Ανασκόπηση του 2008 στην ΕΠΣΜ

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό που προκάλεσε αναταράξεις στο έτος 2008 ήταν η δήλωση υποψηφιότητας του Διονύση Ψωμιάδη ως υποψήφιου προέδρου στις εκλογές της ΕΠΟ αλλά και του Παναγιώτη Χατζηλαζαρίδη με τον Πάρη Γεωργακόπουλο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις αλλαγές στον ΚΑΠ και τις αλλαγές όσον αφορά τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων. Στον πρώτο εξάμηνο υπήρξε η ένσταση και η έφεση του Καμπανιακού που απορρίφθηκε αλλά και η τριπλή ισοβαθμία στο τέλος του Πρωταθλήματος της Α1 των Διόσκουρων, της Δόξας Ασσήρου και του ΠΑΟ Κουφαλίων.

Στις 14/7 αποφασίστηκε η υποχρεωτική συμμετοχή τριών παικτών γεννηθέντων το 1990 και νεότερων στην Α1 και Α’ κατηγορία, δύο στη Β και δύο στη Γ’. Με νεότερη απόφαση στη Γ’ εξαιρέθηκαν οι ομάδες της υπαίθρου.

16/7: Εγινε ο διαχωρισμός των ομάδων της Α’ κατηγορίας με κλήρωση χωρίς γεωγραφικά κριτήρια.

12/8: Ανακοινώθηκε τι θα ισχύσει όσον αφορά τον προβιβασμό και υποβιβασμό κάτι που θα επιφέρει αύξηση των ομάδων της Α1 και της Α’ κατηγορίας.

4/9: Εναρξη της περιόδου με το σούπερ καπ ΠΑΟΔ-Διόσκουροι 2-1. Τιμήθηκαν οι διαιτητές Μπαράς, Σκαφίδας, Βερβέρης.

7/9: Χρειάστηκε να εκτελεστούν 30 πέναλτι για να βγει νικητής στον αγώνα κυπέλου Μακεδονικός Γέφυρας-Σμυρναικός 1-1, 4-4 και 11-12 στα πέναλτι.

Επί του αιτήματος του Παναγιώτη Χατζηλαζαρίδη να προταθεί από την ΕΠΣΜ ως υποψήφιος για το δσ. της ΕΠΟ κατά την εκλογική διαδικασία της 4ης Οκτωβρίου 2008, το δ.σ. της ΕΠΣΜ αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η υπόδειξη του καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υποψηφιότητα του Διονύση Ψωμιάδη ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές της ΕΠΟ ως επικεφαλής ψηφοδελτίου.

24/9: Ο Διονύσης Ψωμιάδης ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ καθώς δεν προτίθεται να ενδώσει σε επιθυμίες του κατεστημένου.

25/9: Νέος α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ είναι ο Διονύσης Ψωμιάδης στη θέση του Π. Χατζηλαζαρίδη.

13/11: 2ο τουρνουά Σταύρος Ρεπανάς

24/11: Με επιστολή της η ΕΠΣΜ προτείνει να αναλάβει ο ΟΠΑΠ βασικός χορηγός όλων των Πρωταθλημάτων

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.