Ανανέωση ή πώληση: Οι δύο δρόμοι για τον Λούκας Σάσα

Γιώργος Στράντζαλης10 Ιουλίου 2020

Η παρουσία του Λέο Κορνατσίνι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στον προχθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, δεν ήταν μία τυπική… βόλτα του στη Θεσσαλονίκη. Ο ατζέντης του Λούκας Σάσα συναντήθηκε με τον Άγγελο Χαριστέα, παρουσία και του 29χρονου ποδοσφαιριστή, σε μία κουβέντα η οποία αφορούσε το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος είναι από τις αποκαλύψεις του Αρη στο φετινό Πρωτάθλημα, ένα “πολυεργαλείο” στα χέρια του προπονητή, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διάρκεια της σεζόν, είτε αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα δηλαδή στον Ματίγια, είτε κατ’ ανάγκη στο ένα από τα δύο άκρα της άμυνας. Το συμβόλαιο του με τον Αρη ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, αλλά το γεγονός και μόνο ότι έχει μπει ήδη στο μεταγραφικό ραντάρ άλλων ομάδων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, δεν περνάει απαρατήρητο από τους Κιτρινόμαυρους.

Στην κουβέντα που έγινε μεταξύ Χαριστέα, Κορνατσίνι και Σάσα, ο πρώτος ξεκαθάρισε στους δύο Βραζιλιάνους τις σκέψεις του σχετικά με το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Και ήταν μάλιστα πολύ ξεκάθαρος ως προς τα “θέλω” του. Ουσιαστικά έγινε μία πρώτη προσέγγιση από πλευράς Αρη, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν την κουβέντα τους στο προσεχές διάστημα.

Οι δρόμοι που έχει να επιλέξει η πλευρά του παίκτη είναι οι εξής δύο. Πώληση ή ανανέωση του συμβολαίου του για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Εφόσον λοιπόν έρθει πρόταση για τον Σάσα, είναι δεδομένο πως ο Αρης θα τη συζητήσει κι αν κριθεί συμφέρουσα για την ομάδα, τότε η προοπτική πώλησής του έχει ρεαλιστικές πιθανότητες. Στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου θυμίζουμε ότι υπάρχει ρήτρα 1,2 εκ. ευρώ για τις ομάδες της Ελλάδας και περίπου 600 χιλιάδες για εκτός συνόρων. Στο ενδεχόμενο ωστόσο να μην φτάσει πρόταση για τον Σάσα, η θέση του Αρη είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο παίκτης θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο, μέχρι το 2022, με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα, νέα μπόνους επίτευξης αγωνιστικών στόχων και αυξημένη ρήτρα αποδέσμευσης, προκειμένου οι Κιτρινόμαυροι να είναι καλυμμένοι στην προοπτική να τον χάσουν του χρόνου δίχως οικονομικά ανταλλάγματα. Ο,τι ακριβώς ισχύει δηλαδή και στην περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη.

Για τον Σάσα θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες είχε σημειωθεί στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ότι βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ του Πέδρο Μαρτίνς. Για την ώρα όμως δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση, ούτε από την ομάδα του Πειραιά ούτε από άλλον σύλλογο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.