Ανανεώστε τον Ίνγκασον!

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΠΟΥΖΑ

Δεν είμαστε αυτοί που θα μπούμε στην τσέπη του Σαββίδη ούτε εκείνοι που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τη γνώμη τους στον τεχνικό-οικονομικό διευθυντή. Ακολουθώντας όμως την ποδοσφαιρική λογική αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρούμε κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη την άμεση ανανέωση του συμβολαίου του Ίνγκασον

Ο ΠΑΟΚ ακολουθώντας τη γνωστή του πολιτική, λόγω κυρίως του τραυματισμού του παίκτη δεν προχώρησε σε μια άμεση και πειστική πρόταση την περασμένη χρονιά. Δεν έλαβε υπόψη της ότι ο παίκτης επιβάρυνε τον εαυτό του αγωνιζόμενος με ενέσεις προκειμένου να μην αφήσει την ομάδα απροστάτευτη και μέτρησε περισσότερο η πιθανότητα να ανανεωθεί ένα συμβόλαιο, μεγάλο σε οικονομικό ύψος σε ένα παίκτη που μπορεί να μην φτάσει ποτέ στα πρότερα επίπεδα. Εξ’ ου και η αντίδραση του ποδοσφαιριστή που δεν ήθελε να μιλήσει με τον ΠΑΟΚ χωρίς να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους γιατί πίστευε στις δυνάμεις του και ήθελε να αξιώσει ένα συμβόλαιο καλό, που θα ήταν και το τελευταίο «υψηλό» της καριέρας του. 

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία επικρατεί στον ΠΑΟΚ την έχουν οι άνθρωποι που περιτριγυρίζουν τον Σαββίδη και ο τελευταίος στο παρελθόν δεν έδειχνε σημάδια διαφοροποιήσης. Έτσι χάθηκαν για διαφορετικούς λόγους παίκτες όπως ο Ολιβέιρα, ο Μίσιτς, ο Κρμέντσικ κτλ. Όμως ο ΠΑΟΚ θα χάσει πάρα πολλά αγωνιστικά και οικονομικά αν δεν ανανεώσει του Ίνγκασον. Έχουμε ένα στόπερ που έδειξε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα όχι μόνο ανάρρωσε αλλά είναι καλύτερα και από προηγουμένως. Μπορεί σ’ αυτόν να στηριχθεί αλλά και να χτιστεί η άμυνα του ΠΑΟΚ όπως είχε γίνει με τον Κοντρέρας. Εάν φύγει ο ΠΑΟΚ ίσως δαπανήσει πολλά περισσότερα χρήματα χωρίς να πετύχει τίποτε. (βλέπε Χατσερίδη). Διότι πιθανότητα εκτός του ότι θα δώσει και πάλι ένα ακριβό συμβόλαιο ίσως χρειαστεί να αγοράσει και τον παίκτη. Στο πρόσφατο παρελθόν δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια για παίκτες αμφίβολης αξίας (Εσίτι, Λεβέκ) αλλά τόσα δόθηκαν σε γνωστά ονόματα που ποτέ δεν προσέφεραν όπως οι Χατσερίδη – Κανγκάβα ενώ επίσης ανανεώθηκαν συμβόλαια παικτών σε μεγάλη ηλικία με υψηλά χρηματικά ποσά όπως ο Βαρέλα. 

Ο Ίνγκασον αποτελεί την επιτομή μιας καλής συμφωνίας. Ένας παίκτης στόπερ, ο καλύτερος του πρωταθλήματος, που σκοράρει και δηλώνει ότι θέλει να μείνει στην ομάδα. Ακόμα και το τελευταίο είναι σημαντικό με τις τάσεις φυγής που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια όσο ο ΠΑΟΚ το καθυστερεί τόσο βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό του, το ποδοσφαιρικό του μέλλον όσο αφορά τη συνοχή της άμυνας και του θετικού ξεκαθαρίσματος μια θέσης για την ενδεκάδα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί τόσο καθυστέρηση σε όλα.

Η διαβολική τραγωδία!

Δεν υπάρχει σκέψη που μπορεί να αποτυπωθεί στο χαρτί που να περιγράφει τα δυο ακραία συναισθήματα που αποπνέει η αποτρόπαια, η διαβολική πράξη. Δεν ήταν απλά ένας φόνος, μια αφαίρεση ζωής. Ήταν η προσωποποίηση του κακού, του μίσους εκπεφρασμένου στην πράξη ενός οργάνου του. Από τη μια ο αβάσταχτος πόνος και το αναπάντητο «Γιατί» και από την άλλη το μίσος και πάλι το αναπάντητο «Γιατί»!

Μακάρι να βρεις τη γαλήνη σου Αλκιβιάδη…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.