Αναστασίου: «Η PSV έκανε μεγάλη αλλαγή, ήθελε τύχη ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη νοοτροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτήν της Αϊντχόφεν, η οποία προχώρησε σε ριζικές αλλαγές τη φετινή σεζόν.

Επίσης ανέφερε ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν το φετινό Πρωτάθλημα. 

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε:

Τι κάνει σήμερα: «Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, είναι μια συνειδητή επιλογή να απέχω γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Θα υπάρχουν μετρήσεις τεστ, πρέπει να ξέρεις πώς θα δουλέψεις όταν αναλάβεις μια ομάδα».

Για το ότι στο ελληνικό Πρωτάθλημα παίζει ρόλο πρωτίστως η άμυνα: «Λένε ότι η επίθεση δίνει πόντους η άμυνα δίνει πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, πάντα οι ομάδες που είχαν την καλύτερη άμυνα έπαιρναν τον τίτλο. Είναι τέτοιο το πρωτάθλημα που αν έχεις ποιότητα και σημειώνεις ένα-δυο γκολ σε κάθε ματς μπορεί να πάρεις τίτλο».

Για το ότι δεν έχει αλλάξει η λογική στην Ελλάδα: «Έχει να κάνει με την όλη νοοτροπία. Και με Σάντος στην Εθνική παρότι κέρδιζε τα ματς υπήρχε γκρίνια δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Αν εξαιρέσουμε την Άρσεναλ στα πρώτα χρόνια του Βενγκέρ και την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα δύσκολα μπορούν επί χρόνια ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουν αποτελέσματα. Τώρα είναι η Μπάγερν. Αν δεν έρχονται την πληρώνουν οι προπονητές. Αν γίνουν επιλογές παικτών με κάποια χαρακτηριστικά, δεν έρθουν τα αποτελέσματα και φύγει ο προπονητής, είναι δύσκολο για τον επόμενο να τους βάλει σε άλλο καλούπι».

Θα έφευγε ο Σμιντ αν έχανε η Αϊντχόφεν: «Όχι. Η PSV έκανε μια επιλογή το καλοκαίρι και θα τη στηρίξει. Με την έλευση του άλλαξε το σκάουτινγκ στους ποδοσφαιριστές. Μέχρι πέρσι η PSV κοιτούσε ποδοσφαιριστές ηλικίας 18-19 με μεταπωλητική αξία και από φέτος ξεκίνησε να κοιτά και παίκτες ηλικίας 24-25 ετών. Άλλαξαν τον τρόπο σκέψης και δεν ήταν εύκολη αυτή η αλλαγή».

Για την ανατροπή που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Ναι, άλλα έπαιζε με μια φύσει επιθετική ομάδα που σκοράρει εύκολα, έχει ταχύτητα και παίκτες που σε μικρούς χώρους μπορούν να δημιουργήσουν. Για να γλιτώσεις από την πίεση που θα ασκήσουν, ειδικά και από τη στιγμή που έχαναν με 2-0, θέλει τύχη. Αν ο Καντουρί έκανε μια σωστή πάσα στην κόντρα και γινόταν το 1-3, ίσως ήταν άλλο ματς. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά».

Για Τζόλη, Μιχαηλίδη: «Όλοι οι παίκτες αυτής της ηλικίας έχουν τσεκαριστεί από όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης».

Ποιοι θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα: «Θα κριθεί μεταξύ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και όσο αντέξει ο Άρης. Τα επόμενα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τον Άρη που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Αν έχεις ματς στην Ευρώπη χρειάζεται μεγάλο ρόστερ και λίγη τύχη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.