Ανασκόπηση του 2011

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2023

5/1: Νίκες των μεικτών της ΕΠΣΜ επί της Χαλκιδικής και πρωτιές στους ομίλους τους.

Eγινε δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας που υπέβαλε o Μακεδονικός Μοναστηρίου σε βάρος του κύρους του αγώνα του με τον ΑΟ Θράκης.

10/1: Αρχίζει η σχολή προπονητών ουέφα Α.

17/1: Γιορτή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων Ζήσης Βρύσας και Αγγελος Χαριστέας.

13/1: Ο Ορφέας Αγίας Τριάδας δεν κατέβηκε στον αγώνα του με τον Μακεδόνα Ευόσμου και μηδενίστηκε.

19/1:Nέα σχολή διαιτησίας.

27/1: ο Νέστωρ Οσσας δεν κατέβηκε και σε τρίτο παιχνίδι και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

31/1: Ξεκινάνε οι προπονήσεις της περιφερειακής ομάδας στην Μίκρα μετά την πρωτιά νέων και παίδων στην πρώτη φάση.

9/2 ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΜ. Ιδιο διοικητικό συμβούλιο. Στη διαδικασία προσωρινής διαταγής που έγινε χθες ο δικαστής δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή όσον αφορά τα 15 μέλη που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΜ μέχρι να γίνει το δικαστήριο στο ακροατήριο ακούσιας δικαιοδοσίας. Αυτό θα γίνει στις 18 Μαρτίου, εκτός κι αν κάτι αλλάξει σήμερα και γίνει τελικά το δικαστήριο τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. Η διοίκηση που θα προκύψει από αυτό το δικαστήριο θα είναι αρμόδια να προκηρύξει εκλογές οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου εκτός και αν ο δικαστής προσδιορίσει τον χρόνο νωρίτερα.

Η πλειοψηφία παραμένει στην παράταξη Γραμμένου με οχτώ συμβούλους έναντι τεσσάρων του Βασίλη Σχιζοδήμου και των τριών Χατζηλαζαρίδη, Μπενάκη και Σαπατακίδη. "Είχα πει ότι θα πρέπει να πάμε συναινετικά και να συνεχίσει η μέχρι πρότινος διοίκηση, καθώς είχε δώσει τα διαπιστευτήριά της και είχε λειτουργήσει καλά αλλά δε συμφώνησαν οι άλλες πλευρές", τόνισε ο Βαγγέλης Γραμμένος. "Όσον αφορά τον πρόεδρο του δ.σ. είχα πει την προηγούμενη φορά ότι δεν μπορώ να είμαι διορισμένος πρόεδρος. Αυτή τη φορά θα δούμε τις προτάσεις που θα γίνουν και θα αποφασίσουμε". Ο Βασίλης Σχιζοδήμος, από την πλευρά του, είπε ότι η απόφαση ήταν αναμενόμενη άλλωστε ο δικαστής δεν είδε την πρόταση που κατατέθηκε από την παράταξη. Υπήρχαν αλλαγές στα ονόματα που έδωσε όπως του Τριαντάφυλλου Πουρσανίδη, αλλά ο δικαστής επέλεξε αυτά που υπήρχαν στη μέχρι πρότινος διοίκηση. "Σεβαστή είναι η απόφαση", είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης.

10/2:Πρόεδρος ο Ψωμιάδης. Σε καλή ατμόσφαιρα συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από την προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο. Πρόεδρος συνεχίζει ο Διονύσης Ψωμιάδης καθώς όπως έχει πει ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν μπαίνει διορισμένος πρόεδρος.Kόντρα στο συμβούλιο Σχιζοδήμου-Χατζηλαζαρίδη.

Στο νέο δ.σ. της ΕΠΣΜ πρόεδρος είναι ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ακόμη μετέχουν οι Καδόγλου, Μπαμπικέρ, Φωτόπουλος, Γιουρούκαλης, Κολτσίδας, Λεβέντης, Γραμμένος, Σχιζοδήμος, Καρυπίδης, Νικολόπουλος, Μότσανος, Σαπατακίδης, Μπενάκης, Χατζηλαζαρίδης.

17/2: Από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας επιβλήθηκε η ποινή του αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στο σωματείο, Αισχύλος Ωραιοκάστρου μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

3/3: ο αγώνας του 3ου ομίλου της Α? κατηγορίας ΑΕ Φαλήρου - Ποσειδώνας Μηχανιώνας κατακυρώνεται στο σωματείο, ΑΕ Φαλήρου. Ο αγώνας του 3ου ομίλου της Β? κατηγορίας Θρίαμβος Ευαγγελίστριας - ΠΑΟΚ Πολίχνης που δεν πραγματοποιήθηκε, επαναλαμβάνεται.

10.3: Από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας επιβλήθηκε η ποινή του αγωνιστικού αποκλεισμού στο σωματείο, ΠΟ Ξηροχωρίου επί δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες και στο ίδιο σωματείο επιβλήθηκε η ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

11/3: Με τρεις επιστολές που έστειλε ο Διονύσης Ψωμιάδης προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο κάνει αναφορά στο οικονομικό πρόβλημα των ομάδων, τις επιχορηγήσεις, τα πρόστιμα στη Δ' Εθνική, τον σεβασμό που θα πρέπει να υπάρξει στον ερασιτέχνη παράγοντα, στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών και στις καινοτόμες αλλαγές που πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνουν. Αλλαγές που προτείνει να λειτουργήσουν πιλοτικά στην ΕΠΣ Μακεδονίας.

17/3. Ο αγώνας του 1ου ομίλου της Γ' κατηγορίας Μακεδονικός Μοναστηρίου - ΑΟ Θράκης που δεν έγινε κατακυρώνεται στο σωματείο, Μακεδονικός Μοναστηρίου.

Β. Ο διακοπείς αγώνας του 4ου ομίλου της Γ? κατηγορίας Μακεδονία Καλαμωτού - Εύοσμος 2006 κατακυρώνεται στο σωματείο, Εύοσμος 2006.

23/3: σχολή ουφέα β

23/3: ο Οδυσσέας Κορδελιού επικρατεί στα πέναλτι του Ολυμπιακού Κυμίνων και κατακτά το Κύπελλο

24/3: Εγινε δεκτή ένσταση αντικανονικής συμμετοχής που υπέβαλε το σωματείο, ΑΣ Μενεμένης σε βάρος του κύρους του αγώνα της με το σωματείο, Αγιος Δημήτριος.

7/4: αναθεωρητική σχολη προπονητών

13/4: Ο διακοπείς αγώνας του 3ου ομίλου της Β? κατηγορίας Πήγασος - Σταυραετός Ευξεινούπολης κατακυρώνεται στο σωματείο, Πήγασος.

Β. Ο αγώνας του 5ου ομίλου της Β? κατηγορίας Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής - Αετός Βασιλικών κατακυρώνεται στο σωματείο, Ατρόμητος Αγίας Παρασκευής.

14/4 σχολή εξομοίωσης πτυχειούχων ΤΕΦΑΑ

29/4: Ο αγώνας του 2ου ομίλου της Γ' κατηγορίας Αστραπή Νεάπολης- ΑΣ Κωφών κατακυρώνεται στο σωματείο, Αστραπή Νεάπολης. Ο αγώνας του 2ου ομίλου της Γ' κατηγορίας Πυρσός Θεσσαλονίκης - Εθνικός Αστέρας κατακυρώνεται στο σωματείο, Εθνικός Αστέρας. Δ. Ο αγώνας του 3ου ομίλου της Γ' κατηγορίας Πυρσός Αγίας Τριάδας - Κανάρης κατακυρώνεται στο σωματείο, Πυρσός Αγίας Τριάδας.

4/5: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Ενωσης μετά την απόφαση του δικαστηρίου. ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΙ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΗΣ, ΚΑΠΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΟΥΛΗΣ. Ανακατατάξεις υπήρξαν στο δ.σ. της ΕΠΣΜ μετά την απόφαση του δικαστηρίου με την πλειοψηφία να παραμένει στην παράταξη Γραμμένου αυτήν τη φορά με 8 έναντι 7 της παράταξης Σχιζοδήμου, καθώς βγήκαν εκτός οι τρεις που αποσχίστηκαν από την παράταξη Σχιζοδήμου και συγκεκριμένα οι Χατζηλαζαρίδης, Μπενάκης και Σαπατακίδης και τη θέση τους με απόφαση του δικαστηρίου πήραν οι Χαράλαμπος Χαλκίδης, Δημήτρης Καππίας και Αντώνης Κουρουλής. Ο δικαστής πήρε τα επτά ονόματα που έδωσε η παράταξη Σχιζοδήμου, καθώς βγήκε εκτός συμβουλίου και ο Κώστας Νικολόπουλος και τη θέση του πήρε ο Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης. Στην εξελεγκτική επιτροπή είναι οι Αγγελος Αλτίκης, Φώτης Κόλτσος (πήρε τη θέση του Σομπατζή) και Κώστας Μαρκούλης. "Ήταν μια αναμενόμενη απόφαση", ανέφερε ο Βασίλης Σχιζοδήμος και πρόσθεσε: "Αποκαταστάθηκαν τα πράγματα από τα προβλήματα που είχαν δημιουργήσει κάποια άτομα στη δυναμική τής παράταξης". Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Γραμμένος επισήμανε: "Ήταν μια λογική απόφαση από τη στιγμή που οι τρεις δεν υποστήριξαν την αίτησή τους για διορισμό προσωρινής διοίκησης".

Μετά την εξέλιξη αυτή αύριο θα γίνει διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση και σε επόμενο συμβούλιο πιθανότατα θα οριστεί και η ημερομηνία των εκλογών όπου σύμφωνα με το δικαστήριο θα πρέπει να γίνουν εντός τριών μηνών. Από τη στιγμή που θα τεθεί θέμα εκλογών αυτές μπορούν να γίνουν το λιγότερο ύστερα από 15 μέρες. Aυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν 6, 13 ή 20 Ιουνίου. Από την άλλη δεν αποκλείεται να γίνουν ταυτόχρονα με την τακτική γενική συνέλευση όποτε αυτή οριστεί. Πάντως από όλες τις πλευρές έχει εκφραστεί να γίνουν οι εκλογές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

5/5 Ανακοίνωση της ΕΠΣΜ για το θέμα του Ηρακλή

6/5: ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΦΕΣΗΣ". ΣΑΠΑΤΑΚΙΔΗΣ: "ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ". Ιδια διοίκηση στην ΕΠΣΜ

Δεν υπάρχουν αλλαγές όσον αφορά τις θέσεις μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ. Με πλειοψηφία οχτώ έναντι επτά αποχής της παράταξης Σχιζοδήμου, οι θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο παραμένουν ως είχαν με πρόεδρο και πάλι τον Διονύση Ψωμιάδη, καθώς ο Βαγγέλης Γραμμένος όπως έχει πει δεν θέλει να μπει πρόεδρος σε διοίκηση πρωτοδικείου. Το νέο δ.σ. έχει ως εξής: πρόεδρος: Διονύσης Ψωμιάδης, αναπληρωτής πρόεδρος: Ιωάννης Καδόγλου, α' αντιπρόεδρος: Χασάν Μπαμπικέρ, β' αντιπρόεδρος: Ευθύμιος Φωτόπουλος, γενικός γραμματέας: Παναγιώτης Γιουρούκαλης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας: Χαράλαμπος Κολτσίδας, ταμίας: Κωνσταντίνος Λεβέντης, μέλη: Ευάγγελος Γραμμένος, Βασίλης Σχιζοδήμος, Δημήτρης Καππίας, Παναγιώτης Καρυπίδης, Γιώργος Μότσανος, Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης, Αντώνης Κουρουλής, Χαράλαμπος Χαλκίδης.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΥ

"Να καλωσορίσουμε τα καινούργια πρόσωπα" τόνισε καταρχήν ο Διονύσης Ψωμιάδης. Στη συνέχεια είπε: "Κάνω μια πρόταση. Αν μπορεί να γίνει μια σύμπραξη, μια συνένωση των δυνάμεων. Δύο από την παράταξη Χατζηλαζαρίδη, τέσσερα του Σχιζοδήμου και εννέα δικοί μας. Να κάτσουν να μιλήσουν οι κύριοι Γραμμένος και Σχιζοδήμος, γιατί διαλύουμε σωματεία κάθε φορά που έχουμε εκλογές".

"Για την πρόταση ούτε καν το συζητάμε", ανέφερε ο Βασίλης Σχιζοδήμος και πρόσθεσε: "Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη παράταξη εκτός από εσάς. Με τους συγκεκριμένους (Χατζηλαζαρίδη, Μπενάκη, Σαπατακίδη) δεν κουβεντιάζω τίποτε. Μπήκαν στην πλάτη της δικής μας παράταξης. Είδαν φως και μπήκαν". Για τις θέσεις στο συμβούλιο ο Βασίλης Σχιζοδήμος είπε "να μείνει το συμβούλιο ως έχει, αλλά η παράταξή του να πάρει τη γενική γραμματεία". Η απάντηση ήταν αρνητική και οι θέσεις στο συμβούλιο παρέμειναν ως είχαν. Αναφορά στο συμβούλιο έγινε και για τον Ηρακλή και μάλιστα εκδόθηκε και ανακοίνωση για τον υποβιβασμό του.

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΦΕΣΗΣ"

"Εφεση κάνει κάποιος όταν συμμετέχει σε μια δίκη και τη χάνει", ανέφερε ο Βαγγέλης Γραμμένος και πρόσθεσε: "Ο Χατζηλαζαρίδης δεν συμμετείχε σε καμία δίκη. Τι είδους έφεση να κάνει. Δεν μπορεί να γίνει έφεση".

8.5 το νταμπλ κατέκτησε η δεύτερη περιφέρεια

9/5: ΜΑΖΟΥΛΟΥΚΤΣΗΣ: "ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Λίγο πριν το τέλος η ομάδα νέων της 2ης περιφέρειας ξεπέρασε το εμπόδιο της 10ης περιφέρειας και σήκωσε το Κύπελλο μέσα στο Καραισκάκη.

Σούπερ ανατροπή οι παίδες, που, αν και έχαναν με 2-0, τελικά, νίκησαν με 3-2 την 1η Περιφέρεια και πήραν το κύπελλο. Αφιερωμένη η νίκη στον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη

TEΛΙΚΟΣ ΠΑΙΔΩΝ

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχαν οι Μπέμπηδες 2000 στον τελικό του Πρωταθλήματος Παίδων επί του Μακεδονικού Γέφυρας με σκορ 6-0 και κατέκτησαν το Κύπελλο το οποίο αφιέρωσαν στον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη.

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ 98 νίκησε τον Ηρακλή στην κατηγορία προπαίδων 11Χ11 πήρε το Κύπελλο που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του.

ΠΡΟΠΑIΔΩΝ 9Χ9:Eστω στα πέναλτι ο Εθνικός Πυλαίας νίκησε τους Μπέμπηδες Ιωνίας και κατέκτησε το Κύπελλο στους προπαίδες 9Χ9. Στον τελικό των νέων ο Ηρακλής νίκησε την ακαδημία Κούη.

12/5: 6η βραδιά φερπλέι

16/5 η κλήρωση μεταξύ των δευτεραθλητών της Α' κατηγορίας

23/5: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΣΜ. Αντίστροφη μέτρηση.

Η ώρα των εκλογών φτάνει για τη διοίκηση της ΕΠΣΜ. Ο επικεφαλής της "Ενωτικής Κίνησης" για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Βαγγέλης Γραμμένος, επισήμανε: "Τα σωματεία έχουν να συγκρίνουν πρόσωπα και οράματα. Ήθελα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να πάμε σε εκλογές, καθώς η ΕΠΣΜ χρειάζεται μια στιβαρή διοίκηση. Η μέχρι πρότινος διοίκηση ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων και αυτόν το 1,5 χρόνο το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης ήταν σε απραξία. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να προσφέρει, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες και τη φιλοσοφία της παράταξης".

Ο Βασίλης Σχιζοδήμος, από την πλευρά του, τόνισε: "Τα σωματεία έχουν να επιλέξουν την ανατροπή ή μια από τα ίδια. Εμείς θα κάνουμε ανατροπές. Μπορεί η διοίκηση το προηγούμενο διάστημα να ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων, όμως, εμείς ασκήσαμε έλεγχο και στο πλαίσιο της διαχείρισης τα πήγαμε καλά. Ακούστηκαν και άλλες φωνές. Η ΕΠΣΜ είναι καταχρεωμένη. Τι θα κάνει αυτή η διοίκηση τα επόμενα χρόνια που δεν έκανε τα προηγούμενα; Εμείς θα απαλλάξουμε τα σωματεία της Γ' κατηγορίας από τη διαιτησία".

Όσον αφορά τον τρίτο πόλο όπως έχει πει ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης έχουν σχηματίσει μια ομάδα 25 ατόμων και έπειτα από συγκέντρωση που θα έχουν θα αποφασίσουν πώς θα πορευτούν στη συνέχεια.

28/5 τουρνουά Σταύρος Ρεπανάς

30/5: ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α1: Ανοδο o Ολυμπιακός Κυμίνων και μέσω των πλέι οφ η Δόξα Πενταλόφου

Υποβιβάστηκαν μέσω των πλέι άουτ Μακεδονικός Γέφυρας, Φοίνικας Πολίχνης και Ομόνοια Σίνδου και απευθείας Βορράς Αμπελοκήπων και Κεραυνός Αγγελοχωρίου.

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η Χαλκηδόνα. Υποβιβάστηκαν Δόξα Ελπίδας και Νεοχωρούδα.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η Νίκη Ευκαρπίας. Υποβιβάστηκε ο Αισχύλος Ωραιοκάστρου και ο Μέγας Αλέξανδρος.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η ΑΕ Κρήνης. Υποβιβάστηκε ο Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου και η Αναγέννηση Ρυσίου.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλητής ο Ελλήσποντος Κριθιάς. Υποβιβάστηκε Φοίνικας Σχολαρίου και ΑΕ Κορώνειας.

Δ' Φάση πλέι οφ: Ανοδος για ΑΟΚ Αγ. Αθανασίου και ΑΣ Νεάπολη

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλητής ο Διγενής Μονολόφου. Υποβιβάστηκε το Ξηροχώρι και ο Αξιός Ανατολικού.

Τελικός πλέι οφ Ολυμπιακός Λουδία-ΑΕ Ν. Σίνδου 0-1

Επαναληπτικός: επόμενο Σαββατοκύριακο (νίκη ανόδου τελικά πέτυχε η ΑΕ Ν. Σίδου).

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλητές Κανονιέρηδες ενώ το εισιτήριο ανόδου μέσω των πλέι οφ πήρε και η Δόξα Αγίου Παύλου. Υποβιβάστηκε η Μενεμένη και ο ΠΟ Ξηροκρήνης.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η ΕΑ Καρατάσου και μέσω των πλέι οφ ανέβηκε και ο Κισσός Χορτιάτη. Υποβιβάστηκαν ο ΠΑΟΚ Πολίχνης και ο Σταυραετός Ευξεινούπολης.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλητής ο Μελιτέας και μέσω των πλέι οφ ανέβηκε η Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη.

Υποβιβάστηκε ο Αριστοτέλης και μέσω των πλέι άουτ ο Μέντεκας Καλαμαριάς

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλητής ο Αστέρας Ραιδεστού ενώ ανέβηκε μέσω των πλέι οφ και ο Ατρόμητος Πλαγιαρίου. Υποβιβάστηκαν ο Αετός Βασιλικών και ο Θρίαμβος Ταγαράδων.

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Ανοδος ο Ποντιακός Πολυδενδρίου και μέσω των πλέι οφ ο Αρης Καβαλαρίου. Υποβιβάστηκε ο Νέστωρ Οσσας και μέσω των πλέι άουτ η Δράση Αρδαμερίου.

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η Δόξα Αρετής και μέσω των πλέι οφ ανέβηκε και ο Μακεδονικός Ασκού. Υποβιβάστηκε το Νικομηδινό και μέσω των πλέι άουτ ο Εθνικός Προφήτη.

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η Δόξα Πετρωτού, ενώ το δεύτερο εισιτήριο ανόδου πήρε η Αστραπή Δενδροποτάμου. Μέσω των πλέι οφ ανέβηκε ο Μακεδονικός Μ. Μοναστηρίου και η Αστραπή Μεσαίου

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η Αστραπή Νεάπολης, ενώ το δεύτερο εισιτήριο ανόδου πήρε η ακαδημία Κούη. Μέσω των πλέι οφ ανέβηκε η Δόξα Ρετζικίου και ο ΠΑΟ Καρτερών.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλήτρια η ΑΕ Ποντίων, ενώ το δεύτερο εισιτήριο ανόδου πήρε η ΑΕΕ Τούμπας. Μέσω των πλέι οφ ανέβηκαν ο Ιπποκράτης Σουρωτής και ο Πυρσός Αγίας Τριάδας.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρωταθλητής ο Απόλλων Απολλωνίας, ενώ το δεύτερο εισιτήριο ανόδου πήρε η Δάφνη Ευαγγελισμού. Μέσω των πλέι οφ ανέβηκαν Μ. Αλέξανδρος Νυμφόπετρας και Μελισσουργός.

3/6/2011 ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ 

6 Ιουνίου η τακτική γσ της ΕΠΣΜ για ανάδειξη νέου δ.ς

5/6: Γραμμένος: "Είμαστε δοκιμασμένοι στα δύσκολα. Δεν θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα αν τα σωματεία Β' και Γ' δεν πάρουν την επιχορήγηση". ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: "ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ". Διαρκής αγώνας: Εγινε χθες η συνέντευξη Τύπου της ενωτικής κίνησης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Γραμμένος έχουμε δεσμεύσεις και προτάσεις.

5/6: Σχιζοδήμος: "Μέσα από ένα σύστημα αναδιάρθρωσης μπορεί να εξοικονομηθεί ένα ποσό 50 χιλιάδων και μ' αυτό η Γ' κατηγορία δε θα πληρώσει τη διαιτησία την επόμενη χρονιά". "ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ". "Στίγμα μας η αλλαγή καταστατικού".

6/6: 236 ως 239 τα σωματεία που θα ψηφίσουν σήμερα στις εκλογές της ΕΠΣΜ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ-ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΥ. Η ώρα της κάλπης.

Στις σημερινές εκλογές της ΕΠΣΜ θα τεθούν αντιμέτωποι για τρίτη συνεχόμενη φορά αντίπαλοι οι Βαγγέλης Γραμμένος και Βασίλης Σχιζοδήμος επικεφαλής των συνδυασμών Ενωτική κίνηση και νέα πορεία αντίστοιχα. Χθες από νωρίς τα επιτελεία των δύο παρατάξεων ήταν επί ποδός για τα πληρεξούσια. Αφού έγινε η επικύρωσή τους από το δ.σ. σφραγίστηκαν σε ένα δέμα και τοποθετήθηκαν στην θυρίδα της Ενωσης.

7/6: Ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών της ΕΠΣΜ που έγιναν χθες, έπειτα από μία μαραθώνια συνέλευση που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η παράταξή του έλαβε 119 ψήφους έναντι 116 του χαμένου της διαδικασίας-θρίλερ, Βασίλη Σχιζοδήμου.

8/6 Β. Παπαδόπουλος: "Η Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό και όχι τον γκανγκστερισμό"

Από θαύμα δεν είχαμε θερμά επεισόδια στη γ.σ. της ΕΠΣΜ. Κατευναστική ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Λουδία, Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος είπε: "Αυτό δεν είναι γνώρισμα του αθλητισμού. Ηρεμήστε να τελειώσουμε. Για αθλητισμό μιλάμε ή γκανγκστερισμό; Είναι αμαρτία ο αθλητισμός να φέρνει τέτοια αποτελέσματα. Τα συν και τα πλην θα τα δούμε μετά. Ειρηνικά, όμορφα και ωραία ας κάνουμε την εκλογή να τελειώνουμε. Ειρήνη. Η Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό. Δεν γέννησε τον γκανγκστερισμό".

8/6ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ"

Το ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Κίνησης" που εξελέγη έχει ως εξής: Ευάγγελος Γραμμένος πρόεδρος, Βασίλης Ανατολίτης, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, Δημήτρης Γκιουζελόπουλος, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Ιωάννης Καδόγλου, Χαράλαμπος Κολτσίδας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, Νικόλαος Μητρούλης, Χασάν Μπαμπικέρ, Κωνσταντίνος Παντέρης, Δημήτρης Σίσκος, Νικόλαος Σπανδωνίδης, Νικόλαος Φιλιππιάδης, Ευθύμιος Φωτόπουλος. Αναπληρωματικά μέλη του δ.σ.: Ιωάννης Κολασίδης, Γρηγόρης Παγώνης, Στέφανος Ηλιάδης, Ιωάννης Κορωσίδης, Σάββας Δημητριάδης, Παναγιώτης Μίλκας, Σωκράτης Πετκάκης, Σάββας Σιδηρόπουλος, Γεώργιος Περικλείδης, Μιλτιάδης Αγαθόπουλος, Δημήτρης Κοσμίδης, Στέφανος Στεφανίδης, Επαμεινώνδας Μολυβάς, Παναγιώτης Ασλανίδης, Διονύσιος Ψωμιάδης. Τακτικά μέλη εξελεγκτικής επιτροπής: Αλέξανδρος Ζεγκίνης, Φώτιος Κόλτσος, Κυριάκος Αγαθαγγελίδης. Αναπληρωματικά μέλη εξελεγκτικής επιτροπής: Χρήστος Φράγιος, Μιχαήλ Μηλιάδης, Καλλιόπη Αντωνίου.

9/6: Γραμμένος: "Χάθηκε πολύτιμο έδαφος"

Ο Βαγγέλης Γραμμένος για τις εκλογές και την επόμενη μέρα τόνισε: "Το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμεινε πίσω, γιατί η προσωρινή διοίκηση δεν μπορούσε να πάρει καμία σοβαρή απόφαση και υπεύθυνη. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος.

10/6: ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Συνεχίζεται από σωματεία η συλλογή στοιχείων προκειμένου να προσβληθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

10/6: Κολτσίδας: "Θα πορευτούμε στον δρόμο της εντιμότητας και του δικαίου"

15/6: Ο Τσέκος νέος προπονητής του ΠΑΟΝΕ. Αποχώρηση Κομπόλια από την Κριθιά.

ΑΜΕΣΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΜ. Σε σώμα το δ.σ. Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε το πρώτο δ.σ. της ΕΠΣΜ μετά τις εκλογές. Καταρχήν ο Βαγγέλης Γραμμένος είπε: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό συμβάλλατε όλοι. Υπήρξαν καταστάσεις που μας πλήγωσαν, αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό που έλεγα ότι το ποδόσφαιρο έμεινε 1,5 χρόνο πίσω είναι η πικρή αλήθεια γιατί δεν μπορέσαμε να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση λόγω της προσωρινής διοίκησης που υπήρχε. Πλέον έχουμε μπροστά μας όλα τα σωματεία, μηδενός εξαιρουμένου, για τα οποία πρέπει να μπούμε ένα βήμα μπροστά. Αμεσα αρχίζει ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο. Στη διάρκεια της θητείας μας θα αλλάξουν οι θέσεις και στις επιτροπές και στα μέλη του δ.σ. ώστε να περάσουν όλοι από κάποιες θέσεις που επιθυμείτε". Αμέσως μετά είπε τις προτάσεις του για το διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος: Βαγγέλης Γραμμένος, Αναπληρωτής προέδρος: Γιάννης Καδόγλου, α' αντιπρόεδρος: Κώστας Παντέρης, β' αντιπρόεδρος: Βασίλης Ανατολίτης, γ' αντιπρόεδρος: Χασάν Μπαμπικέρ, γεν. γραμματέας: Παν. Γιουρούκαλης, αναπληρωτής γεν. γραμματέας: Μπάμπης Κολτσίδας, ταμίας: Δημ. Γκουζελόπουλος.

"Θα χωρίσουμε το νομό σε περιφέρειες και θα οριστούν τομεάρχες" συνέχισε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Στην επιτροπή που θα διευθύνει τους τομείς της επικοινωνίας με τα σωματεία υπεύθυνος θα είναι ο Σάββας Δημητριάδης, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη σχέση και πληροφόρηση με τα σωματεία. Σύμβουλος επικοινωνίας στην ΕΠΟ: Βασίλης Ανατολίτης.

18/6: Ο κύβος ερρίφθη

Την Τετάρτη τελικά θα γίνει η συνέντευξη Τύπου από τη νέα πορεία με θέμα συζήτησης τα πεπραγμένα των εκλογών και τις περαιτέρω κινήσεις της παράταξης. Σε συγκέντρωση που έγινε προχθές το βράδυ, αποφασίστηκε να γίνει έφεση για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

20/6: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη που έδωσε ο Διονύσης Ψωμιάδης. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Οι υγιείς δυνάμεις νίκησαν στις εκλογές όχι ότι και στην αντίπαλη παράταξη δεν υπάρχουν υγιείς δυνάμεις για αυτό και τους πρότεινα 9-6 αλλά δεν ήθελαν. Η Ηλιούπολη για Ανδριόπουλο.

22/6: Ανοίγει η κουβέντα για τον προγραμματισμό της χρονιάς. Στην αντίπερα όχθη σωματεία ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

23/6 ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΑ ΔΕΚΑ

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ. Στην αρχή όπως είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος η εισήγηση της επιτροπής κανονισμών ήταν να απορριφθεί η ένσταση του Φοίνικα Πολίχνης με τον Εθνικό Πυλαίας. Η βαθμολογική θέση του Φοίνικα είτε με 17 είτε με 18 ομάδες θα ήταν η ίδια και θα έπαιζε με τον ίδιο αντίπαλο, καθώς όλα τα σωματεία που θα είχαν αντίπαλο τους Διόσκουρους θα έπαιρναν τα παιχνίδια με 3-0 χωρίς αγώνα.

Χώρισαν Παγώνης και Ενωση Συκεων

23/6: Σχιζοδήμος: "Είναι προτιμότερο μια διοίκηση πρωτοδικείου που ασκεί έλεγχο από μια μονοκρατορία που εκβιάζει τα σωματεία που δεν τους ψήφισαν"

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΥ. "Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη". Επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η απόφαση των σωματείων να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στην ΕΠΣΜ.

24/6: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1

Προβληματισμό προκάλεσε στους διοικούντες της ΕΠΣΜ το γεγονός ότι στη νέα Α1 θα υπάρχουν 20 ομάδες και για την ολοκλήρωσή του θα χρειαστούν έξι ή οχτώ εμβόλιμες. Υπάρχει τρόπος είπε ο Γιάννης Καδόγλου οι 38 αγωνιστικές να γίνουν 28. Κάνουμε δύο ομίλους των δέκα ομάδων κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν 18 αγωνιστικές.

ΣΧΙΖΟΔΗΜΟΣ: "ΕΚΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΤΟΝ"

26/6: "Θα χορέψουμε τον χορό της εντιμότητας"

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί σκληρή απάντηση της "Νέας Πορείας" και του Βασίλη Σχιζοδήμου στην επιστολή του δ.σ. της ΕΠΣΜ. "Θα χορέψουμε όλοι μαζί στον χορό της εντιμότητας, για να δούμε ποιοι είναι οι έντιμοι και ποιοι οι ανέντιμοι", είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Σχιζοδήμος και πρόσθεσε: "Εκλαμβάνω την επιστολή σαν να έδωσαν το σύνθημα 'εξοντώστε τον Σχιζοδήμο'. Εγώ είμαι το πρόβλημά τους; Τι τους ενδιαφέρει τι θα κάνω εγώ; Την επόμενη εβδομάδα εξάλλου θα κατατεθεί από σωματεία η αγωγή για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος".

27/6: Συζήτηση για την Α1

Σήμερα μια επιτροπή αποτελούμενη από τους Διονύση Ψωμιάδη Δημήτρη Σίσκο και Γιάννη Καδόγλου θα συζητήσει για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και τα συμπεράσματα που θα βγουν θα τα εκθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης. Αυτό που καίει είναι το Πρωτάθλημα της Α1, καθώς οι ομάδες είναι 20 και οι αγωνιστικές 38 κάτι που σημαίνει ότι οι εμβόλιμες θα είναι αρκετές. Αυτή τη στιγμή έχουν πέσει δύο σχέδια στο τραπέζι. Σύμφωνα με το πρώτο θα χωριστούν οι ομάδες σε δύο υποομίλους και θα γίνουν συνολικά 18 αγωνιστικές. Στη συνέχεια οι πέντε πρώτοι του ενός υποομίλου και οι πέντε πρώτοι του δεύτερου υποομίλου και αντίστοιχα οι πέντε δεύτεροι του ενός και οι πέντε δεύτεροι του άλλου συγκροτούν δύο ομίλους ο πρώτος για την άνοδο και ο δεύτερος για την παραμονή δίνοντας συνολικά δέκα παιχνίδια. Οι ομάδες παίρνουν μαζί τους τους βαθμούς από τα μεταξύ τους παιχνίδια και θα παίξουν πλέον μόνο με τις ομάδες που δεν είχαν παίξει προηγούμενα, ενώ θα ακολουθήσουν κανονικά πλέι οφ και πλέι άουτ. Το δεύτερο σχέδιο περιλαμβάνει να γίνει μόνο ένας γύρος των 19 αγωνιστικών (κατόπιν κλήρωσης) όπου όλοι θα παίξουν με όλους και στη συνέχεια οι δέκα πρώτοι σχηματίζουν έναν όμιλο για την άνοδο και οι δέκα δεύτεροι έναν όμιλο για την παραμονή. Και σε αυτό το σχέδιο τα παιχνίδια είναι 28 αντί 38 χωρίς τα πλέι οφ και πλέι άουτ που θα ακολουθήσουν. Και με τα δύο σχέδια δεν υπάρχουν εμβόλιμες. Επίσης από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι κατά δέκα λιγότερα μειώνονται τα έξοδα των ομάδων σε διαιτητές, γιατρούς και μετακινήσεις.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Η τρίτη περίπτωση είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Να έχουμε ένα όμιλο των 20 ομάδων με αρκετές εμβόλιμες ή λιγότερες εφόσον γίνουν παιχνίδια χωρίς καμία διακοπή παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και με την ελπίδα ότι δε θα υπάρξουν κακοκαιρίες ή εκλογές που θα κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί προπονητές και παράγοντες που θέλουν έναν όμιλο των 20 ομάδων προκειμένου να μη χαθεί η αίγλη του Πρωταθλήματος της Α1 χωρίς να τους ενδιαφέρει αν υπάρχουν οι εμβόλιμες και τα πολλά έξοδα και ανεξάρτητα αν με τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις τα παιχνίδια μειώνονται κατά δέκα. Αυτό που θεωρούν καλύτερο οι αρμόδιοι ας το κάνουν πράξη.

28/6: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΕ ΣΧΙΖΟΔΗΜΟ

Φουντώνει η κόντρα

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Διονύσης Ψωμιάδης".

Αναφέρθηκε καταρχήν στη συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Σχιζοδήμου: Συγκινήθηκα από ένα τίτλο "έκλαψα για αυτές τις εκλογές". Ολη η Θεσσαλονίκη έκλαψε μαζί του. Γεννήθηκε όπου πετούν αετοί είπε αλλά όπου γεννήθηκαν οι αετοί πετούν και μπούφοι και οι αετοί ψάχνουν να βρουν ποντικούς στις τρύπες για να τους τραβήξουν. Όταν λέει ότι δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία τι εννοεί.

28/6: Αλλαγές στην Α1

Έγινε χθες η συνάντηση των Διονύση Ψωμιάδη, Γιάννη Καδόγλου και Δημήτρη Σίσκου, για το τι θα πρέπει να γίνει στην Α1, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων αλλά και να τελειώσει το πρωτάθλημα έγκαιρα χωρίς να υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές. Η εισήγηση των Ψωμιάδη, Καδόγλου και Σίσκου στο συμβούλιο της Τετάρτης θα είναι να υπάρξει ένα σύστημα που χωρίζει τις ομάδες σε δύο υποομίλους των δέκα και στη συνέχεια θα υπάρξει δεύτερη φάση με τους τέσσερις πρώτους των δύο ομίλων να παλεύουν για την άνοδο και τους έξι τελευταίους των δύο ομίλων για την παραμονή αλλά ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη στο συμβούλιο. Πάντως, έγινε γνωστό ότι οι ομάδες θα δίνουν 24 με 28 παιχνίδια και στη συνέχεια θα υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν τα έξοδα των ομάδων από τρεις μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ. Το δ.σ. της ΕΠΟ εξάλλου έχει αποφασίσει από τις 56 ομάδες που θα ανέβαιναν στη Δ' Εθνική να ανεβούν 28. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες (στην ΕΠΣΜ ο πρωταθλητής και ο νικητής των πλέι οφ) θα παίξουν μπαράζ με ομάδες άλλων νομών για να ανεβούν κατηγορία.

29/6: ΘΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ. Επί τάπητος η Α1. Θέμα συζήτησης στο σημερινό δ.σ. της ΕΠΣΜ θα είναι η Α1. Η εισήγηση, έπειτα από συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στην οποία είχαν παραβρεθεί οι Διονύσης Ψωμιάδης, Γιάννης Καδόγλου, Δημήτρης Σίσκος, Σάββας Σιδηρόπουλος, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Χρήστος Φράγιος, Σάββας Δημητριάδης, θα είναι να χωριστούν οι ομάδες σε δύο υποομίλους των δέκα. Οι λεπτομέρειες θα συναποφασιστούν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια στη συγκέντρωση με τους προέδρους της Α1 που θα υπάρξει στις 19.30. Με το σχέδιο που θα περάσει τελικά θα υπάρχουν λιγότερες αγωνιστικές, δε θα υπάρχουν εμβόλιμες, ενώ τα έξοδα των ομάδων μειώνονται από τρεις ως πέντε χιλιάδες ευρώ. Να μην ξεχνάμε ότι ο πρωταθλητής και ο νικητής των πλέι οφ δε θα βγει φέτος απευθείας, αλλά θα υπάρξουν μπαράζ με πρωταθλητές άλλων νομών.

Η πλειοψηφία των σωματείων ήθελε δύο υποομίλους. Σεβαστός, όμως, ήταν και ο αριθμός ομάδων που επέμενε για έναν. Απόφαση θα ληφθεί το επόμενο διάστημα.

7/7: ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1. Εξελίσσεται σε σίριαλ

Δεν κατέληξε πουθενά η χθεσινή συνάντηση της διοίκησης της ΕΠΣΜ με παράγοντες σωματείων. "Το ζητούμενο", τόνισε ο Βαγγέλης Γραμμένος, "είναι πως θα περιορίσουμε τα έξοδα. Με τον ένα όμιλο θα υπάρχουν εννέα εμβόλιμες, ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι φέτος ο πρώτος και ο νικητής των πλέι οφ δε θα ανεβούν απευθείας, αλλά θα παίξουν και με ομάδες άλλων νομών και με 38 παιχνίδια θα μπουν εξαντλημένες στα μπαράζ".

Από κει πέρα ρωτήθηκαν οι παράγοντες και με μικρή πλειοψηφία επικράτησε η πρόταση των δύο υποομίλων, ενώ απουσίασαν τα σωματεία των Κουφαλίων, της Χαλκηδόνας, του Αγίου Αθανασίου και του Μακεδονικού Λητής. Ο Βαγγέλης Γραμμένος είπε ότι θα πρέπει να ρωτηθούν και οι απόντες και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η συζήτηση χωρίς να υπάρξει κάποια απόφαση.

8/7:Τα μισά σωματεία θέλουν έναν όμιλο στην Α1 και όχι ένα πρωτάθλημα δύο υποομίλων που θα μείωνε τα έξοδα αλλά και τις αγωνιστικές κατά δέκα. Αναμένονται ανακοινώσεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΜΙΛΟ ΣΤΗΝ Α1

Σχετική ισοδυναμία. Η πρόθεση της ΕΠΣΜ να μην υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές και να πάμε σ' ένα πιο ευέλικτο πρωτάθλημα με λιγότερα έξοδα δε βρήκε ευρεία ανταπόκριση και πολύ πιθανό είναι να πάμε σε ένα όμιλο 20 ή έστω 19 ομάδων αν δε δηλώσει τελικά συμμετοχή η Χαλκηδόνα όπου όμως και πάλι οι αγωνιστικές θα είναι 38.

9/7: EΤΟΙΜΗ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Ετοιμη είναι η αγωγή των σωματείων για την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στα διοικητικά της ΕΠΣΜ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα αφορούν δέκα ή και περισσότερα σωματεία ή ανθρώπους που ψήφισαν στις εκλογές χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Ο Βασίλης Σχιζοδήμος από την πλευρά του για την συζήτηση που υπήρξε το τελευταίο διάστημα για την Α1 ανέφερε: "Εχουν διχάσει τα σωματεία. Πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Ούτε μια απόφαση για ένα τέτοιο θέμα δεν είναι ικανοί να πάρουν".

14/7: Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ υιοθέτησε τη μικρή πλειοψηφία των σωματείων 10-9 που ήταν υπέρ του ενός ομίλου στην Α1. Μετά την εξέλιξη αυτή το φετινό Πρωτάθλημα θα είναι ένας πραγματικός Γολγοθάς, καθώς θα αρχίσει στις 3 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει τουλάχιστον δέκα εμβόλιμες. Ο Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε πρώτος αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Υπάρχει μια ελαφρά υπεροχή των σωματείων που θέλουν έναν όμιλο παρά το γεγονός ότι η δική μας πρόταση για δύο υποομίλους έγινε με κριτήρια οικονομικά, να αποφύγουν τα σωματεία κάποια έξοδα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση αυτή σε ένα πρωτάθλημα ενός ομίλου των 20 ομάδων. Εξαντλήσαμε δύο συγκεντρώσεις με την Α1 και στις δύο υπήρχε μια τάση να είναι ένας όμιλος και ας παίξουμε όσες εμβόλιμες βγουν. Και μάλιστα υπήρχε και επιμονή από σωματεία και όχι μόνο αυτά αλλά και σωματεία που έχουν βλέψεις ανόδου και φέτος θα έχουν μπαράζ για την άνοδο στη δ΄ Εθνική και αυτά ήθελαν έναν όμιλο. Αν έχουμε θεαματικές εξελίξεις στο Ποδόσφαιρο το επόμενο διάστημα διατηρεί το δικαίωμα το συμβούλιο να κάνει μια οποιαδήποτε απόφαση ή αλλαγή".

Σιδηρόπουλος: "Πιστεύω κάνουμε λάθος. Είναι και θέμα πυγμής για το διοικητικό συμβούλιο και αν κάποιοι είναι ανεύθυνοι θα πρέπει να κάνουμε κάτι γιατί θα οδηγηθούμε σε ένα μπάχαλο και του χρόνου θα ψάχνουμε για ημερομηνίες".

Ψωμιάδης: "Ο οποιοδήποτε λογικός άνθρωπος το ίδιο πράγμα θα έλεγε. Ποτέ δεν είπαμε για δύο ομίλους όπως αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο αλλά για δύο υποομίλους.

Γραμμένος: Αν νομίζετε ότι πρέπει να παρακάμψουμε την πλειοψηφία 10-9 που υπάρχει για ένα όμιλο να το συζητήσουμε". Παγώνης: «Θα πρέπει να έχουμε τη δική μας πολιτική. Τι αποφασίζουμε εμείς».

Σ. Δημητριάδης: «Για ποιο λόγο να ρισκάρουμε αφού το 50+1 των Σωματείων θέλουν τον ένα Ομιλο. Όσον αφορά στην επόμενη χρονιά "κοντός ψαλμός αλληλούια"... Την επόμενη χρονιά ας κάνουμε τους δύο υπο-ομίλους».

Σίσκος: «Κανείς δεν έκανε ολοκληρωμένη πρόταση. Αυτό που κάναμε φέτος έγινε για πρώτη φορά. Μέχρι και τον τελευταίο πρόεδρο τον ρωτήσαμε πώς θέλει να εξελιχτεί το Πρωτάθλημα».

Γραμμένος: «Υπήρξαν και απόψεις που απηχούν παλαιότερες δικές μας. Ότι η Α1 είναι η βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας, και παράλληλα είναι πιο δυνατό και ενδεχομένως και καλύτερο της Δ΄. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να παίξουν σε αυτό το Πρωτάθλημα της Α1 και το ονειρεύονται εδώ και τρία χρόνια. Θεωρώ ότι αυτές οι απόψεις δεν πρέπει να ξεπεραστούν».

Καδόγλου: «Αυτή η Ενωση εδώ και 27 χρόνια δεν κάνει τίποτε από σκοπιμότητα. Δεν θα το κάνει ούτε φέτος. Δεν μπορούσα εγώ να φανταστώ ότι ο φοιτητής που συμμετέχει σε αυτό το Πρωτάθλημα, δεν θα μπορεί να πάει σπίτι του Χριστούγεννα και Πάσχα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ενα Πρωτάθλημα με υπο-ομίλους θα είχε και λιγότερα έξοδα για μετακινήσεις και διαιτησία. Όταν όμως είδα ότι η αντίδραση ήταν τόσο έντονη και η πλειοψηφία θέλει ένα Ομιλο, είμαι υποχρεωμένος να τους υποστηρίξω. Θα γίνει λοιπόν ένας όμιλος τώρα και θα δούμε τι θα κάνουμε του χρόνου».

Μετά την απόφαση για έναν όμιλο στην Α1 αποφασίστηκε η έναρξη της Α1 για τις 3 Σεπτεμβρίου όπου θα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα εμβόλιμες. Ανάλογα με την ημερομηνία που θα δώσει η ΕΠΟ για την ανάδειξη των δύο ομάδων που θα παίξουν στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου για τη Δ’ Εθνική θα τελειώσει και το Πρωτάθλημα της Α1. Οι δηλώσεις συμμετοχής για Α1, Α’ κατηγορία και κύπελλο είναι μέχρι τις 8 Αυγούστου,τη Β’ και Γ’ κατηγορία μέχρι 12 Αυγούστου.

Οι κληρώσεις για τα πρωταθλήματα θα γίνουν στις 29 Αυγούστου στα λουτρά Λαγκαδά.

ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μετά την απόφαση για έναν όμιλο στην Α1 αποφασίστηκε η έναρξη της Α1 για τις 3 Σεπτεμβρίου όπου θα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα εμβόλιμες. Ανάλογα με την ημερομηνία που θα δώσει η ΕΠΟ για την ανάδειξη των δύο ομάδων που θα παίξουν στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου για τη Δ' Εθνική θα τελειώσει και το Πρωτάθλημα της Α1.

15/6: σφίγγει ο κλοιός.

16/7: ΣΠΑΝΔΩΝΙΔΗΣ: ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Σωτήρια η προληπτική ιατρική εξέταση.

17.7: Οι προπονητές στην Α1 κατηγορία

Μοιρασμένες είναι οι ομάδες όχι μόνο στον ένα ή στους δύο ομίλους αλλά και σε αυτές που άλλαξαν προπονητή ή όχι. ΑΕ Κρήνης: Δημήτρης Μπαμπαού αντί Γιώργου Μύρτσου, ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου: Συνεχίζει ο Κώστας Δουζδαμπάνης, Εθνικός Μαλγάρων: Νέος προπονητής ο Χρήστος Ζίφκας, ΑΣ Νεάπολη: Πέρσι στον πάγκο μετά τα Χριστούγεννα ήταν ο Νίκος Πελίτογλου. Φέτος θα είναι δίδυμο Τσαρσιταλίδης-Πελίτογλου. Παύλος Μελάς: Ανέλαβε ο Μιχάλης Τσαντεκίδης, ΠΑΟΝΕ: Νέος προπονητής ο Ζήσης Τσέκος, ΠΟ Μαλακοπής: Συνεχίζει ο Χάρης Βλάχος, Ιωνικός: Απόστολος Φωτάκης αντί Στρατηλάτη, Νίκη Ευκαρπίας: Συνεχίζει ο Κώστας Γεωργιάδης, ΠΑΟ Κουφαλίων: Νέος προπονητής ο Περικλής Παπακωνσταντίνου, Ελευθεριακός: Νίκος Κυζερίδης αντί του Κώστα Νικολαίδη, Εθνικός Πυλαίας: Συνεχίζει ο Βαγγέλης Γκόλιας, Ελλήσποντος Κριθιάς: Γιώργος Δεληγιάννης αντί του Απόστολου Κομπόλια, Ενωσης Συκεών: Ιορδάνης Χωλίδης αντί του Γιάννη Παγώνη, Ηρακλής Αμπελοκήπων: Συνεχίζει ο Λεωνίδας Υφαντίδης, Μακεδονικός Λητής: Συνεχίζει ο Χρήστος Καμπαγιοβάνης. Αναγέννηση Χαλκηδόνας ( ),Θερμαικός Θέρμης: Συνεχίζει ο Κώστας Γιότκος, ΓΣ Ηλιούπολη: Λάμπρος Ανδριόπουλος αντί Σκλάβαινα, ΠΑΟ Διοικητηρίου συνεχίζει ο Στέργιος Λεβέντης.

17/7: ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΑΡΡΗΣ: Την επόμενη περίοδο στη Δ' Εθνική θα γίνουν 6 όμιλοι των 16 ομάδων.

Φέτος στη Δ' Εθνική δε θα ανεβούν από όλη την Ελλάδα 56 ομάδες αλλά 28. Θα γίνουν 14 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (οι δύο ομάδες της ΕΠΣΜ θα είναι μαζί) και από κάθε όμιλο θα ανεβούν δύο ομάδες. Τα μπαράζ ανόδου για τη Δ' Εθνική θα αρχίσουν στις 22 Απριλίου, ενώ θα πρέπει οι ΕΠΣ να γνωστοποιήσουν τις ομάδες τους που θα παίξουν στα μπαράζ από 10-15 Απριλίου. Αν ισχύσουν αυτά τότε τα Πρωταθλήματα των Ενώσεων θα πρέπει να ολοκληρωθούν έγκαιρα.

18/7: Ασφυκτικές ημερομηνίες. Ο πρόεδρος της επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής Γιώργος Σαρρής επιβεβαίωσε ότι μέχρι τις 12/4/2012 θα πρέπει οι Ενώσεις να γνωστοποιήσουν τις ομάδες που θα παίξουν στα μπαράζ ανόδου για τη Δ' Εθνική. Oπως γίνεται κατανοητό οι ημερομηνίες είναι ασφυχτικές για τις ομάδες της ΕΠΣΜ οι οποίες θα κληθούν να αντεπεξέλθουν σε ένα πραγματικό Γολγοθά 38 αγωνιστικών με πολλές εμβόλιμες. O Γιώργος Σαρρής είπε ότι σήμερα θα πάρουν οι Ενώσεις την προκήρυξη της Δ' Εθνικής ενώ την Πέμπτη είναι η γενική συνέλευση της ΕΠΟ, όπου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

19/7: Ο ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ

Αναρτήθηκε στο σάιτ της ΕΠΟ χθες το μεσημέρι η προκήρυξη της Δ' Εθνικής όπου, όσον αφορά τον προβιβασμό ομάδων στη Δ' Εθνική, αναφέρονται τα εξής: Οι (53) πρωταθλητές των Ενώσεων και οι δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων (συνολικός πενήντα έξι -56 -ομάδες θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν, ανά όμιλο, σε διπλούς (εντός - εκτός έδρας) αγώνες. Οι δυο πρώτες βαθμολογικώς ομάδες κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Δ' Εθνική Κατηγορία. Όλες οι Ενώσεις οφείλουν να έχουν δηλώσει τις Πρωταθλήτριες ομάδες τους ( οι ιδρύτριες και τις δευτεραθλήτριες) έως 23/04/2012". Η καταλυτική ημερομηνία που αναφέρεται στην προκήρυξη της Δ' Εθνικής είναι τελικά 23 Απριλίου και όχι 12 Απριλίου που ανέφερε μια μέρα πριν στον sport fm 103 o πρόεδρος της επιτροπής του Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, Γιώργος Σαρρής. Έστω αυτή η μικρή παράταση είναι προς όφελος των σωματείων και των Ενώσεων.

22/7 οι θέσεις Γραμμένου στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ

28/7:

Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα επτά παικτών που έχουν το δικαίωμα να παίζουν σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται στο Φ.Α. η αναγραφή μέχρι δύο κοινοτικών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο αλλοδαπών ανεξαρτήτου ηλικίας. Τέλος, στην ενδεκάδα δύναται να συμμετάσχουν ως τέσσερις συνολικά κοινοτικοί εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δε διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δε συμπληρώνεται με αλλοδαπούς.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ-ΠΑΙΚΤΕΣ

Διπλωματούχοι προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή κατά τη διάρκεια αυτής συμβλήθηκαν με σωματεία και έλαβαν ταυτότητα προπονητή από την οικεία ΕΠΣ ή ΕΠΟ δεν έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες.

30/7:20η ομάδα η Χαλκηδόνα

Όπως αναφέραμε και χθες, βρέθηκε λύση για την Αναγέννηση Χαλκηδόνας, η οποία θα κατεβεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1.

5/8: Δωρεάν η συμμετοχή των ομάδων της Γ στο κύπελλο

18/8:ΟΜΩΦΩΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Δύο υποόμιλοι στην Α1. Παμψηφεί πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ η διεξαγωγή της Α1 σε δύο υποομίλους των δέκα ομάδων. Τον λόγο πρώτα πήρε ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ανέφερε: "Αυτό που άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο δ.σ. είναι η καταλυτική ημερομηνία που δίνει η ΕΠΟ για τη λήξη του Πρωταθλήματος της Α1 για τις 30 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα υπάρχουν εννέα εμβόλιμες, ενώ αν υπάρχουν φαινόμενα κακοκαιρίας, θα φτάσουν στις έντεκα και στις δώδεκα. Οι απόψεις των σωματείων αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες με ελαφρά υπεροχή για την δημιουργία δύο υποομίλων. Από την πλευρά μου προτείνω για να ξεφύγουν τα σωματεία από την ασφυχτική πίεση να υπάρξουν δύο υποόμιλοι γιατί ακόμη και την πρωτοχρονιά θα παίζουμε μπάλα".

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: "Συμφωνώ απόλυτα. Οποιος διαφωνεί δεν θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να βγει η απόφαση ομόφωνα για να δείξουμε ότι εμείς είμαστε διοίκηση και εμείς αποφασίζουμε. Είναι ευκαιρία στο περιθώριο της κλήρωσης να γίνει μια υποτυπώδης γενική συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουμε με τα σωματεία για όλα τα θέματα".

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Η Α1 είναι το στολίδι μας. Να διασφαλίσουμε μη τυχόν του χρόνου συζητάμε για δύο ομίλους".

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: "Δεν προϋπολογίσαμε σωστά. Του χρόνου οι ομάδες στην Α1 δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 18".

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΗΣ: "Ο καλύτερος δρόμος είναι οι δύο υποόμιλοι για το καλό των σωματείων".

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Θα έπρεπε να είναι το θέμα λυμένο από το προηγούμενο συμβούλιο, καθώς ήταν και θέμα πυγμής. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος από τη δημιουργία δύο υποομίλων".

Μετά από όλα αυτά πέρασε ομόφωνα η πρόταση διεξαγωγής της Α1 σε δύο υποομίλους των δέκα ομάδων. Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του Πρωταθλήματος είναι 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Μετά την αναφορά του Διονύση Ψωμιάδη ότι του χρόνου οι ομάδες δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 18, αυτό σημαίνει ότι από το φετινό Πρωτάθλημα θα πέσουν πολλές ομάδες που σίγουρα εξαρτάται από τον αριθμό ομάδων που θα πέσουν από τη Δ' Εθνική.

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αν δεν έρθουν οι επιχορηγήσεις των σωματείων δεν θα αρχίσουν τα Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

23/8: ανακοίνωση του τρόπου διεξαγωγής της Α1 σε δύο υποομίλους. ΕΞΙ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Ανακοινώθηκε το σχέδιο της Α1. Υιοθετήθηκε τελικά από πλευράς ΕΠΣΜ το σχέδιο που είχε προκριθεί στο τελευταίο δ.σ. πριν τις διακοπές του καλοκαιριού. Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ Α1.Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 3-4 Σεπτεμβρίου. Από την άλλη όμως η έναρξη των Πρωταθλημάτων είναι συνδεδεμένη με το θέμα των επιχορηγήσεων της Β' και Γ' κατηγορίας θέμα για το οποίο υπάρχει επαφή από πλευράς Βαγγέλη Γραμμένου και με προέδρους άλλων Ενώσεων.

27/8: ΔΕ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο νέο Πρωτάθλημα δε δήλωσαν συμμετοχή ΑΕ Λευκούδας, Αετός Βαλτοχωρίου, Αρετσού, Αστραπή Νικομηδινού, Ελπίδες Κορώνειας, Ηρακλής Παπάφη, Θρίαμβος Α. Πόλης, Καπετάν Αγρας, Μακεδονία Καλαμωτού, Νέστορας Οσσας, Φοίνικας Τουμπας. Νέες συμμετοχές είναι: Δάφνη Ακροποτάμου, Εσπερος Σταυρούπολης, ΓΣ Φοίνικα, Μ. Αλεξ. Π. Βρυσών, Βρασίδας Βρασνών, Δόξα Μαυρούδας, Φλόγα Κοκκαλούς, ΜΑΣ Στίβος, ΑΠΣ Σοχός.

29/8 οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων

31/8: διεξαγωγή ιδιωτικών τουρνουά, πρωταθλημάτων ή προπονητικών camp σωματεία ή ιδιώτες με τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ. που λαμβάνουν μέρος στα παιδικά πρωταθλήματα διαρκούσης της διεξαγωγής αυτών είναι επιτρεπτή κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Μακεδονίας ύστερα από αίτηση των διοργανωτών, που συνοδεύεται από παράβολο ύψους 50,00 ? (πενήντα euro) για κάθε τμήμα ομάδας ανά κατηγορία ξεχωριστά. Η συμμετοχή ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών σε πρωταθλήματα ακαδημιών που οργανώνεται όπως αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο χωρίς την έγγραφη έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Μ., τιμωρείται κατά τους Κανονισμούς του αθλήματος { αποκλεισμός έξι (6) μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, σύμφωνα με την από 26/17-09-2010 απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας }.

30/8 ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η Α1.

Το πρωτάθλημα (δεν) αρχίζει. Σε μια λαμπρή τελετή στα λουτρά Λαγκαδά έγιναν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων της Α1, της Α' της Β' και της Γ' κατηγορίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην ξεκινήσουμε τα Πρωταθλήματα αν η πολιτεία δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να καταβάλει την επιχορήγηση στα σωματεία της Β' και της Γ' κατηγορίας ανέφερε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Απέσυρε τη συμμετοχή της και η Δράση

31/8 επιστολή της ΕΠΣΜ στον Παναγιώτη Μπιτσαξή: Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, πιστή στις Αρχές και στις Αξίες της για την προάσπιση των συμφερόντων των σωματείων - μελών της, αποφάσισε, έχοντας προς τούτο και τη σύμφωνη γνώμη τους, να αναστείλει την προγραμματισμένη, για το Σαββατοκύριακο 3-4/9.

1.9: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΣΜ ΣΤΟ Γ.Γ.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΣΑΞΗ. Αμεσα οι επιχορηγήσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣΜ σχετικά με το θέμα των επιχορηγήσεων. Σε αυτή αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: "Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, πιστή στις Αρχές και στις Αξίες της για την προάσπιση των συμφερόντων των σωματείων μελών της, αποφάσισε, έχοντας προς τούτο και τη σύμφωνη γνώμη τους, να αναστείλει την προγραμματισμένη, για το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Σεπτεμβρίου 2011, έναρξη των Πρωταθλημάτων της, λόγω της μη καταβολής, μέχρι σήμερα, της τακτικής επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α. προς τα σωματεία της Β' και Γ' κατηγορίας. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της Χώρας αποτελεί το προπύργιο

Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα των σωματείων: Σήμερα το πρωί θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα σωματεία Ελπίδες Αμπελοκήπων, Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη και Πυρσός Θεσσαλονίκης. Για το θέμα ο Βασίλης Σχιζοδήμος είπε: "Εχω μάθει να κερδίζω, αλλά και να χάνω αλλά δεν έχω μάθει να κλέβω. Για εμάς δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις εκλογές καθώς είναι υπό αμφισβήτηση. Είμαι απογοητευμένος από τα σωματεία γιατί ακόμη και έτσι θα έπρεπε να δώσουν αυτό που ήθελαν να δώσουν. Την προηγούμενη φορά δεν υπήρχε ήττα, καθώς αυτό αποφάσισε το δικαστήριο και αυτή τη φορά θα δούμε τι θα αποφασίσει".

2/9: ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Σε δύο μήνες η απόφαση

Στην αίθουσα του μονομελούς πρωτοδικείου έγινε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα σωματεία Ελπίδες Αμπελοκήπων, Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη και Πυρσός Θεσσαλονίκης.

8/9 ανακοίνωση της ΕΠΣΜ για τον Ηρακλή και τις επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία

12.9: Ερώτηση στη βουλή για τις επιχορηγήσεις. Επερώτηση έκαναν στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με θέμα καταβολή οφειλομένων επιχορηγήσεων στα αθλητικά σωματεία. Αναλυτικά: "Έντονα διαμαρτύρεται η ΕΠΣΜ αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει καταβληθεί η επιχορήγηση για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 στα αθλητικά σωματεία Β' και Γ' κατηγορίας. Ενώ βρισκόμαστε στο ξεκίνημα των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων τα σωματεία β΄ και Γ' κατηγορίας αδυνατούν να καλύψουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους καθώς πέρα από το πρόβλημα της μη απόδοσης της επιχορήγησης έχουν να αντιμετωπίζουν και τη μεγάλη μείωση που έχει γίνει σε αυτή. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η απόφαση για μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

15.9:Αρχίζει η Α1: Με απόφαση του δ.σ. της ΕΠΣΜ αρχίζει τo Σαββατοκύριακο η Α1. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βαγγέλης Γραμμένος, στην αρχή ανέφερε: "Μίλησα με τη διευθύντρια του Παναγιώτη Μπιτσαξή. Με τον ίδιο δεν μπόρεσα να έχω κάποια συνάντηση. Ίσως αυτό γίνει την Τρίτη". Ο Διονύσης Ψωμιάδης, από την πλευρά του, είπε: "Μίλησα με τον ιδιαίτερό του και μου είπε δεν υπάρχουν χρήματα. Δε θα πάρετε τις επιχορηγήσεις. Ήταν κατηγορηματικός. Δε χρειάζεται να πω περισσότερα. Ακολούθως συνέχισε ο Βαγγέλης Γραμμένος αναφέροντας: "Τα σωματεία συμμερίζονται τις προσπάθειές μας, αλλά θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα. Το χαράτσι πέφτει το ένα μετά το άλλο στις πλάτες του κόσμου. Με πόνο ψυχής κάνω την πρόταση να αρχίσει η Α1. Ακόμη και αν υπάρξει η συνάντηση με τον Μπιτσαξή δε βλέπω να ευοδωθεί η προσπάθειά μας".

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Δε θα συμμετάσχει τελικά στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας ο Εσπερος Τερψιθέας

21/9:ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΟΔ. "Oι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα"

Εξέπνευσε η προθεσμία των δύο εργάσιμων ημερών και ο ΠΑΟΔ δεν έκανε ένσταση για το παιχνίδι με την Ενωση Συκεών. Στα υπόλοιπα ποινών από την περσινή περίοδο υπήρχε και το όνομα του Εύμορφου Αρνίδη νυν παίκτη της Ενωσης που ως παίκτης του Εθνικού Σοχού ήταν τιμωρημένος με μια αγωνιστική. Για το θέμα ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΔ, Νίκος Σισμανίδης, ανέφερε: "Το ύφος και το ήθος της ομάδας μας δεν ταιριάζει σε τέτοιους ρόλους. Πριν από έξι χρόνια και εμείς είχαμε μηδενιστεί στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής σε αγώνα με την Κρύα Βρύση. Με πείραξε τότε πολύ. Χάσαμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και είχαμε και άλλους τρεις βαθμούς μείον. Ηταν από αμέλεια όχι από δόλο. Οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα όχι στα χαρτιά".

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΚΕΩΝ: Από πλευράς Ενωσης Συκεών θεωρούν ότι ο παίκτης καλώς αγωνίστηκε επειδή έπαιζε στη Δ' Εθνική και δεν μεταφέρεται η ποινή στο τοπικό ή ακόμη δεν μεταφέρεται η ποινή στο τοπικό γιατί η τιμωρία ήταν για τέσσερις κίτρινες.

22/9: ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ

Η ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού από αποβολή με κόκκινη κάρτα η οποία εδόθη σε ποδοσφαιριστή εκτίεται σε κάθε διοργάνωση πρωταθλήματος ή κυπέλλου της ίδιας ή της επόμενης περιόδου ανεξάρτητα από τυχόν αλλαγή ιδιότητας του ποδοσφαιριστή, αλλαγή κατηγορίας που αγωνίζεται και αλλαγή διοργανώτριας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του. Οι ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού που είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παρατηρήσεων (κίτρινες κάρτες) που δίδονται προς ένα ποδοσφαιριστή σε διαφορετικούς αγώνες της ίδιας διοργάνωσης εκτίονται μόνο στην ίδια διοργάνωση (κύπελλο ή πρωτάθλημα) έστω και αν ο ποδοσφαιριστής αλλάξει διοργανώτρια αρχή.

29/9: Ο αγώνας Πυρσός Θεσσαλονίκης - Ιωάννης Παπάφης που ήταν να διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 15.00 στο γήπεδο Αγίου Παύλου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ

22/9: ο αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αίολος - Σταυραετός Ευξεινούπολης κατακυρώνεται στο σωματείο, Σταυραετός.

Από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι επιβλήθηκε η ποινή του αγωνιστικού αποκλεισμού στο σωματείο, ΑΟ Θράκης επί είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες (λήξη ποινής 11 Οκτωβρίου 2011).

1/10: 1ο σεμινάριο επιμορφωτικό παρατηρητών

5/10: τελετή απονομής διπλωμάτων σε διαιτητές

7/10: ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΣΜ ΓΙΑ ΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ

Πρόταση θα καταθέσει η ΕΠΣΜ, ώστε να ανεβούν στη Δ' και οι δευτεραθλητές (σε αυτή την περίπτωση θα είναι ευνοημένος ο Οδυσσέας Κορδελιού). Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Γραμμένος ένα ακραίο σενάριο είναι η Γ' εθνική να απαρτίζεται από ένα όμιλο των 24 ομάδων που είναι πολλές ή δύο ομίλων των δώδεκα ομάδων που είναι λίγες. Η θέση της ΕΠΣΜ η οποία θα κατατεθεί στην ΕΠΟ είναι να ανεβούν και οι δευτεραθλητές του προηγούμενου Πρωταθλήματος της Δ' εθνικής.

13/10. Ο αγώνας Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων ? Φίλιππος Χαλκηδόνας κατακυρώνεται στο σωματείο, Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων.

21/10: ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ. "Συνεχίζουμε το έργο μας"

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα σωματεία Ελπίδες Αμπελοκήπων, Πυρσός Θεσσαλονίκης και Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου συνεχίζει το έργο της μέχρι τη λήξη της θητείας της που είναι τον Ιούνιο του 2015 χωρίς να υπάρξει διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Βαγγέλης Γραμμένος για το θέμα ανέφερε: "Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που περιμέναμε βγήκε. Ηταν θετική για εμάς. Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε η άλλη πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε το έργο έτσι όπως το έχουμε χαράξει. Η απόφαση αυτή κρίνει πως επειδή η διοίκηση στα τόσα χρόνια που διοικεί δεν έχει δώσει κανένα δείγμα ατασθαλιών και κακώς κειμένων κατά συνέπεια κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία βλάβη για τα σωματεία. Αντίθετα σχολιάζει ότι είναι η διοίκηση που μπορεί να προχωρήσει και να πράξει το έργο που τόσα χρόνια έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει. Εμείς όπως σεβαστήκαμε την προηγούμενη απόφαση που δεν ήταν θετική το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Δεν χρειάζονται ούτε πανηγυρισμοί ούτε λεονταρισμοί. Εμείς έχουμε να κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά εδώ. Σημασία έχει ότι το ποδόσφαιρο δε θα ταλαιπωρηθεί από προσωρινές διοικήσεις. Θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους που χειρίστηκαν την υπόθεση, την κύρια Σίσκου που πήρε το μεγάλο βάρος των γραπτών και του αποδεικτικού υλικού και τους δύο πολύ καλούς φίλους που τυχαίνει να είναι συνάδελφοι τον Κώστα Πουλάκη και το Βαγγέλη Χατζηιωάννου που έδωσε τη δική του μάχη σε συμβουλευτικό επίπεδο".

Λεβέντης: "Αισθάνομαι ότι σήμερα ξεκινάει η διοίκηση. Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση και η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Πρέπει να κάνουμε ένα σχεδιασμό τι θα κάνουμε με το οικονομικό. Ολες οι ομοσπονδίες έχουν αρχίσει να βάζουν λουκέτα. Πρέπει να διεκδικήσουμε τα πάγια έσοδα. Η πρώτη μας μέριμνα είναι οι ποδοσφαιριστές. Να ξεκινήσουμε τις συγκεντρώσεις των σωματείων. Τα σωματεία είναι αυτά που πρέπει να ενημερώνονται και οι ποδοσφαιριστές".

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Το σκεπτικό της απόφασης αναμένουν στη Νέα Πορεία προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

21/10: Δ. Ψωμιάδης: Με ενδιαφέρει η ΕΠΟ

Με ενδιαφέρει η ΕΠΟ ανέφερε ο Διονύσης Ψωμιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε και πρόσθεσε: Αυτή η ΕΠΟ είναι απροσάρμοστη και είναι ανίκανη. Τρία χρόνια τώρα δεν έχει κάνει τίποτε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί κανείς να με αποκλείσει από την ΕΠΟ.

22/10ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ

Αναβλήθηκε το ντέρμπι. Λόγω απεργίας υπαλλήλων του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναβλήθηκε το παιχνίδι του Ηρακλή Αμπελοκήπων με τον Εθνικό Μαλγάρων, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο γήπεδο Αμπελοκήπων (χόρτο) και σ' αυτό της Μενεμένης μεταξύ της Αστραπής Δενδροποτάμου και του Εθνικού Μετεώρων

22.10 Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ"

Τις επόμενες μέρες η "Νέα Πορεία" θα αποφασίσει τις κινήσεις της. Πάντως, πολύ πιθανό είναι να ζητηθεί επίσπευση της ημερομηνίας εκδίκασης της αγωγής ή να γίνουν κάποιες άλλες κινήσεις. Ιθύνοντες της "Νέας Πορείας" θεωρούν ότι η δικαστής δε στάθηκε στην ουσία της υπόθεσης, κάτι που θα γίνει στην εκδίκαση της αγωγής. Καίριο σημείο γι' αυτούς είναι η παράγραφος που ακολουθεί: "Ανεξάρτητα από την ουσιαστική βασιμότητα ή μη της υπό κρίση αιτήσεως δεν πιθανολογήθηκε ότι υπάρχει επικείμενος κίνδυνος και ανάγκη για τον λόγο αυτό, αποτροπής απειλούμενης ουσιώδους και αναπότρεπτης βλάβης των αιτούντων με τη λήψη του αιτούμενου ασφαλιστικού μέτρου". Από κει και πέρα στο σκεπτικό της απόφασης μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Ο εκ νέου διορισμός νέου προσωρινού δ.σ. θα οδηγήσει σε αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας, σε σύγχυση των ήδη διενεργούμενων αθλητικών δραστηριοτήτων, σε έλλειψη της δυνατότητας συμμετοχής σε Γ.Σ. της ΕΠΟ χωρίς να πιθανολογείται οποιαδήποτε βλάβη των αιτούντων από τις διενεργούμενες πράξεις τους". Παρακάτω εξάλλου αναφέρεται: "Ο ίδιος ο μάρτυρας των αιτούντων κατέθεσε ότι το καθ' ού διοικείται από τον ως άνω πλειοψηφίσαντα συνδυασμό χωρίς να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε σχέση με τη διοίκηση και χωρίς να έχει καταλογίσει οτιδήποτε σ' αυτήν βλαπτικό των συμφερόντων των αιτούντων. Γι' αυτό απορρίφθηκε η αίτηση ως κατ' ουσία αβάσιμη".

15/11 σχολη προπονητών ουέφα Α β περίοδοσ

23/11 Αναθεωρητική σχολη διπλωμάτων προπονητών ΓΓΑ ΕΠΟ

24/11: Από την ΕΠΣ Μακεδονίας έγιναν δεκτές οι ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών που υπέβαλαν τα σωματεία Αγιος Δημήτριος και Σταυραετός Ευξεινούπολης κατά του κύρους των αγώνων τους ε τα σωματεία Πήγασος και Μέγας

Αλέξανδρος Ελλήνων, αντίστοιχα.

11/2011»Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναβάλλονται όλοι οι αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο και σε όλες τις κατηγορίες (Α1, Α', Β' και Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία), επειδή κάποιοι αγώνες της ένωσης φιλοξενήθηκαν σε εταιρία στοιχημάτων.

25/11: Αντίδραση της ΕΠΣΜ για το στοίχημα. Επιστολή Προς τον κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, Το Σάββατο 19-11-2011 διαπιστώσαμε ότι η στοιχηματική εταιρία είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τους αγώνες της Α1 κατηγορίας της Ένωσής μας, τόσο της 19-11-2011, όσο και της 20-11-2011, τους οποίους προσέφερε για στοιχηματισμό στο διαδίκτυο.

Η παραπάνω ενέργεια της εταιρίας αυτής δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην αξιοπιστία και την ποιότητα των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και, σε καμιά περίπτωση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ανεχθούμε. Είναι πάγια η θέση της Ένωσής μας ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει και δεν επιθυμεί να περιλαμβάνονται αγώνες του στο στοίχημα, διότι αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για την ίδια την υπόστασή του. Κύριε Γενικέ, Η θέση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας ήταν και παραμένει αταλάντευτη σε τέτοιου είδους ζητήματα. Δεν θέλουμε και δε θα επιτρέψουμε, με κανένα τρόπο, τη συμμετοχή αγώνων των πρωταθλημάτων μας στο στοίχημα. Επαναλαμβάνουμε ότι αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αντιμετώπισε και στο παρελθόν παρόμοιες δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις και, δυστυχώς, αγωνίστηκε ΜΟΝΗ ΤΗΣ, με τα όποια μέσα διέθετε, ώστε να τις αποτρέψει. Επειδή προφανώς και εσάς απασχολεί ένα τέτοιο, σοβαρό και επικίνδυνο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ζήτημα, Γι΄ αυτό και σας καλούμε να λάβετε, άμεσα, όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να προστατευθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από ενέργειες όπως οι προαναφερόμενες. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε. Aπάντηση Μπιτσαξή:

Σας πληροφορώ, ότι η επιστολή αυτή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ, για τις δικές τους ενέργειες. Σας συγχαίρω για τη ευαισθησία σας για το ζήτημα της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας των πρωταθλημάτων σας και συμφωνώ απολύτως με τη θέση, ότι πρέπει να υπάρξει μία ηχηρή συμβολική κίνηση, ώστε να αντιληφθούν όλοι, ότι σε τέτοιου είδους θέματα, υπάρχει σοβαρότητα και άμεσος δημόσιος έλεγχος.

Με εκτίμηση

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Πάνος Μπιτσαξής

25/11:

Οι αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθούν κανονικά τόσο το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 όσο και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

29.11: Με έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε ότι κοινοποιούνται προς τα σωματεία-μέλη της Ε.Π.Σ.Μ. εκκαθαριστικά σημειώματα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011, με τα οποία καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 300,00 ? !!!

Ήδη η Ε.Π.Σ.Μ. βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποτρέψει την παραπάνω παράλογη και ανήκουστη ενέργεια της Πολιτείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα σωματεία, που λαμβάνουν τα παραπάνω εκκαθαριστικά σημειώματα να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ε.Π.Σ.Μ. και, σε κάθε περίπτωση, ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ το ποσό που αναφέρεται σ? αυτά. Το ήδη περιθωριοποιημένο, και αβοήθητο από την Πολιτεία, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δε θα γίνει "σάκος του μποξ".

Οι ακούραστοι και περήφανοι συντελεστές του (παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, φίλαθλοι) δε θα επιτρέψουν την εξόντωσή του. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αποτρέψουμε την παράλογη και επικίνδυνη φοροεισπρακτική πολιτική της "Τρόικας" σε βάρος του πιο αγνού και όμορφου κομματιού της Ελληνικής κοινωνίας.

2/12 Από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ο αγώνας της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας του 2ου ομίλου Εθνικός Αστέρας - ΑΟ Θράκης που διεκόπη στο 81?, συνεχίζεται για τα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη του με σκορ 2-1 και με τους ίδιους όρους, δηλαδή δεν θα συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που τιμωρήθηκαν με αγωνιστικό αποκλεισμό.

Εγκρίθηκε από το δ.σ. της ΕΠΣΜ ο προυπολογισμός. Εγώ δεν θα μπορέσω τη Δευτέρα να είμαι αλλά αν ήμουν δεν θα τον ψήφιζα είπε ο Βασίλης Ανατολίτης καθώς έπρεπε να είχα νωρίτερα τα στοιχεία στα χέρια μου ο οποίος μιλώντας και σε ΜΜΕ έκανε αναφορά σε διαφορά φιλοσοφίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είπε: “Υπάρχει μια λυσσαλέα κόντρα από δύο ομάδες ανθρώπων που ξεφεύγει από την κοινή λογική. Θέλετε να σας πω πόσα δικόγραφα έχει η κάθε πλευρά εναντίον της άλλης. Μιλάμε για μια κόλαση. Μια τελευταία απόφαση του δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων είναι ότι η ΓΣ της πλευράς Πολυκανδριώτη αναστέλλεται. Η άλλη ΓΣ της άλλης πλευράς δεν έχει ανασταλεί. Ας λειτουργήσει το σωματείο με αυτήν. Τους πρότεινα να πάνε οι δυο πλευρές σε μια προσωρινή διοίκηση αλλά δεν το δέχτηκαν. Εχουν φτάσει και στα ποινικά δικαστήρια”.

12/12: Βράβευση της ΕΠΣΜ από τον ΠΣΑΤ που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά σε Ενωση.

12/12: Εγκρίθηκε ο προυπολογισμός της ΕΠΣΜ

16/12: Ημερίδα με θέμα “αγαπώ τον ποδόσφαιρο χωρίς να παραμελώ το σχολείο”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.