει χαρακτηριστικών».  

Για τις διαφορές του τωρινού ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟΚ του Φερέιρα είπε: «Τώρα επιθετικά και τακτικά προσπαθεί να βγάλει πράγματα, πριν με τους τρεις αμυντικούς ήταν διαφορετικά. Το 4-2-3-1 ταιριάζει πιο πολύ στον ΠΑΟΚ. Αυτό που βγάζει τώρα είναι περισσότερο πίστη και πάθος, βλέπουμε τον Ελ Καντουρί να κάνει τάκλιν στην άμυνα, τον Γιαννούλη πιο συγκεντρωμένο στο αμυντικό κομμάτι. Ο Γκαρσία προσπαθεί να αξιοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές και φαίνεται ότι θέλει λίγο χρόνο για να βάλει την σφραγίδα του. Έχασε, βέβαια, το δυνατό του στοιχείο, την άμυνα».  

Για το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΑΕΚ δήλωσε: «Ο Άρης δείχνει να ζορίζεται να πάρει τη νίκη τελευταία, η ΑΕΚ με την αλλαγή προπονητή είχε ένα άσχημο αποτέλεσμα κα δύο καλά μετά. Αν ο Άρης κερδίσει θα έχει πλεονέκτημα για την πρώτη τριάδα, ενώ η ΑΕΚ αν επικρατήσει θα κάνει ένα δυνατό comeback. Και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα, ειδικά η ΑΕΚ στο αμυντικό κομμάτι. Ο Άρης κοιτάζει να σημειώσει ένα γκολ και να κερδίσει, κάτι που δεν συνέβη στα δύο τελευταία του εκτός έδρας ματς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.