Ανασκόπηση 2020: Λοκντάνουν και λίγο ποδόσφαιρο

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2023

Ο κορωνοιός νίκησε κατά κράτος το ποδόσφαιρο το 2020 καθώς τουλάχιστον σε ερασιτεχνικό επίπεδο παίχτηκε μόνο για τέσσερις μήνες. Η νεανικότερη ομάδα της Α1 τον Ιανουάριο ήταν η ΑΠΕ Λαγκαδά με μέσο όρο ηλικίας 19,13 με δεύτερο τον ΑΟ Καρδίας (20,29).  

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

10/1: Η ΑΕ Φιλύρου κέρδισε την ένσταση που κατέθεσε στο παιχνίδι της με την Θύελλα Περιστερώνα όπου είχε χάσει με 2-0. 16/1: Ο Αετός Α Σταυρού δεν θα κατεβεί με ΠΑΟ Καρτερών για λόγους ανωτέρας βίας  

17/1: Σε ξεχωριστή δικλείδα μπήκαν οι ομάδες της Β’ κατηγορίας και έτσι στην τετράδα του κυπέλλου θα υπάρχει μια ομάδα από την Β’ kατηγορία.  

18/1: Παίρνει την μορφή παράταξης η Ανανεωτική κίνηση με επικεφαλής τον Χρήστο Περκουλίδη.  

20/1: Αφιερωμένη στο Ολυμπιακό πνεύμα η γιορτή της ΕΠΣΜ 23/1: Αποχώρησε από το Πρωτάθλημα ο Απόλλων Ζαγκλιβερίου 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 

6/2: Ο Αετός Α Σταυρού δεν κατέβηκε σε τρία παιχνίδια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Πρωταθλήματος 

12/2: Ενσταση θα καταθέσει η ΑΕ Ευόσμου για το παιχνίδι της με τον Φοίνικα Πολίχνης. Επισημαίνει ότι υπήρχε θέμα με την κάρτα υγείας του Τσέτσου. Η ένσταση απορρίφθηκε στις 20 Φεβρουαρίου,  

14/2: Επιστολή θα στείλει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στον υφυπουργό οικονομικών για την παραχώρηση του αθλητικού πάρκου στον δήμο.  

15/2: Ο Ηρακλής 2015 εξασφάλισε την άνοδο του και μαθηματικά, πέντε αγώνες πριν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του. 23/2: Η Ιταλική ακαδημία νίκησε την Δόξα Τούμπας και ανέβηκε στην Β κατηγορία.  

24.2: Ανακοίνωση της ΑΕ Ευόσμου για το γηπεδικό με αιχμές και κατά του δήμου  

26/2: Η Κ14 της ΕΠΣΜ νίκησε στις Σέρρες και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Εφεση κατέθεσε η ΑΕ Ευόσμου  

28.2: Η ΕΠΣΜ υλοποίησε την απόφαση της για μειωμένο εξοδολόγιο για σωματεία που είναι πέρα των 70 χιλιομέτρων από το κέντρο  

ΜΑΡΤΙΟΣ 

2/3: Σίσκος: Να παίζουν τις ομάδες που κάνουν επεισόδια διαιτητές από μακρινές ενώσεις. Ο σύνδεσμος διαιτητών εκφράζει τη συμπαράσταση του στους διαιτητές Ζαφειρόπουλο και Στρατζαλίδη για τα επεισόδια σε βάρος τους. 

3/3: Αναβλήθηκαν οι αγώνες του σαββατοκύριακου λόγω κρουσμάτων βίας σε βάρος διαιτητών.  

4/3: Η Κ12 της ΕΠΣΜ νίκησε την ΕΠΣ Εβρου και προκρίθηκε ως δεύτερη καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με την ΕΠΣ Καβάλας. 8/3: 130 σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΠΣΜ. Υπήρξαν προτάσεις αλλά και κριτική για τη διαιτησία. Κατσαρός: «Όταν δεν παίζεται ποδόσφαιρο κερδίζει η βία». Παλαμίδας: «Αυστηρές ποινές». Λυσαρίδης: «Ευκαιρία περισυλλογής και αυτοκριτικής». Ντάρτζαλης: «Οι ανακοινώσεις προάγουν την βία». Τζίκας: «Προστατέψτε το ποδόσφαιρο».  

10/3: Επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας χώρων αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με παρουσία άνω των εξήντα (60) ατόμων στον αγωνιστικό χώρο.

 11/3: Ο Καμπανιακός νίκησε εκτός έδρας την Ομόνοια Σταυρούπολης με 4-0 και ο Αγροτικός Αστέρας στα πέναλτι τον Θερμαϊκό Θέρμης και προκρίθηκαν στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΜ. Την ίδια μέρα στον τελευταίο αγώνα Πρωταθλήματος (εξ αναβολής) ΠΑΟΚ Σταυρού-Μακεδονικός Αγίου Βασιλείου 0-1.

Αναβολή των αγώνων

12/3: Η ΕΠΣΜ ανέβαλε τους αγώνες σε εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοιού αλλά και δημοτικές αρχές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης ανέστειλαν την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Με απόφαση της η ΕΠΟ ανέστειλε όλα τα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η ίδια. Βαρύς ο πέλεκυς: Ο αγώνας ΑΕ Μαρτίου-Ελπίδες Φοίνικα που διεκόπη κατακυρώθηκε υπέρ της ΑΕ Μαρτίου ενώ οι Ελπίδες Φοίνικα αποκλείστηκαν από τέσσερις εναπομείναντες αγώνες και υποβιβάζονται. Ο Εθνικός Μετεώρων τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από έξι αγώνες και ο Κολιός τιμωρήθηκε με 25 αγωνιστικές και ο παράγοντας της ομάδας Μπαρτζώκας για τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια.

 Ο Αξιός Ανατολικού τιμωρήθηκε με τιμωρία της έδρας για μια αγωνιστική και ο παράγοντας Σιαπκάρης με έξι μήνες απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Αήττητοι έκλεισαν την περίοδο Ηρακλής, Αναγέννηση Επανομής, Νίκη Ευκαρπίας και Αναγέννηση Καλοχωρίου.  

23/3: Θλίψη για την απώλεια του Χρίστου Τερζούδη. 

Η απόφαση της ΕΠΟ

30/4: Απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή των Πρωταθλημάτων και επικύρωση των βαθμολογιών ως είχαν την ημερομηνία διακοπής των Πρωταθλημάτων. Πλέον δίνεται στις Ενώσεις η δυνατότητα να αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά για τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού. Για τον θεσμό του Κυπέλλου η απόφαση της ΕΠΟ είναι ο εκπρόσωπος κάθε Ενωσης στο κύπελλο Ελλάδας να βγει με κλήρωση.  

Η απόφαση της ΕΠΣΜ

H ΕΠΣ Μακεδονίας, στις 11/5 αναλογιζόμενη τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωματεία της μέχρι την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων προχώρησε ουσιαστικά σε προβιβασμό όλων των ομάδων που θα έμπαιναν στην κληρωτίδα, δηλαδή αυτών που ήταν από την 2η μέχρι την 5η θέση, με την προϋπόθεση ότι απείχαν από τον δεύτερο μέχρι και έξι βαθμούς σε Α1, Α’ και Β’ κατηγορία και αντίστοιχα αυτών που ήταν στις θέσεις 3-6 στη Γ’ κατηγορία, εφόσον απείχαν μέχρι έξι βαθμούς από τον τρίτο. Από την άλλη υποβιβάστηκαν οι ομάδες που απείχαν πάνω από έξι βαθμούς από τον προ- τελευταίο της βαθμολογίας. 51 συνολικά ομάδες πήραν το εισιτήριο της ανόδου. Πάρα πολλές ομάδες χάρηκαν αλλά υπάρχουν και οι παραπονούμενοι. «Λέει πουθενά ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφορά έξι βαθμών»; ανέφερε ο Αντώνης Χαραλαμπίδης από πλευράς Ατλαντα. Ο Αστέρας Αμπελοκήπων ρωτάει με ποιο κριτήριο υπήρξε η απόφαση των έξι βαθμών.

 Οσον αφορά τον έκτο Οδυσσέα τονίζει ότι η διαφορά του από τον δεύτερο ήταν έξι βαθμούς και θα έπρεπε να ανεβεί και αυτός. Η Ανανεωτική κίνηση απευθυνόμενη προς την ΕΠΣΜ τόνιζε: « Περάσατε μεθοδευμένα αυτό που έχετε ήδη αποφασίσει». 

21/5: Δημητριάδης προς Αυγενάκη: Δώστε λύσεις ουσίας για την οικονομική βοήθεια των σωματείων και όχι επιδόματα.

 29/5: Με επιστολή της η ΕΠΣΜ προτείνει δέσμη προτάσεων που θα δώσει οικονομικές ανάσες και ζητά άμεση επιχορήγηση των σωματείων. Απορρίφθηκε η εφεση της ΑΕ Ευόσμου και ο ΠΑΟ Κουφαλίων ακολούθησε τον Εθνικό Σοχού στη Γ Εθνική 

3/6: Μετά από κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΣΜ ο Καμπανιακός αναδείχθηκε η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣΜ στο κύπελλο Ελλάδας στο οποίο τελικά δεν συμμετείχε. 


17/6: 12 εκατομμύρια συνολικά θα δοθούν στα σωματεία για την εγγραφή τους στο μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων. Κινητοποίηση αθλητικών σωματείων σήμερα που θα εκφράσουν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στα λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα του αθλητισμού. 


Ανοδος για την ΑΕ Ευόσμου

Στις 19 Ιουνίου ανακοινώθηκε ότι στη Γ Εθνική ανεβαίνει και η ΑΕ Ευόσμου. Μια επιπλέον ομάδα ανέβηκε ακόμη από τις ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά, Λάρισας και Αχαίας. 23/6: Η ΕΠΣΜ στην νέα εποχή δημιουργώντας την ΕΠΣΜ ΤV, Mε πρωτοβουλία του Νίκου Σπανδωνίδη παραβρέθηκαν στην Μίκρα οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν την μικτή ερασιτεχνών ανεξαρτήτως ηλικίας του 1999.

Εγκρίθηκε ο απολογισμός Με 69 υπέρ και τέσσερα κατά εγκρίθηκε στις 24/6 ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΣΜ. Ζητάμε ετήσια επιχορήγηση και όχι αυτό το επίδομα ανέφερε ο Σάββας Δημητριάδης. Συγκροτήθηκε σε σώμα το δ.σ. του συνδέσμου προπονητών με πρόεδρο τον Λάμπρο Ανδριόπουλο. *Η επιτροπή διαιτησίας είχε στη διάθεση της 173 διαιτητές (165 άνδρες και οχτώ γυναίκες). 

Επανέναρξη του αθλητισμού αλλά με…νέα διακοπή

Οι αθλητικές δραστηριότητες ξανάρχισαν και στις 25/6 ξαναβρέθηκαν στην Μίκρα οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στις μικτές της ΕΠΣΜ τις περιόδους 95- 96 και 96-97. Προπονητής τότε ήταν ο Θωμάς Βυρζαμάνης ενώ τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση της Μίκρας ήταν ο Διονύσης Ψωμιάδης.  

28.6: Νέος πρόεδρος στην πανελλήνια ένωση προπονητών ο Λάμπρος Ανδριόπουλος 8/7: Η ΕΠΟ ενέκρινε τις προκηρύξεις των πανελλήνιων πρωταθλημάτων Κ14 και Κ15  

13/7: Στην πρώτη φάση του κυπέλλου οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους. Δωρεάν συμμετοχή για τις ομάδες Β και Γ’ και μειωμένο παράβολο στην Α’. Προβλέπεται η υποχρεωτική συμμετοχή μια ομάδας από Β’ ή Γ’ στα προημιτελικά. 147 ομάδες στο κύπελλο αριθμός ρεκόρ.  

22/7: Ποδοσφαιριστές της μικτής της ΕΠΣΜ που πήραν πανελλήνιο τίτλο δεν δικαιούνται μοριοδότησης γιατί αντίπαλες Ενώσεις που αντιμετώπισαν δεν είχαν αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ. «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας» ανέφερε η ΕΠΣΜ, ενώ ο Σάββας Δημητριάδης μίλησε στο Metropolis για τον πιο αποτυχημένο υφυπουργό. 

23/7: Απάντηση Αυγενάκη στη ΕΠΣΜ αναφέροντας ότι οι υπάλληλοι της ΓΓΑ εφάρμοσαν το νόμο.

 28/7: Τέσσερις διαιτητές από την Θεσσαλονίκη στην Α’ εθνική και ένας επιπλέον βοηθός. 

3/8: Κάρτα υγείας με μέριμνα της ΕΠΣΜ. Οποιος ποδοσφαιριστής επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε μετεγγραφική κίνηση θα πρέπει να προσκομίζει και αντίγραφο της Κάρτας Υγείας συμπληρωμένη. Δικαίωση του Αχιλλέα Τριανδρίας για πρόστιμο που επέβαλε το ΙΚΑ/ΤΕΑΜ ύψους 11.050,54 ευρώ. Η απόφαση έκρινε ότι ο προπονητής του ως άνω ερασιτεχνικού σωματείου παρείχε περιστασιακή εργασία και με τη μορφή παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών. 7/8: Οι προπονητές των σωματείων της Α1 θα πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και των υπόλοιπων κατηγοριών και ακαδημιών ουέφα C. Για τις ομάδες της Α1 και Α’ κατηγορίας είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας γεννηθέντων το 2002 και εντεύθεν. Στο κύπελλο ένας εξ’ αυτών ν’ αγωνίζεται στην 11άδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δημιουργείται όμιλος με νεαρούς παίκτες. Μόνο τρεις παίκτες θα είναι γεννηθέντες το 2000 και μεγαλύτεροι. Παρατηρητές σε Α’, Β’ και Γ’ θα ορίζονται κατά την απόλυτη κρίση της Επιτροπής Παρατηρητών Αγώνων.  

8/9: Επιτυχημένη ήταν η παρέμβαση της ΕΠΣΜ που αφορά στη μοριοδότηση των αθλητών που πρώτευσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων των Ε.Π.Σ. Αναφέρει για αποκατάσταση της αδικίας αλλά θα πρέπει να γίνει άμεση τροποποίηση του άρθρου του νομοσχεδίου.

11/8: Ακαδημία Νεάπολης/Γ. Κούδας: Περήφανοι για Τσιμίκα   

Αποκατάσταση της αδικίας  

Στις 19/8 άνοδος για τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στην Γ’ Εθνική. Περιθώριο πέντε αλλαγών για τις ομάδες και 20άδα στο ΦΑ. 20/8: Συνάντηση Δημητριάδη-Σίσκου στην περιφέρεια. Δημητριάδης: «Η Βούλα Πατουλίδου και ο Χρήστος Μήττας είναι δύο άνθρωποι που στηρίζουν εδώ και χρόνια την ΕΠΣΜ. Ηταν θετικοί να δώσουν 200 θερμομετρητές στις ομάδες. Ζητήσαμε να προστεθούν προβολείς σε γήπεδα». Τελικά οι θερμομετρητές δεν δόθηκαν.  

31/8: Θλίψη για Βατσικούρα.  

1/9: Αετός Α Σταυρού: Απαξίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Μικροί όμιλοι στα Πρωταθλήματα για να τελειώσουν έγκαιρα τα Πρωταθλήματα αλλά και να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων Από κάθε όμιλο της Α1, Α’ και Β’ κατηγορίας ανεβαίνει μια ομάδα ενώ της Γ δύο ομάδες. Σε ομίλους της Α1, Α’ και Β’ με δέκα και έντεκα ομάδες υποβιβάζονται δύο ομάδες και των εννέα ομάδων μια.  

12/9: ΕΠΣ Μακεδονίας: «Δεν θα γίνουν τα Πρωταθλήματά μας τύπου Κολομβίας. 13/9: Κυπελλούχος Παλαιμάχων αναδείχθηκε ο Ούλωφ Πάλμε 16/9: Ανανεωτική κίνηση: «Θέλετε και το καρπούζι και το μαχαίρι»  


30/9: ΕΠΣΜ σε Αυγενάκη: «Εχετε σπείρει ανέμους και θερίζετε θύελλες»

Το «Μαρόκο» στο επίκεντρο

Στις 13/8 ερώτηση στη Βουλή από την Ελληνική Λύση για το Μαρόκο. Αναμένεται από τον Απρίλιο η απάντηση της ΕΤΑΔ Αθηνών για την παραχώρηση του γηπέδου για 50 χρόνια στον δήμο προκειμένου να γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες. 20/8: Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Μαρόκο. 

10/12: Συνάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και στις 16/12 με τον Θόδωρο Καράογλου για το αθλητικό πάρκο αλλά και για το γήπεδο άνωθεν του περιφερειακού.  

• Tροποποιημένη απόφαση του δήμου Καλαμαριάς για παραχώρηση του γηπέδου του Φοίνικα για 50 χρόνια.  

Χρηματοδότηση των σωματείων

Μετά από 10 χρόνια υπάρχει απευθείας χρηματοδότηση των σωματείων από την πολιτεία. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει στις 17 Ιουνίου ότι η απευθείας χρηματοδότηση των σωματείων αφορά αυτά που προχωρούν την προεγγραφή τους στο Μητρώο και διαθέτουν ή έχουν αιτηθεί την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, ενώ στις 7/12 η ανακοίνωση της ΓΓΑ ανέφερε ότι αφορά τα σωματεία, που έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο, καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν. Δόθηκαν στις 18/12 σε 46 σωματεία της ΕΠΣΜ από 2500 ευρώ, συν χίλια ευρώ για κάθε επιπλέον άθλημα, ενώ η β’ καταβολή είναι μετά τις 22/1.

Απουσίες από τα Πρωταθλήματα

ΑΠΕ Λαγκαδά, ΠΑΟ Δορκάδας αλλά και Διγενής Κρυονερίου δεν δήλωσαν συμμετοχή στα Πρωταθλήματα, τα οποία αυτή στιγμή βεβαίως είναι άγνωστο αν θα γίνουν. Στην Β κατηγορία δεν δήλωσαν συμμετοχή Απόλλων Ζαγκλιβερίου, Ηρακλής Μοδίου, Βρασίδας Βρασνών, Μακεδονικός Μοναστηρίου, Γερμανική Ακαδημία, Πυρσός Αγίας Τριάδας. Στη Γ κατηγορία δεν δήλωσαν συμμετοχή ΑΟ Μεσήμβριας, ΠΑΟ Καρτερών, ΑΕ Αγίου Γεωργίου, Αετός Α. Σταυρού, Ερμής Μηχανιώνας. Δεν πήραν πέρσι μέρος στην Β’ και θα έπαιζαν φέτος στην Γ’ αλλά δεν δήλωσαν συμμετοχή Αρης Ξηροποτάμου, Δράση Αρδαμερίου, Εθνικός Προφήτη.

Νέο αίμα

Νέες συμμετοχές είναι: 1. Αστέρια, 2. Ηφαιστος Θέρμης, 3. Εσπερος Τερψιθέας, 4. Μακεδονία Ευκαρπίας, 5. ερασιτέχνες ΠΑΟΚ, 6. Αίολος Ευόσμου (αυτή τη φορά θα παίξει με παιδιά του Ωραιοκάστρου). Ακόμη επιστρέφουν 7. Εύοσμος 2006 (αυτή τη φορά θα παίξει με παιδιά του Κορδελιού), 8 Στίβος, 9. Φοίνικας Τούμπας, 10. Νίκη Νεοχωρούδας, ενώ θα παίξει κανονικά η ο Σταυραετός Ευξεινούπολης και στη Β’ κατηγορία η Αστραπή Δενδροποτάμου.

Κορωνοιός-ποδόσφαιρο σημειώσατε 1

19/10: Κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

20 Οκτωβρίου: Χωρίς αγωνιστική δράση το σαββατοκύριακο λόγω του κορωνοιού και αναστολής λειτουργίας των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

27 Οκτωβρίου: Εκ νέου αναβολή των αγώνων του σαββατοκύριακου 


10/11: Ο Εθνικός Πυλαίας με τη συμπαράσταση της ΕΠΣΜ κέρδισε την προσφυγή που είχε καταθέσει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και την ακύρωση προστίμων 22 χιλιάδων ευρώ που αφορούσαν απασχόληση προπονητών. 

11/10: Διεθνής στο var o Γκορτσίλας 10/11: Στο επίκεντρο δια- δικτυακό σεμινάριο. Για ασέβεια μιλάει ο σύνδεσμος προπονητών. Ανανεωτική κίνηση: Σεμινάριο υπό την αιγίδα της ΕΠΣΜ και με 100 ευρώ συμμετοχή, τα λόγια είναι περιττά. Στο θέμα τοποθετείται και η ΕΠΣΜ. 

Κρεμέζης: «Θα ήθελα με χαρά να δω παρόμοιες δράσεις» 

11/11: Πρεμιέρα των δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει η πανελλήνια ένωση προπονητών

11//11: Δεμουρτζίδης: «Στην διαδικασία των ενστάσεων τα έργα στην Ηλιούπολη» 23/11: Πένθος στο Π Μελά για την απώλεια Παπουλίδη 24/11: Τηλεδιάσκεψη της ΕΠΣΜ με τις ομάδες ανά όμιλο. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφερε το θέμα της κατασκευής και αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων ερασιτεχνικού αθλητισμού ο Ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης με ερώτηση που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες 

25/11: Η ΕΠΣΜ ευχαριστεί γιατρούς και νοσηλευτές για τον αγώνα που κάνουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές 

25/11: Ανανεωτική κίνηση: «Τι θα γίνει με τα χρήματα των σωματείων. Θα τα επιστρέψετε;  

26/11: Επέμβαση του Κυρίτση του Μαραθώνα μέσω του προγράμματος της ΕΠΣΜ 

 

12/12: Προσθήκες στους πίνακες βοηθών Γ’ Εθνικής οι Κατσαντούρας και Νίκος Νικολής. Στον πίνακα Κ4 προχωρημένου σταδίου, είναι δηλαδή υποψήφιοι την νέα περίοδο να τοποθετηθούν στον πίνακα διαιτητών Γ’ Εθνικής οι Γιαννακός, Αγρίμης, Χατζηβασιλείου Ιωακείμ, Τικόζογλου και Καπρέτσος.  

14/12: ΠΟ Μαλακοπής: Υπόμνημα στον δήμαρχο για εργασίες στο πλαστικό γήπεδο της Πυλαίας 30/12: Τρόφιμα από την ΕΠΣΜ στον ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου.

Οι βραβεύσεις που δεν έγιναν

Την ημέρα διεξαγωγής των κληρώσεων η ΕΠΣΜ έκανε και τις βραβεύσεις προπονητών ή εκπροσώπων ομάδων που πετύχαιναν την άνοδο. Αυτό δεν έγινε φέτος λόγω του κορωνοιού

 Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς πήραν την άνοδο συνολικά 52 ομάδες. Αναλυτικά οι προπονητές ή εκπρόσωποι των 52 ομάδων καθώς στις μικρότερες κατηγορίες πολλοί δεν είναι διπλωματούχοι, που πήραν την άνοδο. Α1: Εθνικός Σοχού: Γιάννης Παγώνης, ΠΑΟ Κουφαλίων: Ανέστης Τσιτενίδης, ΑΕ Ευόσμου: Κώστας Κορμαρής, Ηρακλής Αμπελοκήπων: Γιώργος Ακριτόπουλος.

A κατηγορία Αχιλλέας Τριανδρίας: Κώστας Θωμαΐδης, Δόξα Πενταλόφου: Παύλος Μποΐκογλου, 2ος όμιλος: Κεραυνός Ωραιοκάστρου: Νίκος Μίντης, Θύελλα Περιστερώνα: Φώτης Γουνιώτης, 3ος όμιλος: Αναγέννηση Επανομής: Μπαλασάς, Αετός Βασιλικών: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαραθώνας: Νικολαΐδης, 1ος όμιλος της Β’ κατηγορίας: Εθνικός Μαλγάρων: Γιώργος Σταμάτης, ΠΟ Ξηροκρήνης: Παναγιώτης Μάινας, Ομόνοια Σταυρούπολης: Χάρης Παπαδόπουλος, Αξιός Ανατολικού: Κώστας Κεχαγιάς, ΓΣ Ηλιούπολης: Γιώργος Ταλιχμανίδης, 2ος όμιλος: Ακρίτες Συκεών: Γιώργος Κεφαλάς, Σμυρναϊκός: Ιορδάνης Χωλίδης, ΑΕ Αμπελοκήπων: Αντώνης Λεπιτσάς, 3ος όμιλος: Νίκη Ευκαρπίας: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ακαδημία Γ. Κούδας: Νίκος Πελίτογλου, Ακαδημία Νεά- πολης (Ελπίδες Μακεδονικού): Δημήτρης Γκούντας 4ος όμιλος: Δόξα Ασσήρου: Πασχάλης Μέρμηγκας, Νέστωρ Οσσας: Γιάννης Τσιτάκης, Δόξα Γερακαρούς: Γιώργος Τοπουζίδης, Αρης Καβαλαρίου: Στέλιος Δανδανάς και Δημήτρης Φιλίτατζης 5ος όμιλος: ΑΕ Φαλήρου: Μιχάλης Καραστάθης, Κισσός Χορτιάτη: Δημήτρης Παπαϊωάννου, ΑΕ Πυλαίας: Χάρης Γκόγκος, Ατρόμητος Τριαδίου: Σαραφιανός, ΠΑΟ Διοικητηρίου: Ηρακλής Γεωργιάδης 6ος όμιλος: Απόλλων Κ. Σχολαρίου: Χρήστος Αλιβάνογλου, Δόξα Τριλόφου: Αναστάσιος Βαλαβάνης, Μέντεκας Καλαμαριάς: Κουρτίδης, Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη: Μπατζιλής  

Γ κατηγορία: 1ος όμιλος: Δάφνη Ακροποτάμου: Σάββας Καρατσινίδης, Δόξα Αδενδρου: Σάββας Κουτρογιάννης, Ελπίδες Αμπελοκήπων: Μίλτος Τσούλης, Ακαδ. Ζάχου: Στράτος Σαφλέκος, Διγενής Μονολόφου: Φώτης Λιθοξόπουλος. 2ος όμιλος: Ελπίδες Συκεών: Μωυσιάδης Κ. και Μηνάς Χατζηζήσης, ΑΟ Θράκης: Λεονταρίδης, ΑΟ Σούτερς: Τσιώνας, Χαρίλαος Επαμεινώνδας: Στράτος Τόλης 3ος όμιλος: Ηρακλής 2015: Μαργαρίτης Κεχαγιάς, Ιταλική Ακαδημία Βαλάντης Σπανίδης (πρόεδρος), Ολυμπιακός Θ. (Παναγιώτης Παπαδόπουλος), Μέγας Αλέξανδρος: Παναγιώτης Βιόπουλος. 4ος όμιλος: Ρουβίκωνας: Ηρακλής Καραλής, Αναγέννηση Καλοχωρίου: Κ. Στατερούδης, Μ. Αλέξανδρος Π. Βρυσών: Γιώργος Κισκορίδης, Ενωση Συκεών: Αλέξης Τζάλας, Δόξα Περιβολακίου: Προσκυνητόπουλος.  

▶ Οι πρώτοι σκόρερ Στην Α1 πρώτος σκόρερ βγήκε ο Γιουλδούρης με 18 γκολ, στην Α’ Μαυρομματίδης και Κυριακίδης του Αχιλλέα Τριανδρίας και του Αστέρα Αμπελοκήπων με 23 γκολ, στη Β’ ο Ατζαμιδάκης με 21 γκολ και στη Γ ο Τάχατος με 30 γκολ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.