Αναπόφευκτη η παράταση του lockdown, το νέο έτος θα ανοίξουν τα σχολεία

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2020

Στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το χάρτη εξόδου από το lockdown. Αν και διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα lockdown, η διάδοση του ιού στην κοινότητα παραμένει σημαντική και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σταθερά σε υψηλά επίπεδα. 

Οπως όλοι συμφωνούν, σημαντικό κριτήριο για την άρση του lockdown είναι η πίεση στα νοσοκομεία. Η ημερομηνία «κλειδί» παραμένει για την ώρα η 7η Δεκεμβρίου, ωστόσο όλα δείχνουν πως το lockdown δεν θα αρθεί τότε, αλλά θα παραταθεί κατά μία, τουλάχιστον, εβδομάδα, έως τις 14 του μήνα. 

Ο σχεδιασμός που εξετάζεται προβλέπει σταδιακό άνοιγμα, πάντα ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων. Από την πρώτη στιγμή, κυβέρνηση και ειδικοί ανέφεραν πως το άνοιγμα των σχολείων είναι από τις προτεραιότητες, καθώς το ιικό φορτίο στους μαθητές Δημοτικού είναι χαμηλό.  

Ωστόσο, όσο προχωρούν οι μέρες, απομακρύνεται περισσότερο το ενδεχόμενο επιστροφής στις αίθουσες μέσα στον Δεκέμβριο για τους μαθητές. Αν δεν επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές Δημοτικού στις 14 Δεκεμβρίου, μετά, η επιστροφή τους μετατίθεται για μετά τις γιορτές.  

Για το λιανεμπόριο υπάρχουν σκέψεις να ανοίξει αλλά με πολύ αυστηρούς κανόνες. Οσο δε για την άρση του lockdown στην εστίαση, φαντάζει απίθανη, ενώ, ακόμη και όταν ανοίξει, δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.