Αναπληρωματικοί - «χτυπήματα» στη χειμερινή αγορά

Παναγιώτα Χαλκιά15 Ιανουαρίου 2023

Το να περάσεις την πόρτα ενός ιστορικού συλλόγου και να κερδίσεις φανέλα βασικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι υψηλές ταχύτητες, οι πολλές προσδοκίες και οι ατυχίες που μπορούν να υπάρξουν στη διάρκεια μιας σεζόν, ενδέχεται να λυγίσουν ακόμη και παίκτες αστέρια. 

Το metrosport.gr έκανε μια βόλτα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και βρήκε παίκτες που αποτελούν εναλλακτικές λύσεις για τους προπονητές, δύσκολα παίρνουν χρόνο συμμετοχής αλλά μπορούν να γίνουν πολύτιμοι λίθοι για άλλους συλλόγους.

Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φάνταζε η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθεί τον καλό του εαυτό και να αντιστρέψει το εις βάρος κλίμα του και να κλείσει η πόρτα της εξόδου από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Το Βέλγιο μπορεί να αποκλείστηκε νωρίς από το Μουντιάλ αλλά ο Αζάρ φαίνεται πως κέρδισε πόντους. Ο Κάρλο Αντσελότι φάνηκε να εκτιμά τις προσπάθειες του και, ίσως, αυτό να μεταφραστεί σε περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. «Έχει προπονηθεί καλά και τον βλέπω καλύτερα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τόσα παιχνίδια που έρχονται, θα είναι ένας από τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσω» δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός. Ο Αζάρ μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν μετρά 296 λεπτά, ένα γκολ και μια ασίστ.

Χακίμ Ζιγέχ (Τσέλσι)

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που ελπίζει να εξαργυρώσει τις καλές του εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να βρει τη θέση του στην ενδεκάδα των «μπλε». Μετρά μόλις 420 αγωνιστικά λεπτά τη φετινή αγωνιστική περίοδο και ευελπιστεί στην αύξηση τους μετά την τέταρτη θέση που πήρε το Μαρόκο στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Κέιλορ Νάβας (Παρί Σεν Ζερμέν)

΄Έκανε το ντεμπούτο του λίγες ημέρες νωρίτερα στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Σατορού για το Κύπελλο Γαλλίας. Ο 36χρονος αποτελεί δεύτερη επιλογή του Κριστόφ Γκαλτιέ και μένει πάντα στη σκιά του Ντοναρούμα. Το σενάριο του δανεισμού έπεσε στο τραπέζι και μάλιστα, το όνομα του βρισκόταν για καιρό στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αλλά καμία από τις προτάσεις δεν προχώρησε. Το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο και η Παρί δε δείχνει διατεθειμένη να το ανανεώσει.

Ντενί Ζακαριά (Τσέλσι)

Εντάχθηκε στη Γιουβέντους πριν από ένα χρόνο και το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Τσέλσι μετά από αίτημα του Τόμας Τούχελ. Ο Ελβετός μέσος έκανε το ντεμπούτο του στις 2 Νοεμβρίου στο παιχνίδι κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη φάση των ομίλων του Champions League, στο οποίο είχε βάλει και το δεύτερο τέρμα των «μπλε» που τους χάρισε τη νίκη. Συνολικά έχει αγωνισθεί σε έξι παιχνίδια, 416 μόλις λεπτά, και έχει σημειώσει και ένα γκολ.

Μέμφις Ντεπάι (Μπαρτσελόνα)

Οι Καταλανοί του έβαλαν πωλητήριο το καλοκαίρι αλλά δεν έφτασε πρόταση στα γραφεία τους που να τους ικανοποιεί. Ο 28χρονος Ολλανδός δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος και φέτος μετρά μόλις 206 αγωνιστικά λεπτά και ένα γκολ κόντρα στην Έλτσε. Το συμβόλαιο του λήξει τον Ιούνιο του 2023 αλλά η Μπαρτσελόνα δείχνει διατεθειμένη να βρει αγοραστή και να μην περιμένει να τον αφήσει ελεύθερο.

Μπράιαν Γκιλ (Τότεναμ)

Ο πρώην της Σεβίλλης δεν υπολογιζόταν από τον Αντόνιο Κόντε. Το σενάριο δανεισμού έπεσε στο τραπέζι νωρίς αλλά δεν υλοποιήθηκε. Ο νεαρός άσος έμεινε στο δυναμικό των «πετεινών» και προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπου στην άκρη του πάγκου. Μέχρι στιγμής μετρά εννέα συμμετοχές, 303 αγωνιστικά λεπτά και μια ασίστ.

Σερτζίνο Ντεστ (Μίλαν)

Δόθηκε δανεικός από την Μπαρτσελόνα στη Μίλαν αναζητώντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά ακόμη δεν έχει βρει τη θέση του. Ο Πιόλι έδωσε προτεραιότητα σε Καλαμπρια και Καλουλου στη δεξιά πλευρά και οι ευκαιρίες του νεαρού μειώθηκαν αισθητά. Είναι τρίτη επιλογή και έχει αγωνισθεί μόλις 378’ με τη φανέλα της Μίλαν. Ωστόσο, περιμένει η καλή του παρουσία με τις ΗΠΑ στο Κατάρ (309’) να γίνει το κλειδί για περισσότερες ευκαιρίες.

Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πλήρωσαν 87.000.000 για να τον αποκτήσουν από τη Λέστερ το 2019 αλλά αρκετές γκάφες έχουν χαλάσει την εικόνα του. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο έδειξε ότι είναι ένα σέντερ μπακ με αυτοπεποίθηση, σωστές επεμβάσεις που ξέρει να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής και εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Ο Τεν Χανγκ δε δείχνει να πείσθηκε και μπορεί να του έδωσε την ευκαιρία χθες (10/1) απέναντι στην Τσάρλτον αλλά η πόρτα της εξόδου παραμένει ανοιχτή.

Γουάν Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Παρόμοια περίπτωση είναι ο Μπισάκα. Έφτασε το 2019 στο «Όλντ Τράφορντ» έναντι 55.000.000 ευρώ αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τεν Χανγ. Πριν το Μουντιάλ του Κατάρ μετρούσε τρεις συμμετοχές αλλά κάτι φαίνεται πως άλλαξε. Ο Ολλανδός τεχνικός του δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης και ήδη τον έχει χρησιμοποιήσει σε τρία παιχνίδια το 2023 και μάλιστα, μίλησε με καλά λόγια για εκείνον: «Ο Μπισάκα τα πάει πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια. Αμύνεται πραγματικά σταθερά. Είναι αξιόπιστος στην επίθεση. Έχει ρόλο σε αυτό, συνεισφέρει καλά. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός για την θέση αυτή στην ομάδα, αλλά επίσης, έχουμε πολλά παιχνίδια να καλύψουμε, οπότε θα τους χρειαστούμε όλους».

Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι)

Το καλοκαίρι οι «πολίτες» δαπάνησαν το ποσό των 49 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσουν αλλά σχεδόν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πέπε Γκουαρδιόλα. Ο 27χρονος μετρά μόλις 89 αγωνιστικά λεπτά και στο πρωτάθλημα της Premier League έχει αγωνισθεί δύο φορές και μόλις πέντε λεπτά! Ένα στη νίκη επί της Γουέστ Χαμ και τέσσερα στο πρόσφατο παιχνίδι με την Τσέλσι. Ο 51χρονος τεχνικός τον είχε να προπονείται ξεχωριστά μετά την επιστροφή του από το Παγκόσμιο Κύπελλο με περιττά κιλά αλλά σύντομα έδειξε να «έχει τέλειο σώμα, σέξι», όπως τόνισε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.