Ανάλυση Γιαννούλη για... Νάπολι: «Μαζί με Τσιμίκα οι καλύτεροι αριστεροί μπακ της Αν. Ευρώπης»

Γιώργος Πετρίδης30 Ιουλίου 2020

Ο ειδικός του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Αλεσάντρο Σόλι ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Δημήτρη Γιαννούλη στα ιταλικά ΜΜΕ λόγω του ενδιαφέροντος της Νάπολι.  

«Μαζί με τον Τσιμίκα, ο Γιαννούλης είναι τα καλύτερα μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος και πιθανότατα της Ανατολικής Ευρώπης. Γεννήθηκε το 1995 και παίζει στον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα. Είναι μετρίου αναστήματος, λεπτός και έχει εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. 

Είναι γρήγορος στις κινήσεις του αλλά και στον χώρο με ή χωρίς την μπάλα μπορεί να αλλάξει κατευθύνσεις κάνοντας ντρίπλα. Έχει πολύ καλή επιθετική ποιότητα, πιέζει πολύ από αριστερά και προσπαθεί με τη σέντρα του χαμηλά και ψηλά να απειλήσει. Έχει εξαιρετική ευστοχία στη σέντρα, είτε ψάχνοντας επιθετικό με ακρίθβεια, είτε δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα και... κόβωντας με σέντρα στην καρδιά της περιοχής.  

Έχει πολύ καλή τεχνική με την μπάλα και παίρνει σωστή θέση με το σώμα. Είναι σταθερός παίκτης την απόδοσή του και αγωνίστηκε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια όντας πολύ αξιόπιστος.  

Αμυντικά αν έρθει στην Ιταλία θα πρέπει να καλύψει κάποια κενά όπως το να βγαίνει πολύ επιθετικά και παρότι είναι πολύ γρήγορος στις επιστροφές να μην προλαβαίνει να κλείσει σωστά επιχειρώντας τάκλιν με ρίσκο. Παρ΄όλα αυτά θεωρώ πως αγωνίζεται έτσι λόγω τακτικής καθώς έχει συγκεκριμένες επιθετικές ευθύνες. Θα μπορούσε εύκολα να μην έχει τέτοια προβλήματα αν υπήρξε πιο συντηρητική προσέγγιση.  

Πρέπει επίσης να σκεφτούμε πως το ελληνικό πρωτάθλημα προσφέρει παίκτες με αξιοπιστία, προοπτικές και υψηλή ικανότητα προσαρμογής μακριά από την πατρίδα τους. Σκεφτείτε τον Κυριακόπουλο που είναι και αυτός αριστερό μπακ και πήγε στη Σασουόλο όπου και έκανε άμεσα πολύ καλές εμφανίσεις» υποστήριξε ο Σόλι στην... παρουσίαση του Γιαννούλη στο κοινό της Νάπολι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.