Αναμένεται η ψήφιση της τροπολογίας Αυγενάκη-Η ΕΠΟ αναφέρει για αποσύνδεση αγωνιστικών ποινών από το μητρώο

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2022


 Μετά την ψήφιση της τροπολογίας του Λευτέρη Αυγενάκη για το μητρώο (ακόμη δεν έχει ψηφιστεί) η ΕΠΟ θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της και ανάλογα θα αποφασίσει για την άρση της διακοπής των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ή όχι. 
Στην ανακοίνωση της η ΕΠΟ είχε εκφράσει την αντίθεση της στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ενώ με σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι η ολιστική μελέτη για ανεξάρτητη και αυτόνομη Ε.Π.Ο., τί νόημα έχει όταν η ίδια η κυβέρνηση την παραβιάζει;

Βελτιώσεις θα πρέπει να υπάρξουν σε ορισμένα σημεία (όπως έχει αναφέρει η ΕΠΣ Μακεδονίας σε ανακοίνωση της να μπορούν να εγγράφονται ομάδες που ήταν σε αδράνεια και επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση) ενώ παρατηρούμε ότι αρκετές ομάδες δεν έχουν προχωρήσει σε επικαιροποιημένες αιτήσεις που θα πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο. Π.χ. στην ΕΠΣ Μακεδονίας έχουν κάνει επικαιροποιημένες αιτήσεις οι οποίες πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο και θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, 108 ομάδες και ενώ εγγεγραμμένες είναι 137. 

Με την ψήφιση της τροπολογίας αρκετά σωματεία θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής. 

Στην ΕΠΣ Μακεδονίας θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής 34 ομάδες που παίζουν σε Α1 (τέσσερις ομάδες), Α κατηγορία (δέκα ομάδες), Β κατηγορία (12 ομάδες) και Γ κατηγορία (οχτώ ομάδες). Χωρίς την ψήφιση της τροπολογίας αυτές οι ομάδες δεν μπορούν να αγωνιστούν.

 Από την άλλη π.χ.  σύμφωνα με τα ισχύοντα δύο-τρεις ομάδες που παίζουν στη Β κατηγορία και πέντε στη Γ κατηγορία ίσως να έχουν πρόβλημα. Οι τέσσερις από αυτές είναι στη διαδικασία απόκτησης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και οι δύο έχουν άλλα προβλήματα για να ξεπεράσουν.

Κοινή γραμμή πλεύσης ΕΠΟ και Υφυπουργείου δεν υπάρχει κάτι που πληρώνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.