Ανασκόπηση του 2012 στην ΕΠΣΜ

Χρήστος Λιάπης27 Δεκεμβρίου 2023

Αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη ήταν η γιορτή της ΕΠΣΜ που έγινε στις 31 Ιανουαρίου.

27.1: Πρεμιέρα χθες για την 65η σχολή προπονητών UEFA B’.

31.1: Εγινε στα γραφεία της ΕΠΣΜ η κλήρωση της β’ φάσης για το πρωτάθλημα της Α1, για τον όμιλο της ανόδου και αυτόν της παραμονής.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ

Aλλαγή υπήρξε στους ομίλους για τα μπαράζ ανόδου.

4-5/2: Αναβολή των πρωταθλημάτων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

10.2: Αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες εκτός του 1ου ομίλου της Α1 κατηγορίας προβιβασμού λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

29.2: Κολτσίδας: “Υπήρξε διοικητική αρρυθμία και γι’ αυτό ζήτησα από τον Β. Γραμμένο να με απαλλάξει από τη θέση του προέδρου στο τέλος της περιόδου. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες ή τις παραλείψεις τους”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

6.3.: Χώρισαν Γιαμουρίδης και Κριθιά.

9.3: Στην αίθουσα διαλέξεων στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης στη Μίκρα έγινε ενημερωτική ημερίδα η οποία απευθυνόταν στους μικρούς ποδοσφαιριστές και στους γονείς τους με θέμα: “Διατροφή αθλητών αναπτυξιακών ηλικιών”. Την ημερίδα θα συντόνισε ο σύμβουλος της ΕΠΣΜ, Επαμεινώνδας Μολυβάς και μίλησε η Σουζάνα Παπαδοπούλου, διατροφολόγος ΑΤΕΙΘ διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.

13.3: Εντάσσονται και οι διαιτητές στο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης. Φιλιππιάδης: “Αποδείξτε ότι είστε οι καλύτεροι”.

20.3.: Συντονιστική επιτροπή στη νέα πορεία αποτελούμενη από τους Γιάννη Γεροσωτήρη, Αντώνη Κουρουλή και Βασίλη Πολυκανδριώτη. Στις 4/4 ο τελικός Κυπέλλου.

27.3: Τέσσερις επιπλέον τελικοί Κυπέλλου πριν από το 1975, κάτι που δεν υπήρχε στα αρχεία της ΕΠΣΜ για διάφορους λόγους και ανακαλύφθηκε από τον υπογράφοντα. Συγκεκριμένα το 1972 στη β’ φάση του κυπέλλου είχε παίξει ο Παύλος Μελάς στα Μουδανιά άρα ήταν κυπελλούχος την περίοδο 1971-72. Την περίοδο 1972-73 ο Θερμαϊκός είχε νικήσει τη Νεάπολη με 3-2 στα πέναλτι (0-0), το 1973-74 ο ΠΟ Ξηροκρήνης είχε νικήσει τον Αξιό Ανατολικού στα πέναλτι με 5-2 (0-0) και το 1974-75 οι ερασιτέχνες του ΠΑΟΚ είχαν νικήσει στον τελικό τον Ερμή Νεάπολης με 2-1.

28.3: Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2011

ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ

4.4.: Τρίτη και φαρμακερή για τον Ολυμπιακό Κυμίνων. Το ήθελε πολύ και τα κατάφερε. Ηταν τελικά ο νικητής του 41ου τελικού της ΕΠΣΜ με σκορ 3-2 απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο όπως ήταν ο Απόλλων Κάτω Σχολαρίου.

18.4: Στον τελικό των πλέι οφ ο Θερμαϊκός Θέρμης.

Αφαίρεση δέκα βαθμών από τον Εύοσμο 2006. Ο Θρίαμβος Ταγαράδων κέρδισε την ένσταση που κατέθεσε στο παιχνίδι με τον Αετό Βασιλικών.

22.4: Εθνικός Μαλγάρων νίκησε στα πέναλτι τον Θερμαϊκό Θέρμης με 5-4 (0-0) και πλέον απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου για τη Δ’ Εθνική

26.4: Ο αγώνας Μακεδών Ευόσμου - Εύοσμος 2006 κατακυρώνεται στον Μακεδόνα. Ο αγώνας ΑΠΟ Λαχανά- Κεραυνός Ωραιοκάστρου κατακυρώνεται στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου.

27.4: Παρέμβαση της “Νέας Πορείας”. Σε επιστολή που υπογράφει η συντονιστική επιτροπή της “Νέας Πορείας” και συγκεκριμένα οι Αντώνης Κουρουλής, Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης και Ιωάννης Γεροσωτήρης αναφέρονται μεταξύ άλλων: Τους εφιστούμε την προσοχή επειδή τα πρωταθλήματα έχουν φτάσει στην κόψη του ξυραφιού και παίζονται οι κόποι και οι θυσίες των σωματείων.

28.4: Πρωτιά για τους προπαίδες του Εθνικού Πυλαίας 9Χ9 που νίκησαν στον τελικό τον ΑΟ Αμπελοκήπων. Στον μικρό τελικό η Δόξα Ελπίδας νίκησε τους Μαχητές Πεύκων με 2-1.

ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ 11 Χ 11: Αρης 1999 (1)-ΠΑΟΚ 1999-2000 11-10 στα πέναλτι (1-1). Στον μικρό τελικό ο ΠΑΟΚ 2000 νίκησε τη Σάντος με 2-1 στα πέναλτι (3-3). ΠΑΙΔΕΣ: Εθνικός Πυλαίας-Αρης 1997 0-4

Στον μικρό τελικό οι Πόντιοι Κατερίνης νίκησαν τον ΜΑΣ Αγχιάλου με 3-1. ΝΕΟΙ: Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1997 1-2 στα πέναλτι (1-1). Στον μικρό τελικό ο Αρης νίκησε τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς με 4-2.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα παιδικά

10.5: Κολτσίδας: Αρτια η διοργάνωση στους τελικούς των παιδικών. Για ακόμη μία χρονιά διοργανώθηκαν περισσότεροι από 6.000 αγώνες σε επτά κατηγορίες των παιδικών πρωταθλημάτων, νέων, παίδων, προπαίδων 11Χ11, προπαίδων 9Χ9, τζούνιορ, προτζούνιορ και μπαμπίνι, γεγονός που αναδεικνύει την ιδιαίτερη προσφορά όλων των συμμετεχόντων στη νεολαία μας και στην κοινωνία μας, γενικότερα. Δήλωσαν συμμετοχή 514 ομάδες σ’ όλες τις κατηγορίες. Για πρώτη φορά εισήχθη η υποχρεωτική τήρηση του “ευ αγωνίζεσθαι – FAIR PLAY” και η χρήση της μπλε κάρτας

3.5.Φιλιππιάδης: “Θα απομακρυνθούν όσοι… έχασαν το στόχο”

8.5. Χωρίς ήττα στη Β’ η ΑΕΝ Αστραπή

10.5: Ο αγώνας Θεσσαλονίκη – Ακαδημία Ζ. Ζάχου κατακυρώνεται στο σωματείο, Ακαδημία Ζ. Ζάχου με σκορ 3-0 και μηδενίζεται το σωματείο,

13.5.: Ανοδος για Μακεδόνα, Μέγα Αλέξανδρο Ελλήνων, Αίολο, Ακαδημία Νεάπολης και ΓΣ Φοίνικα

19.5.: Ανοδος για Λαγκαδίκια, Μέντεκα. Σώθηκαν Νεάπολη, Ερμής Μηχανιώνας και Νίκη Μεσημερίου.

21.5.: Εγινε χθες η κλήρωση των αγώνων μεταξύ των δευτεραθλητών της Α’ κατηγορίας για την άνοδο στην Α1.

23.5: Συγχώνευση και με τη βούλα. Ο Οδυσσέας Κορδελιού κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να συνενώσει δύο ομάδες του δήμου, τους Ταύρους και τη Δόξα Ελευθερίου Κορδελιού με το όνομα Νέοι Οδυσσέα Κορδελιού.

30.5: Πρόταση Καδόγλου για Α2. Πλάνο τριετίας για ένα όμιλο στην Α1 αντιπρότεινε ο Χασάν Μπαμπικέρ.

31.5: Γραμμένος και Παντέρης σήμερα στις 10 το πρωί στη ΓΣ της ΕΠΟ.

Επαφές για συγχώνευση του Ηρακλή με τις υπόλοιπες ομάδες των Αμπελοκήπων.

Ανασκόπηση της χρονιάς

Δίνοντας συνέχεια στην ανασκόπηση της χρονιάς στις 22 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ομάδες της Α1 αποφασίστηκε να πέσουν φέτος οχτώ ομάδες και να ανεβούν από την Α’

οι τέσσερις πρωταθλητές και ένας από τους νικητές των πλέι οφ

28.8: Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους πρωταθλητές των Ενώσεων να ανεβούν στην Δ' Εθνική. Ο Αστέρας  Μαγικού  από την ΕΠΣ Ξάνθης είναι η έκτη ομάδα από τη βόρεια Ελλάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο νομό της και τελικά δεν δέχτηκε να παίξει στη Δ’ Εθνική. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι η πρωταθλήτρια Εβρου Ενωση Ανθειας Αρίστεινου, ο πρωταθλητής Χαλκιδικής Αετός Βαρβάρας, ο πρωταθλητής Πέλλας Μ. Αλεξ. Ν. Μυλότοπου, Φλώρινας Ελλάδα Ανω Καλλινίκης και Γρεβενών Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης.

31.8 * Ο Μακεδονικός Νεάπολης κατέθεσε δήλωση συμμετοχής στη Δ’ Εθνική. Σήμερα οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων

ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δύο αγωνιστικές από τον πρώτο γύρο και στα αντίστοιχα του δεύτερου γύρου δε θα πάρουν αποζημίωση, διαιτητές, ταμίες και παρατηρητές παρά μόνο τα χιλιόμετρα για εκτός Θεσσαλονίκης. Θα μειωθεί η αποζημίωση των διαιτητών, που θα αγωνίζονται στους αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, από 120,00 ευρώ σε 105,00 ευρώ και κατά 5,00 ευρώ η αποζημίωση των παρατηρητών αγώνων που ορίζονται στους αγώνες της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ταυτόχρονα, θα διευρυνθεί η Α’ ζώνη.

1.9: Μπαμ με Τσιαντούλη ο Ελευθεριακός. Εγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων

6.9 Δωρεάν στους αγώνες με της επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

7.9: Αρχίζει η Α1 κατηγορία. Πρωτάρηδες στην Α1 Διγενής Μονολόφου και Αστέρας Ραιδεστού. Κρατά το ρεκόρ συμμετοχών ο Φοίνικας αν και φέτος θα αγωνίζεται στη β’ κατηγορία.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου έγινε το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Παρατηρητών Αγώνων στην αίθουσα διαλέξεων του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης στη Μίκρα.

18.9.27: Ανέλαβε ο Θεοδοσίου στην Ενωση Συκεών.

28.9.Με –2 βαθμούς από την περσινή περίοδο αρχίζουν τη χρονιά Θεσσαλονίκη και Αίολος. Με –6 ξεκινά ο ΑΠΟ Λαχανά και με –9 ο Εύοσμος 2006. Στην Α1 ο Μακεδονικός-Αναδιάρθρωση κατηγοριών

1.10: Δεν θα μπει στην κλήρωση της Δ’ Εθνικής. Προς Α1 ο Μακεδονικός

2.10.Επιστροφή του Κανάρη στα Πρωταθλήματα.

5.10. Αναβλήθηκε το παιχνίδι της ΑΕ Ποντίων. Θα παίξει κανονικά την επόμενη εβδομάδα. Στο συμβούλιο της ΕΠΣΜ το θέμα του Μακεδονικού.

6.10: Νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ

10.10 : Στην Α1 ο Μακεδονικός. Θα μπει στον όμιλο των έντεκα ομάδων.

12.10 Στις 7 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί, τελικά, η αγωγή της “Νέας Πορείας” και όχι τον Σεπτέμβριο.

23.10 Τέλος ο Αγγελούσης από το Κολχικό. Ο Ηλίας Μήτρογλου στον Κισσό. Πρώτη Τουρσούγκα στον Θερμαικό Θεσσαλονίκης. 22.10.Δίδυμο Παρούτογλου-Θεοδοσίου στην Ενωση Συκεών. Νέος προπονητής σε Κισσό και Ελπίδες Ηλιούπολης. Αγιασμός στην Ηλιούπολη. Τέλος ο Λαμπάδας από τον Κισσό.

24.10: Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται στις Εθνικές κατηγορίες καθώς ενοποιείται η Γ’ και η Δ’ Εθνική. Η εισήγηση της επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής είναι να γίνουν τη νέα περίοδο έξι όμιλοι των 16 ομάδων.

25.10 Με Σαραμάντο το Μεσαίο. Στο Κολχικό ο Στεφανόπουλος

19.10.Τι ισχύει στην Α1. Η προσθήκη του Μακεδονικού θα φέρει μια ελαφρά τροποποίηση στην προκήρυξη.

1.11. Ανοιχτή επιστολή προς τα σωματεία. Βολές Ανατολίτη.

2.11.Στα τέλη Νοεμβρίου αρχίζουν τα πρωταθλήματα των μικτών ομάδων παίδων και νέων. Εφόσον εγκριθεί από το δ.σ. της ΕΠΟ θα παίζουν πρώτα οι μεικτές, μετά οι περιφέρειες και στη συνέχεια οι ζώνες

6.11.Τεχνικός διευθυντής ο Υφαντίδης στην ΑΠΕΛ.

7.11.Με Τσάρτσαλη τα Κύμινα

8.11: Με απόφαση της ΕΠΣΜ ο διακοπείς αγώνας Εθνικός Μετεώρων-Ομόνοια Σταυρούπολης θα συνεχιστεί από το 82’. Τιμωρήθηκε η έδρα του Εθνικού με τρεις αγωνιστικές και της Ομόνοιας με μία.

13.11.Νέος προπονητής ανέλαβε στη Νυμφόπετρα ο Γιώργος Ιορδανίδης ο οποίος επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Αλλαγές σε Κερασιά και Νέους Οδυσσέα. Παραίτηση Κιάκη

13.11.Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ για το πρωτάθλημα των μεικτών το οποίο θα αρχίσει στις 5 Δεκεμβρίου ενώ η τελική φάση θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαϊου.

Δημιουργείται τρίτη φάση με ζώνες. Θα ψηφιστεί πρώτα το νομοσχέδιο από τη βουλή για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και μετά θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από την ΕΠΟ.

24.11 Παραιτήσεις στους Ταύρους.

19.11: Παραίτηση Αριστάδη στα Κουφάλια.

20.11:Mε Παρασκευόπουλο η Μηχανιώνα

22.11:Το συμβούλιο της ΕΠΣΜ παρουσία και του Διονύση Ψωμιάδη, που κάθε άλλο παρά έχει παραιτηθεί, αλλά χωρίς τον Βασίλη Ανατολίτη, έγινε το χθεσινό συμβούλιο της ΕΠΣΜ.

29.11: Νέος προπονητής ο Νανάκος στον ΠΑΟΚ Σταυρού.

Ο λόγος στο δ.σ. και στη συνέχεια στις ΓΣ για την Ενωση Ελευθερίου Κορδελιού. Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις των προέδρων του Ελευθεριακού και του Οδυσσέα για την επικείμενη συγχώνευση των δύο ομάδων.

3.12.:Τέλος ο Κουρτίδης από την Πολίχνη. Χώρισαν ΠΑΟΔ-Βυρζαμάνης

5.12.Χαρίσκος: Θα βοηθήσει ο Κίτσιου. Μια νίκη και μια ισοπαλία οι μεικτές της ΕΠΣΜ. Ανέλαβε ο Σαββόγλου στο ΠΑΟΔ

Αρθηκε η εμπιστοσύνη του δ.σ. της ΕΠΣΜ προς το πρόσωπο του Ανατολίτη.

6.12: Απάντηση Ανατολίτη σε Γραμμένο-Ψωμιάδη.

18.12: Μικρές αλλαγές στον σύνδεσμο διαιτητών μετά την παραίτηση του Γιώργου Μπαρά. Αναβλήθηκαν οι σημερινοί αγώνες

19.12: Μία αγωνιστική στην έδρα των Κουφαλίων.

Η χρονιά σε 14 γραμμές

Στις 21/1 η γιορτή της ΕΠΣΜ. Θα είναι αφιερωμένη στην Θεσσαλονίκη 

2. Περισσότεροι οι τελικοί Κυπέλλου

3. Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός Κυμίνων

4. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα παιδικά

5 :Ανοδος στη Δ’ Ηρακλή Αμπελοκήπων και Εθνικού Μαλγάρων

6: Ομοψυχία Γραμμένου-Ψωμιάδη.

7: Η ΕΠΣΜ στηρίζει Γκαγκάτση μετά την παραίτηση Ψωμιάδη

8:Στη Δ’ Εθνική έχουν δικαίωμα να παίξουν όλοι οι πρωταθλητές.

9: Ελαφρύνσεις για τα σωματεία

10: Νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ

11: Προσπάθεια μείωσης των ομάδων της Α1

12: Στις 7/1 η αγωγή της Νέας πορείας

13.: Στην Α1 τελικά ο Μακεδονικός

14: Ενοποίηση Γ’ και Δ’ Εθνικής

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.