Αναμενόμενο: Η CAF αφαίρεσε οριστικά το Κόπα Άφρικα 2025 από τη Γουϊνέα

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2022

Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) αφαίρεσε οριστικά από τη Γουινέα το δικαίωμα της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Κόπα Άφρικα για το 2025 μια είδηση που μοιάζει με αναμενόμενη αφού πρόκειται για μια από τις φτωχότερες χώρες της ηπείρου.

Η συζήτηση είχε ανοίξει τον Ιούλιο, όταν η ομοσπονδία της χώρας είχε δηλώσει πως είναι ανύμπορη να αναλάβει την διοργάνωση  του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού τουρνουά της Αφρικής και η οριστική απόφαση ήρθε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες με τον λόγο της ανάκλησης να είναι ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι απαραίτητες διαδικασίες στην χώρα σχετικά με την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Aπό αύριο, η αφρικανική ομοσπονδία θα ξεκινήσει διαδικασίες για την εύρεση της νέας οικοδεσπότριας του Copa Africa 2025.

«Αύριο θα ζητήσουμε από το CAF να λάβει νέες αιτήσεις, επειδή στην τρέχουσα κατάσταση, οι υποδομές και ο εξοπλισμός δεν είναι προσαρμοσμένοι ή προετοιμασμένοι ώστε να διεξαχθεί το Copa Africa 2025 στη Γουινέα.» δήλωσε ο επικεφαλής της CAF, Πατρίς Μοτσεπέ.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία διοργάνωση έγινε στα γήπεδα του Καμερούν, εκεί όπου το τρόπαιο κατέκτησε η Σενεγάλη.




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.