Αναστασιάδης: «Μεγάλη προσωπικότητα ο Γκαρσία, θα φτάσει ψηλά με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2020

Ο Ανέστης Αναστασιάδης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη σχολή UEFA A και B της ΕΠΟ και εξήρε τη δουλειά του Πάμπλο Γκαρσία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τηλεκπαίδευση που και ο ίδιος αντιμετώπισε προβλήματα:

«Μετά από πολλές προσπάθειες, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Έμπαινε ένα παιδί, έβγαινε ένα άλλο, έμπαινε η δασκάλα, δεν μπορούσαμε να μπούμε εμείς. Είναι νήπια, πρώτη και Τετάρτη τα παιδιά μου. Μας βρίσκει όλους απροετοίμαστους, δεν είμαστε και πολύ προηγμένοι σε θέματα τεχνολογίας. Κι εμείς κάνουμε τηλεκπαίδευση στην ΕΠΟ. Για να μπορούμε να είμαστε καλυμμένοι, κατεβάσαμε και τις δύο πλατφόρμες και όποια έχει καλύτερη ποιότητα και μας κάνει, εκείνη θα ακολουθήσουμε. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά θα έπρεπε για ένα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η Παιδεία, να υπήρχε προετοιμασία».

Για τη σχολή UEFA A και B που συμμετέχει:

«Σίγουρα είναι ευχάριστο και είναι τιμή μας να είμαστε σ’ αυτή τη σχολή που γίνεται για πρώτη φορά. Είναι άνθρωποι που ήταν σε μεγάλες ομάδες. Είναι σημαντικό για παιδιά όπως ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Σνάουτσνερ, ο Στολτίδης, ο Τζιόλης, ο Καρυπίδης, ο Τζιωρτζόπουλος, ο Κιάσσος, ο Γουνδουλάκης… Ανταλλάζουμε απόψεις, έχουν ενεργό ρόλο. Εύχομαι να μπορέσει να βγάλει και άλλους προπονητές αυτή η σχολή. Είναι παιδιά που έπαιξαν σε καλό επίπεδο, που ξέρουν το ποδόσφαιρο, παιδιά με ποιότητα. Αν βρεθούν στις ομάδες, θα ανέβει το επίπεδο και ως προς τη συμπεριφορά και του επιπέδου του ποδοσφαίρου. Δεν είναι να γίνουμε όλοι προπονητές, αλλά ενδεχομένως ένας τεχνικός διευθυντής είναι σημαντικό να έχει γνώση για να μπορέσει να αξιολογήσει καλύτερα ένα ταλέντο, έναν προπονητή, έναν ποδοσφαιριστή».

Για το αν ο Πάμπλο Γκαρσία είναι καλός μαθητής της σχολής:

«Όπως το ξέρετε και καλύτερα από εμένα, ο Πάμπλο Γκαρσία είναι πολύ σοβαρό παιδί. Και στο γήπεδο έχει τη νοοτροπία του νικητή και την έχει μεταδώσει. Προσπαθεί. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε μια χώρα, να μιλάς ελληνικά. Όλες τις απαντήσεις τις δίνει στα ελληνικά και μπράβο του. Είναι μεγάλη τιμή που τον γνωρίζουμε στο ξεκίνημά του. Βλέπουμε αμέσως μια άλλη νοοτροπία που μετέφερε στους ποδοσφαιριστές,. Εύχομαι πραγματικά να πάει ψηλά ο Πάμπλο με τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει προπονητικά γιατί είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τα μαθήματα που γίνονται στη σχολή:

«Όλη την ύλη που χρειάζεται για το UEFA A. Από ανάλυση αγώνων μέχρι τα συστήματα που χρησιμοποιούμε, μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Για τις αναπτυξιακές ηλικίες τι μπορούμε να δουλέψουμε. Έχουμε συνδέσεις για την ηγεσία, ποια χαρακτηριστικά χρειάζεται ένας προπονητής. Μας διευρύνει τους ορίζοντες, ξεφεύγουμε από τον ποδοσφαιριστή και πάμε σε άλλη σκέψη. Πρακτική έχει το κομμάτι, αλλά λόγω της κατάστασης δεν γίνεται. Το πρόγραμμα είναι θεωρητικά μαθήματα το πρωί και πρακτικά το απόγευμα. Στόχος όλων των παιδιών είναι να πάμε και για το UEFA Pro».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.