Αναστασίου: «Έλειπε ο φορ περιοχής από τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και αποχαιρέτησε και πάλι τους ομίλους του Champions League. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην έλλειψη συγκέντρωσης που παρουσίασε η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι αν ο Δικέφαλος ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Επιπλέον, τόνισε ότι το φετινό σύνολο έχει αλλάξει και αναζητά πλέον μια νέα ταυτότητα ενώ τέλος σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ: «Είχα πει μετά το ματς στη Ρωσία ότι θα παίξει ρόλο η τύχη, οι λεπτομέρειες και η συγκέντρωση. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και αφού δεν σημείωσε γκολ το σημαντικό ήταν να μη δεχθεί. Στάθηκε άτυχος στη φάση του Μιχαηλίδη. Η έλλειψη συγκέντρωσης φάνηκε μόλις έκανε το 1-1 και έγινε αμέσως το 1-2. Αυτές είναι στιγμές που σε τσακίζουν. Πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης.

Κρίθηκε καθαρά σε λεπτομέρειες. Έπαιξε αυτό που μπορούσε. Επέλεξε να εμπιστευτεί την ίδια φιλοσοφία και τους ίδιους παίκτες. Να προσέχει την άμυνα και απειλήσει τον αντίπαλο. Ήταν σφιχτός αμυντικά και επιθετικά έχει παίκτες και πίεσε τον αντίπαλο. Έκλεψε την μπάλα πολλές φορές και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνη φάση. Αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες συνθήκες πίεσης και περισσότερες ευκαιρίες. Έδειξε ότι δεν είναι κατώτερος».

Για το αν του άρεσε ο Τσόλακ: «Έδειξε ότι έχει ένα πλάνο. Παρέμεινε πιστός. Από τη στιγμή που επέλεξε να παίξει με τρία στόπερ και τρεις μπροστά πρέπει να παίξεις με κάθετες πάσες στην πλάτη των αντιπάλων. Το δημιούργησε πολλές φορές αλλά έλλειψε το καθαρό μυαλό από την περιοχή. Έλειπε ο φορ περιοχής. Πήρε αλλά όταν μπήκε ο Τσόλακ έβγαλε κούραση και φάνηκε στον τρόπο παιχνιδιού του. Ξέρει τη θέση, έχει την κίνηση και την ευφυία. Θέλει χρόνο να προσαρμοστεί. Κοιτάζει το γκολ».

Για τον Ουαγκέ: «Δεν φάνηκε ότι είναι έτοιμος. Φάνηκε ότι είχε διάθεση αλλά δεν έδωσε ότι ήθελε να δώσει. Είναι νωρίς να τον κρίνεις».

Για το ποιον παίκτη ξεχώρισε: «Ο Ελ Καντουρί. Όταν τον βλέπεις να γυρίζει πίσω στο 75 και να κάνει τάκλικ. Ήταν κάτι που δεν τον περίμενες. Έβγαλε προσωπικότητα και ποιότητα. Με μεγάλη διαφορά ήταν ο καλύτερος χθες».

Για το πρωτάθλημα: «Θα είναι τρεις διοργανώσεις που θα πρέπει να συγκεντρωθεί. Θα πρέπει να έχει βάθος στο ρόστερ καθώς είναι δύσκολη η μετάβαση από την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είχε ήδη απώλειες και είναι δύσκολο να τις καλύψεις. Είναι αρχή ακόμη όμως»

Για το αν είναι διαφορετικός ο φετινός ΠΑΟΚ: «Φαίνεται ότι αφομοιώνει το σύστημα του προπονητή. Προσπαθεί να αποκτήσει νέα ταυτότητα και να πετύχει τους στόχους της. Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι πιο κινητικός και γρήγορος. Πέρυσι ήταν βαρύς και προβλέψιμος. Ο Σβαμπ με τον Ελ Καντουρί είναι παίκτες που δίνουν ποιότητα. Θα παίξει ρόλο όταν επιστρέψουν οι τραυματίες τι θα κάνει. Με δύο παίκτες θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί. Θα πρέπει να γίνει σωστή συντήρηση και ορθές προσθήκες για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική η ομάδα».

Για τον Γιάννη Μιχαηλίδη: «Συμβαίνουν αυτά. Το σημαντικό είναι να μην απογοητευτεί και να τα βάλει με τον εαυτό του. Να μάθει τα λάθη του. Είναι ένα παιδί που έχει τα στοιχεία που πρέπει. Είναι μια καθαρά άτυχη στιγμή και πρέπει να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο και αυτοπεποίθηση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.