Αναστασάκος: «Η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ έπρεπε να γίνει στην αρχή της σεζόν»

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2021

Ο Ηλίας Αναστασάκος, πρώην παίκτης τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του Ατρομήτου, ανέλυσε την φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά και τα τεκταινόμενα στον Δικέφαλο, μιλώντας στο Metropolis 95.5.  

«Στο ποδόσφαιρο είμαι αυτή την στιγμή θεατής, είμαι από αυτούς που περιμένουν να ανοίξουν τα καταστήματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη γενικά για την χώρα. Αφού μιλάμε σε αθλητική εκπομπή πρέπει να πούμε για τις κατώτερες κατηγορίες με τις οποίες δεν ασχολούνται οι φορείς. Αυτό θα το βρει μπροστά της η Super League, γιατί όλοι οι παίκτες ξεκινούν από κάτω. Θα ήθελα να κάνω μία παράκληση να το δουν πιο θερμά, γιατί είναι πολλές οι οικογένειες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει την επόμενη μέρα. Δεν είναι στη θέση να κοιτάει μόνο το πρωτάθλημα. Με αυτά που έχουμε δει νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα και είναι ένα βήμα πιο μπροστά απ' όλες τις ομάδες. Είναι σημαντικό που έχει έναν προπονητή για τρία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ και οι υπόλοιπες ομάδες εκεί έχουν χάσει το παιχνίδι. Έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή της σεζόν η αλλαγή προπονητή. Ο Πάμπλο δεν έχει τόσο μεγάλη εμπειρία και πήρε μία ομάδα σε κρίση.

Καλό είναι να φτιάξει φέτος ένα κορμό γιατί έχει χαθεί το πρωτάθλημα, έτσι το βλέπω. Με την εικόνα που έχουν οι ομάδες, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύεται να κερδίσει τους αγώνες. Χωρίς να αποκλείεις το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να δώσει βάση στη σύνδεση ενός κορμού και να περάσει ο Πάμπλο την φιλοσοφία που θέλει, αλλά και να κερδίσει κάποιους ποδοσφαιριστές, που είτε τους είχε χάσει, είτε θα τους εντάξει από εδώ και πέρα στην ομάδα».  

Για την νέα ευκαιρία στον Ουάρντα σημείωσε: «Στο χέρι του είναι. Είναι μία ευκαιρία, έχει πάρει τις εμπειρίες, νομίζω θα είναι η τελευταία του. Αν είναι έξυπνος θα την εκμεταλλευτεί».  

Για την απόκτηση του Κρμέντσικ υπογράμμισε: «Χρειαζόταν επιθετικός. Και ο Σφιντέρσκι και ο Τσόλακ ίσως δεν είναι σε καλή κατάσταση ή ίσως δεν τους βγαίνει το παιχνίδι. Δεν ήταν τυχαία η κίνηση της διοίκησης να συζητήσει με άλλες ομάδες για τον Τσόλακ, θα είχε συζητηθεί με τον προπονητή. Νομίζω θα βοηθήσει ο Κρμέντσικ».  

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ηρεμία και να επικεντρωθεί στον ΠΑΟΚ. Δεν επικεντρώνεται στα δικά του προβλήματα και στην δική του δυναμική. Πρέπει να ξεφύγει από τις δικαιολογίες και μόνο να δουλέψει για να γίνει καλύτερος. Δεν φταίει κανείς, μόνο ο ΠΑΟΚ, όταν είναι καλά, είναι δυνατός και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματά του. Είδα το παιχνίδι με την Λάρισα και δεν μπορούσα να το πιστέψω πως δεν κέρδισε. Νομίζω έχει αποπροσανατολιστεί. Οι αλλαγές στο ρόστερ επηρέασαν και ο προπονητής δεν είχε τον χρόνο να δουλέψει».  

Για την δουλειά στις ακαδημίες του Δικεφάλου: «Δεν υπάρχει τίποτα στην τύχη, γίνεται δουλειά στις ακαδημίες. Δεν είναι τυχαίο που ο Τζόλης κάνει αυτά που κάνει, δεν είναι τυχαίο που ο Γιαννούλης είναι από τα καλύτερα μπακ στην Ελλάδα, ίσως το καλύτερο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να επενδύσει στους νεαρούς και να είναι έτοιμος και πιο δυνατός».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.