Αναστασίου: «Κλειδί ο Άκπομ και οι μπακ, έχει το εύκολο γκολ ο Άρης»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2020

Τους δύο ημιτελικούς κυπέλλου, αλλά και τη μάχη της 2ης θέσης στα πλέι οφ ανέλυσε ο Γιάννης Αναστασίου μιλώντας στο Metropolis 95.5

«Έχω δει όλα τα παιχνίδια. Είναι περίεργη η κατάσταση μετά από τέτοια διακοπή. Υπήρχε το ερώτημα πόση διάρκεια θα έχουν οι ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει σταθερότητα και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Νομίζω ότι θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα στα ματς κυπέλλου γιατί είναι πιο κρίσιμα» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα είναι τελείως διαφορετικά αυτά τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός και ο Άρης με τον κόσμο τους είναι διαφορετικές ομάδες. Είδαν πως θα είναι χωρίς κόσμο στα πρώτα ματς των πλέι οφ. Θέλω να πιστεύω ότι οι ημιτελικοί θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, γιατί μέχρι τώρα ελάχιστοι αγώνες κρατούσαν είχαν όλη την διάρκειά τους υψηλό ρυθμό» ανέφερε αρχικά.

Για τη μονομαχία Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλός στο επιθετικό τρανζίσιον, στο ανοιχτό γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε σαν αρχή τα τελευταία χρόνια την καλή αμυντική του λειτουργία, αλλά φέτος δέχεται εύκολα γκολ. Αυτό θα παίξει ρόλο, η αμυντική του προσήλωση, αλλά και οι μονομαχίες και οι στημένες φάσεις. Σίγουρα χρειάζεται και τύχη. Αν, για παράδειγμα, στην πρώτη φάση πετύχεις ή δεχθείς γκολ θα είναι αλλιώς. Σημαντικά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν τα χαφ του Ολυμπιακού. Ο Καμαρά είναι εκρηκτικός, ο Γκιγιέρμε καλός με την μπάλα και ο Μπουχαλάκης συμπληρώνει και τους δύο. Ο ΠΑΟΚ στον άξονα έχει ελλείψεις, υστερεί σε ταχύτητα, δεν μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό, παρά την ποιότητά τους. Όσο μεγαλώνουν οι γραμμές, οι χαφ του Ολυμπιακού μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Το σημαντικό είναι να είναι κοντά οι γραμμές του ΠΑΟΚ, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιαός μπαίνει δυνατά, θα ασκήσει πίεση είτε με κόσμο, είτε χωρίς. Αν ξεπεράσει αυτό το διάστημα, τότε μπορεί να δει το ματς διαφορετικά. Κλειδί θα είναι ο Άκπομ, γιατί θα χρειαστεί να κάνει τρεξίματα, αλλά και οι ακραίοι του ΠΑΟΚ που θα πρέπει να δουλέψουν πολύ. Οι μπακ του Ολυμπιακού δημιουργούν προϋποθέσεις από τα άκρα».

Για το ζευγάρι ΑΕΚ - Άρη σημείωσε: «Το Κλ. Βικελίδης είναι διαφορετικό με κόσμο. Ο Άρης στα πλέι οφ σημειώνει εύκολα γκολ με διάφορους σκόρερ. Ο Άρης έχει επιθετική φύση και νομίζω θα δημιουργήσει φάσεις. Αλλά με την επίθεση που έχει η ΑΕΚ θα είναι δύσκολο να κρατήσει πίσω το μηδέν. Ο Βέλεθ είναι σημαντικός για την αμυντική λειτουργία, επιθετικά, όμως, ο Άρης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η ΑΕΚ, βέβαια, στις στημένες φάσεις έχει ποιότητα και επιθετικούς που μπορεί να φανούν επικίνδυνοι. Ο Ολιβέιρα δεν είχε συνεχόμενα παιχνίδια και σίγουρα θα ξεκινήσει και από εκεί και πέρα είναι το δίλημμα Αραούχο ή Λιβάγια, αναλόγως πως θέλει να παίξει ο προπονητής».

Για τη δεύτερη θέση: «Θα είναι μάχη μέχρι τέλους. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα γιατί προέρχονται από απραξία. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί και όσο δέχονται φορτία οι παίκτες δεν ξέρουμε πως μπορούν να περιορίσουν τραυματισμούς, γιατί βλέπουμε σε αρκετά πρωταθλήματα, μετά τον κορωνοϊό, οι ποδοσφαιριστές βγάζουν τραυματισμούς. Οπότε δεν ξέρουμε αν οι ομάδες θα τελειώσουν πλήρεις».

Για τους Ολλανδούς διαιτητές των δύο ημιτελικών: «Δεν επηρεάζονται. Γενικά στην Ολλανδία δεν βγάζουν κάρτες, αφήνουν να παιχτεί παιχνίδι, οπότε θα το αφήσουν να εξελιχθεί, ενώ υπάρχει και ανάλογη οδηγία από την UEFA. Όποιος σκέφτεται για θέατρο καλύτερα να το ξεχάσει, γιατί το πιθανότερο είναι να τιμωρηθεί, παρά να κερδίσει κάτι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.