Ανασκόπηση του 2018 στην ΕΠΣΜ

Χρήστος Λιάπης27 Δεκεμβρίου 2023

Μια καλή χρονιά ήταν για την ΕΠΣ Μακεδονίας το 2018.

Στην αρχή της χρονιάς και συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου ο Στίβος ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί από τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήµατος γιατί αντιµετώπιζε πρόβληµα στην συγκρότηση ενδεκάδας.

17/1: Η ΕΠΣ Μακεδονίας αποφάσισε το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιανουαρίου µην οριστούν αγώνες τεσσάρων ομίλων, λόγω του συλλαλητηρίου που θα πραγµατοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη. Ολα τα παιχνίδια της Κυριακής είναι το πρωί στις 11.00 για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο».

25/1: Θα συγκροτηθεί επιτροπή εργασίας η οποία θα συγκεντρώσει χρήσιµα στοιχεία που θα έχουν σχέση µε τους αγωνιζόµενους ποδοσφαιριστές στα Πρωταθλήµατα σε όλες τις κατηγορίες. Κατόπιν αυτή η επιτροπή θα καταθέσει στο συµβούλιο την πρόταση της για την υποχρεωτική συµµετοχή νεαρών παικτών.

2/3: Ο Λάμπρος Ανδριόπουλος για τους προπονητές που απέχουν από τις εκδηλώσεις του συνδέσμου είπε ότι θα παρθούν µέτρα καθώς δεν µπορεί να µετέχει µόνο το ¼ των προπονητών και οι υπόλοιποι να απέχουν.

14/3: Στο γήπεδο της Τούµπας ο ΑΟ Καρδίας νίκησε τον ΠΑΟ Κουφαλίων µε 3-1 (κανονική διάρκεια 1-1) και πήρε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

15/3: Αποκλείστηκαν από το φάιναλ φορ των μικτών οι παίδες της ΕΠΣ Μακεδονίας μετά την ήττα τους στα πέναλτι με 4-2 στη Δράμα από την ΕΠΣ Ξάνθης

17/3: Δεν κατέβηκε σε δύο αγώνες ο ΑΟ Θράκης αλλά θα παίξει κανονικά την Κυριακή κόντρα στον Αετό Α. Σταυρού

20/3: Την απόφαση να μην πάρει μέρος στο Κύπελλο ερασιτεχνών πήρε ο ΑΟ Καρδίας.

21/3: Πετυχηµένη ήταν η επέµβαση στην οποία υπεβλήθη ο ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Τριανδρίας Γιώργος Ζωγράφος

22/3: Αναβάλλεται η 26η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ κατηγορίας, προκειμένου να διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου ο αγώνας της 25ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ Σταυρού – Ελλήσποντος Κριθιάς.

29/3: Στο πλαίσιο ης 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου UEFA Regions’ Cup που διοργανώνει η ΕΠΟ η µικτή οµάδα της ΕΠΣΜ (άνω των 19 ετών) νίκησε την µικτή ερασιτεχνών της Κοζάνης µε 4-1.

30/3: Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ το πρόγραμμα κάλυψης ορθοπεδικών επεμβάσεων από τραυματισμούς που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο αγώνας Αναγέννηση Καλοχωρίου – Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων, που διακόπηκε στο 71’ σε βάρος της φιλοξενούμενης ομάδας, κατακυρώνεται στην Αναγέννηση Καλοχωρίου με τέρματα 3-0. Από τον Μ. Αλέξανδρο Ελλήνων αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχων Πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο και του επιβλήθηκε η ποινή του αποκλεισμού από αγώνες για ένα μήνα.

4/4: Την επιθυµία του να είναι επικεφαλής παράταξης στις εκλογές της ΕΠΣΜ αλλά µε προϋποθέσεις εκδήλωσε ο πρόεδρος του ΑΟ Καρδίας Κώστας Κατσαρός. Επτά ποδοσφαιριστές δεν έχασαν ούτε λεπτό στο φετινό Πρωτάθληµα της Α1. Αναντικατάστατοι ήταν οι τερµατοφύλακες Νιάνιος του Ηρακλή Αµπελοκήπων, Αζόβ της Οµόνοιας Σίνδου και Σταυρίδης της Νίκης Μεσηµερίου. Ακόµη οι ποδοσφαιριστές Μάντζιος και Σιτσιάνης του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Καρατζάς του Θερµαϊκού Θέρµης και Κασιτερίδης της Οµόνοια Σίνδου.

Πήραν το τρόπαιο οι Νέοι της ΕΠΣΜ

Σπουδαία εµφάνιση και νίκη για την ΕΠΣ Μακεδονίας στις 13 Απριλίου που επικράτησε της ΕΠΣ Ηρακλείου µε 1-0 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Πρωτάθληµα προεπιλογής εθνικών οµάδων στην κατηγορία Νέων.

20/4: Στο συµβούλιο της ΕΠΣΜ συζητήθηκε η πρόταση του παράγοντα του ΑΟ Καρδίας Κώστας Κατσαρού να δίδεται µέσω της εταιρίας του για πέντε χρόνια χρηµατικό έπαθλο 1500 ευρώ σε αριστούχο αθλητή.

10/3: H Αντιπεριφέρεια Αθλητισµού Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισµός Τουρισµού σε συνεργασία µε την ΕΠΣ Μακεδονίας και το Ολυµπιακό Μουσείο θα πραγµατοποιήσουν εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο µε θέµα «Ιατρική πριν, κατά τη διάρκεια και µετά τον αγώνα». Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα διανεµηθεί στα σωματεία ένα πλήρες οργανωµένο φαρµακείο

2/5: Η μικτή ερασιτεχνών της ΕΠΣ Μακεδονίας έχασε από την ΕΠΣ Ξάνθης με σκορ 3-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια

Αλλαγές στην προκήρυξη των Πρωταθλημάτων

Στις 19 Μαϊου ο Ολυμπιακός Κυμίνων νίκησε τον Θερμαϊκό Θέρμης και ακολούθησε τον ΠΑΟ Κουφαλίων στη Γ’ Εθνική.

21/5: Εικοσιπέντε φιάλες αίµατος µαζεύτηκαν στην τρίτη εθελοντική αιµοδοσία που διοργάνωσε η ΕΠΣΜ σε συνεργασία µε το Γ.Σ.Ν.Ε. «424» και το Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» κατά τη διάρκεια των τελικών στα παιδικά Πρωταθλήµατα.

22/5: Χάρη σε ένα γκολ που σηµείωσε ο Καστανιώτης µε εύστοχο χτύπηµα πέναλτι τρία λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα το Ωραιόκαστρο νίκησε το Ανατολικό µε 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Παλαιµάχων ποδοσφαιριστών.

1/6: Ο λογιστής της ΕΠΣΜ Αναστάσιος Μαυρίδης µιλώντας στο συµβούλιο της ΕΠΣΜ µεταξύ άλλων είπε: «Το πλεόνασµα της ΕΠΣΜ για το 2017 ήταν 31906 ευρώ και η καθαρή θέση είναι στις 48121 ευρώ. Ο προϋπολογισµός του 2019 ανέρχεται στις 349750 ευρώ και στα έσοδα και στα έξοδα».

Η ελάχιστη τιµή εισιτηρίου θα είναι τρία ευρώ, ενώ θα µειωθεί το ποσοστό για τα εισιτήρια σε Α1 και Α’ κατά 50 ευρώ.

Οι συνδροµές παραµένουν οι ίδιες τη νέα περίοδο ως έχουν εκτός από το Κύπελλο στη Β και στη Γ’ που από 50 ευρώ µειώνονται στα 25 ευρώ. Στα παιδικά θα πάρουµε παράβολα 50 ευρώ µόνο από Νέους παίδες και προπαίδες και καθόλου από µικρότερες κατηγορίες».

* Ο ∆ιονύσης Ψωµιάδης τόνισε ότι είναι ντροπή να παίζουν ξένοι διαιτητές.

Για πρώτη φορά τελικός ανόδου της Α’ κατηγορίας γίνεται στο Καυτανζόγλειο αλλά ο Κώστας Πετρίδης του Ελλήσποντου Κριθιάς ανέφερε: «Η θέση µου στη γενική συνέλευση του Ελλήσποντου θα είναι να µην κατέβουμε στον αγώνα µε τον Μαραθώνα καθώς ορίστηκε σε ηµεροµηνία που η οµάδα αδυνατεί να συµµετάσχει». Η θέση της ΕΠΣΜ ήταν ότι είχε κλειστεί από τις 21/5 το Καυτανζόγλειο ώστε να γίνει ο συγκεκριµένος αγώνας µε τον Μαραθώνα την Κυριακή 3 Ιουνίου.

5/6: Υπερπρωταθλήτρια παλαιμάχων αναδείχθηκε η Αθλ. Ενωση Αστυνομίας που νίκησε το Φάληρο με 3-1.

Η επιτροπή διαιτησίας έκανε την χρονιά που τελείωσε 6063 ορισµούς διαιτητών. Οι αγώνες υποδοµών ήταν 2642, στα ανδρικά Πρωταθλήµατα 3310 και 111 οι αγώνες Κυπέλλου. Η επιτροπή είχε στη διάθεση της 182 διαιτητές (178 άνδρες και τέσσερις γυναίκες). Παραπέμφθηκαν επτά διαιτητές για παραβάσεις του ΚΑΠ.

19/6: 178 ομάδες μετείχαν στα Πρωταθλήματα. Εγιναν 2310 αγώνες και επανορίστηκαν 25 αγώνες που είχαν αναβληθεί για διάφορους λόγους, ένας συνεχίστηκε που είχε διακοπεί λόγω δυσµενών συνθηκών, ένας δεν έγινε λόγω αντικανονικότητας του αγωνιστικού χώρου και ένας δεν πραγµατοποιήθηκε γιατί µια από τις δύο οµάδες δεν κατέθεσε καταστάσεις υγείας. Ακόµη ένας αγώνας διακόπηκε χωρίς ευθύνη κάποιας από τις διαγωνιζόµενες οµάδες και συνεχίστηκε και δύο αγώνες διακόπηκαν λόγω επεισοδίων. Συνολικά αποβλήθηκαν 646 ποδοσφαιριστές ενώ την προηγούµενη περίοδο είχαν αποβληθεί 878. Ολοι οι αγώνες καλύφθηκαν από 85 γιατρούς ενώ τα παιχνίδια τα στελέχωσαν 52 παρατηρητές. Η επιτροπή διαιτησίας όρισε διαιτητές σε 5567 αγώνες που αφορούσαν τα ανδρικά Πρωταθλήµατα παλαιµάχων, υποδοµών και Κυπέλλου. Με -2 βαθµούς θα αρχίσει το νέο Πρωτάθληµα ο Μέγας Αλέξανδρος Ελλήνων και ο ΑΟ Θράκης, µε -3 βαθµούς η Αστραπή ∆ενδροποτάµου, µε -6 η ∆άφνη Ακροποτάµου.

9/6: Ο Οδυσσέας Κορδελιού επιστρέφει στα Πρωταθλήµατα, αντίθετα αποσύρονται οι Νέοι Οδυσσέα

16/6: Ο Γιάννης Τζίκας συνεχίζει στην προεδρία του συνδέσµου διαιτητών. Πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει η Γ’ Εθνική ως έχει και να ανεβαίνουν όλοι οι πρωταθλητές από τα τοπικά Πρωταθλήματα στη Γ’ Εθνική και οι δευτεραθλητές από τις ιδρύτριες Ενώσεις.

16/6: Η Α’ κατηγορία θα γίνει σε τρεις ομίλους και η Β’ σε έξι ομίλους. Επιστρέφουν στα Πρωταθλήματα Οδυσσέας Κορδελιού, ο Φοίνικας Καλαμαριάς και ΑΕ Αγίου Γεωργίου, όχι όμως ο Διγενής Μονολόφου και ο Μ. Αλέξανδρος. Οι γεννηθέντες το 2001 και νεότεροι που έπαιξαν στην Α1 ήταν 33. Από αυτούς οι 18 έπαιζαν σε οµάδες που υποβιβάστηκαν.

21/6: Στη ΓΣ της ΕΠΣΜ ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας ∆ηµητριάδης δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην συµφωνία της Ελλάδας µε τα Σκόπια, όσον αφορά το ονοµατολογικό. Κάνοντας τον απολογισµό της χρονιάς αναφέρθηκε στην καινοτοµία που υπήρξε φέτος όσον αφορά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ ενώ στάθηκε και στην αναβάθµιση της Α’ κατηγορίας µε τους δύο τελικούς που έγιναν στο Καυτανζόγλειο αλλά και στο πρόγραµµα κάλυψης επεµβάσεων τραυµατισµών και τις πολλές δράσεις της ΕΠΣΜ. Οµόφωνα εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισµός, ο προϋπολογισµός ενώ στον οικονοµικό µειοψήφησε η ΑΕ Μαρτίου. Ο πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Γιώργος Σαµλίδης πρότεινε να συσταθεί µια επιτροπή από παράγοντες οµάδων που θα ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να καλύψει τα έξοδα από τις διαιτησίες. Ο Κώστας Κατσαρός έκανε µια πρόταση για την οικονοµική ενίσχυση των σωµατείων µέσω λαχειοφόρου αγοράς. Ο Γιάννης Σιδεριδάκης είπε: «Οφείλει η ΕΠΣΜ να τροποποιήσει το καταστατικό, να καταργηθούν κάποια στεγανά της επιτροπής διαιτησίας και να ανακοινώνονται οι διαιτητές»

23/6: Όλα τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας πρέπει να είναι πρώην διαιτητές, υψηλού κύρους που έχουν πιστοποιηθεί από την ΚΕΔ. Μετά από αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει αλλαγή και στην επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣΜ. Στο Κύπελλο Ελλάδας θα παίζουν οι κυπελλούχοι των Ενώσεων. Ο Γκορτζίλας είναι το νέο πρόσωπο από την Θεσσαλονίκη στους πίνακες Α’ Εθνικής ενώ στους βοηθούς ο Νατσιόπουλος πήρε τη θέση του Αρη Μερκενίδη.

«Διαβάζοντας τους πίνακες δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ ή να θρηνήσω. To μεγάλο μου παράπονο είναι ότι δεν μας επέτρεψαν ως επιτροπή διαιτησίας να στείλουμε πίνακες αξιολόγησης όπως γινόταν κάθε χρόνο» ανέφερε ο Νίκος Φιλιππιάδης

24/6: ∆εν πέρασε η περίπτωση αναδιάρθρωσης στη Γ’ Εθνική ενώ ο ΑΟ Καρδίας θα παίξει κανονικά τη νέα περίοδο στην Α1. Καταργείται η β’ φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνών. Την πρόταση δηµιουργίας λίγκας µε οµάδες της Α1 καταθέτει ο τεχνικός διευθυντής του Ιάσονα Αυγής Φώτης Μούντας. Με απόφαση της ΕΠΣΜ υπήρξε αναστολή του µέτρου της υποχρεωτικής συµµετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών την φετινή περίοδο.

13/7: Yποχρεωτική η κατάθεση της πράξης συναίνεσης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στον κανονισμό μεταγραφών της ΕΠΟ αναφέρεται ότι: «Οι Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οποιασδήποτε ερασιτεχνικής ομάδας, έχουν το δικαίωμα, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της ομάδας τους, να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με Π.Α.Ε., με την προϋπόθεση ότι η Π.Α.Ε. έχει την υποχρέωση, να καταβάλλει μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, στην ομάδα για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης το χρηματικό ποσό των: α) 35.500€ για Π.Α.Ε. Α΄ Εθνικής, β) 29.500€ για Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας».

15/7: Οριστικά ο ΠΑΟΚ Κυµίνων Μαλγάρων δεν θα κατεβεί στο νέο Πρωτάθληµα της Α’ κατηγορίας.

20/7: Νέα συνάντηση για τη δηµιουργία πενταµελούς επιτροπής στην Α1 με πρωτοβουλία του διευθυντή του Ιάσονα Αυγής Φώτη Μούντα

23/7: Η ΕΠΣ Μακεδονίας, άνοιξε τραπεζικό λογαριασµό, προκειµένου να ενισχυθούν οικονοµικά πυρόπληκτες οικογένειες, µετά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην Ανατολική Αττική

Σε ισχύ τέθηκε το πρόγραμμα κάλυψης επεμβάσεων των ποδοσφαιριστών

Υλοποίηση του προγράμματος της ΕΠΣΜ για ορθοπεδικές, χειρουργικές επεμβάσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με την έναρξη των Πρωταθλημάτων.

3/8: Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό προπονητών στην ανώτατη κατηγορία τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων οι προπονητές θα πρέπει να έχουν δίπλωμα UEFA C τουλάχιστον. Το ίδιο ισχύει και για τις λοιπές κατηγορίες αλλά και ακαδημίες σωματείων Κ- 6 / Κ-16. Η προκήρυξη της ΕΠΣΜ αναφέρει ότι σε Α και Α1 οι προπονητές θα πρέπει να έχουν δίπλωμα τουλάχιστον ουέφα β. Το δελτίο πιστοποίησης εισόδου, είναι ονομαστικό.

9/8: Bλάχος «Θα είναι ένα δυνατό Πρωτάθληµα µε οµάδες που τα µπάτζετ τους έχουν ξεφύγει για τα δεδοµένα των ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου»

19/8: Επιστρέφουν στο Πρωτάθληµα της Γ’ κατηγορίας Σµυρναϊκός, ΑΟ Μεσήµβριας, Φοίνικας Σχολαρίου. Μια νέα οµάδα που δήλωσε συµµετοχή στη Γ’ κατηγορία είναι τα Λιονταράκια. Στη Β’ κατηγορία επιστρέφουν ΑΕ Αγίου Γεωργίου, Φοίνικας Καλαµαριάς και Οδυσσέας. ∆εν θα κατέβουν στην Α’ κατηγορία οι Νέοι Οδυσσέα και ο ΠΑΟΚ Κυµίνων Μαλγάρων και στη Β’ κατηγορία ο ∆ιγενής Μονολόφου. Στη Γ’ κατηγορία δεν θα κατεβεί ο Κούης, η ΑΕΝ Σίνδου, ο Χαρίλαος Επαµεινώνδας, ο Αίολος Ευόσµου, και ο Στίβος.

21/8: Η ∆όξα Ν. Σιδηροχωρίου αντίπαλος του ΑΟ Καρδίας στο Κύπελλο. Δεν κατεβαίνει ο ΑΣ Μενεμένης μετά τη σύμπραξη με τον Ατλαντα

22/8: Μόνο τέσσερις εκπρόσωποι σωµατείων και κανένας πρόεδρος δεν παραβρέθηκε στην συγκέντρωση για τη δηµιουργία λίγκας στην Α1.

23/8: Ο Νίκος Φιλιππιάδης αναλαµβάνει τη θέση του ειδικού συµβούλου στην ΕΠΣΜ για θέµατα διαιτησίας. Σύµφωνα µε τον κανονισµό διαιτησίας ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας θα πρέπει να είναι πιστοποιηµένος.

24/8: Τα µπόνους των βαθµών στο μίνι Πρωτάθλημα ανόδου σε όλες τις κατηγορίες είναι 3,2,1,1. Ισος ο αριθμός των ομάδων που ανεβαίνουν και υποβιβάζονται. Στην Α1, στην Α’ και στην πρώτη φάση των πλέι άουτ της Β’ κατηγορίας αν η διαφορά µεταξύ των οµάδων είναι δέκα βαθµοί ή και παραπάνω δεν θα γίνεται αγώνας πλέι άουτ.

27/8: Η ΕΠΣ Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κλήρωση των Πρωταθληµάτων βράβευσε τους πραγµατικούς πρωταγωνιστές των Πρωταθληµάτων που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Οι πρώτοι σκόρερ ανά κατηγορία ήταν οι εξής: Α1: Σιαντρόπουλος και Κωνσταντίνου. Α’ κατηγορία Κανέλης Εθνικός Σοχού, B’ κατηγορία Πατσιάβας ΑΕ Χαριλάου, Γ΄ κατηγορία: Αθανασιάδης (ΕΑ Καρατάσου), Μούτσο (Αετοί Θ.), Σπανίδης (Ιταλική Ακαδηµία). Η ΕΠΣΜ πήρε την απόφαση να επαναφέρει τον θεσµό του σούπερ ΚΑΠ.

31/8: Πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας ανέλαβε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου, αναπληρωτής πρόεδρος ο Γιάννης Τζίκας και µέλος ο Μπάµπης Νικολαΐδης. Οι τρεις πληρούν τα προβλεπόµενα στο άρθρο 8 του συστήµατος διαιτησίας ποδοσφαίρου κανονισµός υλοποίησης και εφαρµογής 20181019. Υπεύθυνος για θέµατα διαιτησίας στην ΕΠΣΜ ορίστηκε ο Νίκος Φιλιππιάδης α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ. Η νέα αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Σεπτεµβρίου αντί το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεµβρίου, επειδή το συγκεκριµένο διήµερο λόγω των εγκαινίων της 83ης ∆ΕΘ έχουν προγραµµατιστεί από αρκετούς φορείς συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην πόλη της Θεσσαλονίκης

3/9: Ο ΑΟ Καρδίας κατέκτησε το σούπερ καπ καθώς νίκησε τον ΠΑΟ Κουφαλίων στα πέναλτι με 4-3 (κανονική διάρκεια 0-0).

7/9: Παράταση ενός χρόνου δόθηκε για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων.

16/9: Για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Απόλλων Πόντου νίκησε τον ΑΟ Καρδίας με 5-1

20/9 Σε παραδειγματική τιμωρία προχώρησε η ΕΠΣ Μακεδονίας στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα Αγίας Τριάδας που γρονθοκόπησε τον διαιτητή Στέφανο Γιατσιάτσο στο πρόσωπο, καθώς τον τιμώρησε µε πέντε χρόνια αποκλεισμού από αγώνες.

*Από φέτος όταν ένας αξιωµατούχος αποβάλλεται από ένα παιχνίδι αυτοδίκαια δεν θα µπορεί να κάθεται στον πάγκο στο επόµενο παιχνίδι

29/9: Επιβλήθηκε η ποινή του αποκλεισµού από αγώνες στο σωµατείο, Ορφέας Αγίας Τριάδας για χρονικό διάστηµα δύο µηνών

10/10: Στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΠΟ που θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου αναµένεται να «περάσει» η αναδιάρθρωση. Ολες οι ερασιτεχνικές οµάδες θα χάσουν µια κατηγορία, καθώς από την Α1 θα ανεβαίνουν στη Γ’ εθνική που όµως θα είναι η τέταρτη κατά σειρά εθνική κατηγορία και η Football League δεν θα είναι η δεύτερη αλλά η τρίτη κατά σειρά εθνική κατηγορία

10/10: Δόθηκε παράταση και έτσι μέχρι τις 31/12 οι ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως ηλικίας πρέπει να βγάλουν κάρτα υγείας καθώς δεν θα μπορούν να αγωνίζονται και να προπονούνται.

27/10: Μετά και τη συμπλήρωση της όγδοης αγωνιστικής έχουν παίξει στην Α1 28 παίκτες κάτω των 18 ετών (16χρονοι και 17χρονοι).

8/11: Υπήρξαν τραυματισμοί που αποκαταστάθηκαν μέσω του προγράμματος κάλυψης επεμβάσεων ποδοσφαιριστών αλλά και δύο περιπτώσεις από δύο διαφορετικές ομάδες που δεν πλήρωσαν το ποσό του απαιτείται και έτσι έμειναν εκτός προγράμματος. Στο ενεργειακό πρόγραμμα μπήκε η Μίκρα μέσω των ΕΑΚ

9/11: Το δημοτικό συμβούλιο με ψήφους 14-11 αποφάσισε την αποβολή του Αριστοτέλη από το δημοτικό γήπεδο.

12/11: Υλοποιήθηκε η απόφαση της ΕΠΣΜ και έτσι δεν πληρώθηκαν την αμοιβή τους οι διαιτητές, οι παρατηρητές και οι γιατροί παρά µόνο τα έξοδα µμετακίνησης.

26 /11: Σε αναβολή των επτά χθεσινών αγώνων της Α1 προχώρησε η ΕΠΣΜ καθώς φιλοξενήθηκαν σε εταιρία στοιχήµατος.

30/11: Η ΕΠΣΜ ενημέρωσε όλες τις αρχές µε επιστολή της τη φιλοξενία αγώνων της Α1 σε εταιρία στοιχήματος

2/12: Η δικαιοσύνη ήταν πιο σηµαντική για τον διαιτητή του αγώνα για το Πρωτάθληµα Κ16 µεταξύ των οµάδων Κεραυνός Αγγελοχωρίου-Αναγέννηση Ρυσίου 4-2. Για αυτό το λόγο έχοντας την υποψία ότι το γκολ που σηµείωσε το Ρύσιο ήταν οφσάιντ, έτρεξε προς την κάµερα που τραβούσε το παιχνίδι και τελικά δεν µέτρησε το γκολ.

6/12: Με επερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Αριστείδης Φωκάς ανέφερε: «Προτίθεστε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο το οποίο θα απαγορεύει στην Ελλάδα το στοιχηµατισµό, στα ερασιτεχνικά και δη στα τοπικά Πρωταθλήµατα, στα οποία συµµετέχουν ανήλικα παιδιά»;

Ο αγώνας Ορφέας Σουρωτής – ΠΑΟΝΕ που διακόπηκε στο 97’ επειδή η φιλοξενούµενη οµάδα παρέµεινε στον αγωνιστικό χώρο µε λιγότερους από επτά ποδοσφαιριστές, κατακυρώνεται στον Ορφέας Σουρωτής µε τέρµατα 3-0

10/12: Δεν έπαιξαν στον Ξηροπόταµο λόγω µη παρουσίας γιατρού. Υπεύθυνος για την παρουσία γιατρού σύµφωνα µε τον ΚΑΠ είναι ο γηπεδούχος.

11/12: Αποχωρεί από το Πρωτάθλημα ο Ελλήσποντος Κριθιάς

Προσφυγή έκανε χθες στην αποκεντρωµένη διοίκηση ο Αριστοτέλης µετά την αποβολή της ανδρικής οµάδας από το δηµοτικό γήπεδο. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους µαθηµάτων οι µαθητές της νέας σχολής διαιτησίας έκαναν πρακτική στο Καυτανζόγλειο

14/12: «Πρόκειται για γήπεδα τσιµέντα, δύο τρία που έχουν απομείνει και δεν έχει αλλάξει ο πλαστικός τάπητας ανέφερε ο προπονητής του Φοίνικα Λάµπρος Ανδριόπουλος

31/12: Παράταση δόθηκε στην κάρτα υγείας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.