Ανασκόπηση του 2010 στην ΕΠΣΜ

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2023

Πλούσιο σε γεγονότα ήταν το 2010

8/1: Συζητήθηκε στο μονομελές πρωτοδικείο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τέσσερα σωματεία. Στα αξιοσημείωτα η παρέμβαση 137 σωματείων μέσω πληρεξουσίου υπέρ της διοίκησης της ΕΠΣΜ. Η πλευρά Σχιζοδήμου έκανε αναφορά για περιπτώσεις οχτώ        που ψήφισαν χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου και ενός σωματείου.

18/1: Ο αγώνας του ΑΟ Θράκης ματαιώνεται σε εφαρμογή αποκλεισμού συμμετοχής σε αγώνες που επιβλήθηκε στο σωματείο. Ο αγώνας του Πορφυριακού ματαιώνεται σε εφαρμογή της ποινής που επιβλήθηκε στο σωματείο ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μ Αλέξανδρο Ελλήνων

12/2: Ο αγώνας του Αιόλου ματαιώνεται σε εφαρμογή της ποινής που του επιβλήθηκε

9/3: Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τέσσερα σωματεία, Η κύρια αγωγή για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος θα εκδικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Για απαράδεκτη απόφαση μίλησε ο Διονύσης Ψωμιάδης. Η ΕΠΣΜ δεν ανακοίνωσε το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου 13 και 14 Μαρτίου και της Δευτέρας 15 Μαρτίου.

13./3: Στην διαδικασία προσωρινής διαταγής ο δικαστής έδωσε πλειοψηφία στην παράταξη Γραμμένου. Μέτρησε το χαρτί που παρουσιάστηκε σύμφωνα με το οποίο υπάρχει οδηγία της ΦΙΦΑ και της ουέφα προς την ΕΠΟ ότι σε περίπτωση προσωρινής διοίκησης την πλειοψηφία παίρνει η παράταξη που κερδίζει τις εκλογές. Διαφοροποιήθηκαν από την Νέα Πορεία οι Χατζηλαζαρίδης, Μπενάκης Σαπατακίδης. Προσπάθησε να μας βγάλει ο Βασίλης Σχιζοδήμος εκτός διαδικασιών για αυτό αποφασίσαμε να καταθέσουμε από μόνοι μας αίτηση προσωρινής διοίκησης ανέφερε ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης. Η απόφαση του δικαστή έδωσε πλειοψηφία οχτώ συμβούλων στην παράταξη Γραμμένου, πέντε του Σχιζοδήμου και δύο του Π. Χατζηλαζαρίδη. Αυτή είναι η διαδικασία προσωρινής διαταγής. Η κανονική διαδικασία για προσωρινή διοίκηση θα συζητηθεί στο ακροατήριο εκούσιας δικαιοδοσίας στις 26 Μαρτίου και η αγωγή για ακύρωση των εκλογών στις 27 Σεπτεμβρίου. Η Νέα πορεία μιλάει για δικαίωση και αποκατάσταση της νομιμότητας.

14/3: Ο Βαγγέλης Γραμμένος παραμένει επικεφαλής της Ενωτικής κίνησης αλλά όπως αναφέρει δεν είναι της φιλοσοφίας του να είναι πρόεδρος διορισμένης διοίκησης. Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης αναλαμβάνει ο Διονύσης Ψωμιάδης ο οποίος ανέφερε: «Διαμαρτυρήθηκαν για τις επιτροπές. Ξέρει κανείς καμία κυβέρνηση να δίνει θέσεις στην αντιπολίτευση; Θα είμαστε μια σοβαρή διοίκηση ενωμένη και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σαν μια οικογένεια».

8/4: Επιβλήθηκε η ποινή αποκλεισμού σε Πράσινη Θύελλα και Αστραπή Μεσαίου για έξι μήνες.

Ανακοίνωση της ΕΠΣΜ για τη βία. Αποχώρηση της Νέα ς πορείας γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη της για τα θέματα.

Ψωμιάδης: Αν νομίζουν ότι οι μάχες κερδίζονται μέσω ανακοινώσεων κάνουν λάθος. Να τα αποτελέσματα της αναλογικής.

Γραμμένος: «Το έκαναν για λόγους εντυπωσιασμού».

Η μικτή νέων της ΕΠΣΜ πήρε την πρώτη θέση σε διεθνές τουρνουά που έγινε στη Ρώμη καθώς νίκησε στον τελικό τον Απόλλωνα Λεμεσού.

26/4: κόκκινη κάρτα στην βία. Εκστρατεία πρόληψης και καταπολέμησης της βίας με πρωτοβουλία της Νομαρχίας σε συνεργασία με την ΕΠΣΜ 

27.4: Με απόφαση του δικαστηρίου διατηρείται η προσωρινή διαταγή ως έχει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης. Ο κ. Κυρκούδης ζήτησε να πάρει την πλειοψηφία η Νέα Πορεία με εννέα μέλη κάτι που δεν έγινε (Σχιζοδήμος, Νικολόπουλος, Καρυπίδης, Μότσανος, Πουρσανίδης, Χαλκίδης, Γεροσωτήρης, Κατσαούνης, Καλούδης έναντι έξι της Ενωτικής Κίνησης. Ακόμη να μην είναι οι Χατζηλαζαρίδης, Μπενάκης καθώς εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε το δεύτερο εξάμηνο σε αντίθεση με το πρώτο που υπήρχαν τιμωρίες σωματείων. Το δ.σ. είχε τις καλές και κακές στιγμές του καθώς δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις με τον Δ. Ψωμιάδη μάλιστα να αναφέρει κάποιες φορές ότι «δεν είναι δ.σ αυτό». Πλέον είμαστε σε αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου. Αν η απόφαση είναι θετική για την παράταξη Γραμμένου θα επανέλθει η διοίκηση που ήταν πριν την προσωρινή διοίκηση, διαφορετικά θα προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου δ.σ.

9/5: Βραδιά φερπλέι στη Νομαρχία

21/5: Η ΕΠΣΜ και ο κόσμος του Ηρακλή απαιτούν έκδοση απόφασης υπέρ του Ηρακλή

25/6: Με απόφαση του προέδρου του πρωτοδικείου υπήρξε μια μικρή διαφοροποίηση στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΣΜ καθώς τη θέση του Τριαντάφυλλου Πουρσανίδη πήρε ο Αναστάσιος Σαπατακίδης. Η απόφαση του προέδρου αναφέρει για οχτώ μέλη της Ενωτικής κίνησης και επτά της Νέας πορείας και μέσα σε αυτούς αναφέρει τους Χατζηλαζαρίδη, Μπενάκη, Σαπατακίδη. Ο Βασίλης Σχιζοδήμος τόνισε: «Μας αδικεί η απόφαση καθώς αναφέρει για επτά μέλη της Νέας πορείας αλλά περιέχει και τρία μέλη που έχουν διαφοροποιηθεί από τη Νέα πορεία και θα πρέπει να παραιτηθούν για λόγους ευθιξίας.

Σαπατακίδης: «Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να μετέχω σε μια προσωρινή διοίκηση αλλά είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τις δικαστικές αποφάσεις όπως επίσης είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω τα σωματεία σε μια δύσκολη στιγμή για το ποδόσφαιρο και γενικά για την κοινωνία μας.

1/7: Κατάρτιση της Α’ κατηγορίας σε 4 ομίλους αντί τριών

26/7: Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ σε ήρεμο κλίμα. Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και ο προυπολογισμός του 2011.

2/9: Τροποποιήθηκε η προκήρυξη της Α1 μετά την απόσυρση από το Πρωτάθλημα των Διόσκουρων. Η Α1 θα διεξαχθεί με 17 ομάδες και θα υποβιβαστούν συνολικά πέντε ομάδες

20/10: Αναβολή υπήρξε στην εκδίκαση της αγωγής 4 σωματείων για ακύρωση εκλογικού αποτελέσματος

8/11: Αποκλεισμός του Φοίνικα Σχολαρίου για 10 ημερολογιακές μέρες

9/12: Η ΕΠΣ καλεί τα σωματεία να παραλάβουν από τα γραφεία της την επιχορήγηση του 2010. Αφορά την περίοδο 2008-2009 και σωματεία που αγωνίστηκαν εκείνη την χρονιά σε Α1 και Α’

23/12: Αντιπροσωπεία της ΕΠΣΜ με επικεφαλής τον πρόεδρο Δ. Ψωμιάδη, μέλη του δσ. του προσωπικού της ΕΠΣΜ και εκπροσώπους από τις ακαδημίες της (προπονητές παίκτες αλλά γονείς επισκέφθηκαν το χαμόγελο του παιδιού και προσέφεραν είδη διατροφής

30/12: Πρωτιά στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος για τις μικτές της ΕΠΣΜ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.