Ανακούφιση, όχι όμως και εφησυχασμός για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης04 Μαρτίου 2022

Πανηγυρικό τόνο στη χθεσινή προπόνηση έδωσε η είδηση της δικαίωσης του Αρη από το CAS, για την οποία οι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η επιστροφή των έξι βαθμών είναι μία δικαίωση – λύτρωση και των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι από την αρχή της φετινής σεζόν λειτουργούσαν κάτω από το (ψυχολογικό) βάρος της ποινής, που ουσιαστικά τους “έκλεβε” βαθμούς τους οποίους είχαν κερδίσει στο γήπεδο. 

Υπήρχαν στιγμές που αυτό ασφαλώς τούς φόρτωνε με επιπλέον πίεση και πολλαπλασίαζε την αμφιβολία για την επίτευξη των στόχων. Αν μη τι άλλο λοιπόν η χθεσινή είδηση δημιούργησε ανακούφιση. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρέπει να δημιουργήσει εφησυχασμό.

Τουναντίον, τώρα η κατάσταση βρίσκεται πλήρως στα χέρια του Αρη και μένει να φανεί σε τι βαθμό θα την αξιοποιήσει πετυχαίνοντας τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη για 4η διαδοχική σεζόν. Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκεια του Πρωταθλήματος, ναι μεν είναι και μαθηματικά στα play off αλλά αυτό δεν του εξασφαλίζει εισιτήριο για την Ευρώπη. Αυτό πρέπει οι Κιτρινόμαυροι να το διεκδικήσουν στο μίνι Πρωτάθλημα και έχει μεγάλη αξία το να μείνουν όλοι προσγειωμένοι και να μην παρασυρθούν από την επιστροφή των έξι βαθμών.

Ο αγώνας της Κυριακής με τον Ολυμπιακό παραμένει κρίσιμος, καθώς η προσθήκη κάθε βαθμού θα λειτουργήσει ως μαξιλάρι ασφαλείας στα play off και της προσπάθειας η ομάδα να είναι μέσα, τουλάχιστον, στην τριάδα. Στο ενδεχόμενο να κατακτήσει την 4η θέση στην τελική βαθμολογία θα χρειαστεί να περιμένει τον Κυπελλούχο και να είναι ομάδα εντός της πρώτης τριάδας. 

Ο Χερμάν Μπούργος και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες επιχείρηση… προσγείωσης των ποδοσφαιριστών και απόλυτης συγκέντρωσής τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου τα κίνητρα για νίκη είναι πολλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.