Αναστασίου: «Κομβικός για τον ΠΑΟΚ ο Ζίβκοβιτς - Χαμένη ευκαιρία για τον Άρη»

Metrosport Team22 Μαρτίου 2021

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αλλαγή εικόνας του ΠΑΟΚ και την χαμένη ευκαιρία του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Η προσέγγιση του ΠΑΟΚ ήταν διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Βοήθησαν πολύ τα γρήγορα γκολ, έδωσαν ψυχολογική ώθηση, ήταν πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα ήταν θέμα διαχείρισης. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κερδίσει ανεξαρτήτως κόστους. Το πήρε πιο ορθολογικά, αλλά στα πλέι οφ θέλει διάρκεια και σταθερότητα, στοιχεία που δεν είχε» είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για την απουσία του Ουάρντα:

«Είναι πάντα τι ζητάς. Η ΑΕΚ πήγε με τον Μάνταλο δεκάρι και τους τρεις μπροστά, επιθετικά και δεν της βγήκε. Όταν χάνεις την μπάλα είναι σημαντικό να έχεις έξι παίκτες πίσω για να κάνεις άμυνα. Αυτό το είχε χθες ο ΠΑΟΚ».

Για την εμφάνιση του Ζίβκοβιτς σημείωσε: «Παίζοντας αριστερά, στο πρώτο γκολ έκανε πολύ ωραίο τελείωμα, αλλά και στο πλασέ που έκανε στο τέλος. Γενικότερα η απόδοσή του ήταν καλή, είναι κομβικός για τον ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που δεν είχε τόσο δημιουργικούς χαφ, όπως ο Ουάρντα, στο κέντρο, βρήκε περισσότερους χώρους».

Για την αλλαγή πλευράς στους Ζίβκοβιτς και Τζόλη: «Ίσως έχει να κάνει με τα μαρκαρίσματα ή ήθελε ο προπονητής να εκμεταλλευτεί κάποιες αδυναμίες της ΑΕΚ. Είναι καθαρά τακτικό. Ό,τι διάβασε ο Γκαρσία του βγήκε».

Για το αν αυτό το αποτέλεσμα θα παίξει ρόλο στα επόμενα ματς με την ΑΕΚ: «Θα είναι αρκετά παιχνίδια, δεν λέει κάτι. Πάντα, ωστόσο, μία τέτοια νίκη δίνει ψυχολογία».

Για την ήττα του Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Όταν παίζει μία ομάδα με δέκα και από την άλλη υπάρχει ένα ποιοτικό σύνολο, είναι λογικό ότι θα έχεις την κατοχή. Είχε την ευκαιρία, γιατί το να βρεις τον Ολυμπιακό σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δέκα δεν είναι συνηθισμένο. Ο Άρης έχει δείξει σταθερότητα, αλλά σίγουρα του λείπει το εύκολο γκολ, αυτό ήταν πρόβλημα από την αρχή της σεζόν. Γενικά είναι θετική η εικόνα.

Με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος ο Άρης έδειξε ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Το θέμα είναι να συνεχίσει έτσι στα πλέι οφ. Δεν ξέρω για τον τραυματισμό του Μήτρογλου, αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις. Και στο 60% ή 70% να είναι μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Για τον Σάσα: «Βγάζει ενέργεια και δυναμισμό και μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια, αλλά η καλύτερή του θέση είναι στο κέντρο. Τακτικά κάποιες φορές παρασύρεται και τον βλέπουμε σε πολλά σημεία του γηπέδου. Σαν προτεραιότητα πρέπει να έχει τη θέση του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.