Αναμένονται σύντομα καταλυτικές εξελίξεις;

Δημήτρης Μπούζας04 Μαΐου 2020

Θα σας ζητήσω την άδεια να ξεκινήσω με ένα σχόλιο για τη σημερινή μέρα, δανειζόμενος τον ποδοσφαιρικό τίτλο του κι ένα μικρό μέρος από όσα έχει καταθέσει ένας έμπειρος συνάδελφος στο δικό του άρθρο. Διαβάστε το: «Από Δευτέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Από σήμερα μπαίνει σε λειτουργία το κρας – τεστ. Από σήμερα χωρίς sms. Από σήμερα θα κυκλοφορούμε ελεύθεροι εντός της περιφέρειας. Από σήμερα όλοι θα κριθούμε.

Αν πράγματι έχουμε βάλει μυαλό. Αν καταφέρουμε να απαρνηθούμε την ψευτομαγκιά που κάποιοι κρύβουμε μέσα μας. Από σήμερα θα κριθεί η ωριμότητα μας. Της κοινωνίας και καθενός εξ ημών και υμών. Για να δούμε θα κερδίσουμε το δεύτερο ημίχρονο αυτού του αγώνα εναντίον ενός ύπουλου και αόρατου εχθρού; Μέχρι τότε ένας πρόχειρος απολογισμός. Μέσα σε αυτές τις τόσες εβδομάδες εγκλεισμού, απομόνωσης και στέρησης τι έχει απομυθοποιηθεί; Τι έχει γκρεμιστεί; Και τι έχει κατακτηθεί; Έτσι πρόχειρα και ανάκατα».

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το συμπληρώσω παρά μόνον επιβάλλεται να ευχηθώ όλα να πάνε καλά και με τη βοήθεια του Θεού να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας.

Πάμε όμως στα τρέχοντα και στα όσα θολά και άκρως επικίνδυνα έχουν συσσωρευτεί και απειλούν να προκαλέσουν σωρεία μεγάλων προβλημάτων και αδιεξόδων στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφερόμαστε στα εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αγνοούμε και την γενική επίσης ρευστή κατάσταση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο για το δημοφιλέστερο άθλημα εξαιτίας του κορωνοϊού. Θέμα συζήτησης και λόγος ανησυχίας όπως επιβεβαιώνεται από σκέψεις και θέσεις έγκριτων νομικών που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, είναι τα όσα διαδραματίζονται και αφορούν την Ελλάδα με σωρεία εκκρεμών και αλληλένδετων δικαστικών υποθέσεων. Λόγω αδυναμιών – νομότυπων, παραδικαστικών αλλά και παρασκηνιακών – οι έγκαιρες εκδικάσεις των σημαντικών αυτών υποθέσεων ναρκοθετούνται σκόπιμα και μεθοδευμένα και με μεγάλη άνεση από τους έχοντες προσβάσεις στο «σύστημα» μεγαλοδικηγόρους, με συνέπεια να υπάρχει σε μόνιμη βάση μια προγραμματισμένη καθυστέρηση που σε βάθος επιζητεί κι επιτυγχάνει παραγραφές αλλά σε μερικές των περιπτώσεων και αρχειοθετήσεις.

Αν προσθέσει κανείς και την ατολμία ή εθελοτυφλία φοβισμένων δικαστικών λειτουργών να επέμβουν σε εξόφθαλμες περιπτώσεις (όπως το καραστημένο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια) τα πράγματα γίνονται ένα κουβάρι στην κυριολεξία. Αυτή τη στιγμή έχουμε τις αγωγές των αντιμαχόμενων στο CAS, την διαιώνιση της υπόθεσης Τζήλου στην οποία υπάρχουν «αποτυπώματα» εμφανούς συμμετοχής παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ και περιμένουμε επίσης την απόφαση για την «νομιμότητα» της επιτροπής – Αυγενάκη. Αλήθεια τι θα γίνει αν κάποια στιγμή κάποιος απασφαλίσει μια από τις βραδυφλεγείς βόμβες όπως δείχνουν να είναι τουλάχιστον οι υποθέσεις με την απόπειρα δολοφονίας του Θεσσαλού διαιτητή και αντίστοιχα η άλλη με τα όσα φοβερά και ανομολόγητα συνέβησαν στα στημένα του θρύλου; Μερικές εκκρεμότητες όχι απλά ενέχουν κινδύνους και υποψίες αλλά καταδεικνύουν και αποδεικνύουν με αδιάσειστα τεκμήρια την ύπαρξη ευθύνης που οδηγεί απευθείας σε υποβιβασμούς και ισόβιους αποκλεισμούς. Το κατασκευασμένο σενάριο της Σουζάνας για την πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ μοιάζει με πταίσμα μπροστά τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.