Ανακοίνωση της ΕΑΚΕ για την τηλεδιάσκεψη με Αυγενάκη

Metrosport Team11 Μαΐου 2020

Σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο και θετικό κλίμα έγινε τη Δευτέρα (11/5) η τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπους της ΕΑΚΕ (Ένωση Αθλητικών Κέντρων Ελλάδος), στην οποία συζητήθηκε η πρόταση της τελευταίας, για έναρξη της λειτουργίας των ιδιωτικών αθλητικών κέντρων νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου που προβλέπεται στον μέχρι τώρα σχεδιασμό.

Ο Υφυπουργός δείχνοντας πραγματικά ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα μετά την καραντίνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναγνώρισε στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων που του αναλογούν, πως τα αθλητικά κέντρα είναι κομμάτι της αθλητικής κοινότητας, καθώς όλοι οι μικροί αθλητές ξεκινούν από μικρούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα κέντρα αυτά και δήλωσε την ικανοποίηση του για το ότι μπορεί να συζητάει με ένα οργανωμένο όργανο όπως είναι η ΕΑΚΕ.

Τόνισε πως από την πλευρά του και σε συνεννόηση πάντα με την επιτροπή του κ. Τσιόδρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα κέντρα πιο νωρίς, εφόσον κριθεί πως δεν ελλοχεύει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και δήλωσε σίγουρος πως όποτε κι αν ανοίξουν χρονικά, τα αθλητικά κέντρα διαθέτουν την ικανότητα να διαχειριστούν επαγγελματικά και υπεύθυνα την ασφαλή επάνοδο των αθλητών, σε ένα προσαρμοσμένο και οργανωμένο αθλητικό περιβάλλον υπό την καθοδήγηση των προπονητών.

Η ΕΑΚΕ από την πλευρά της ευχαριστεί θερμά τον Υφυπουργό για την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον του να έρθει σε άμεση επαφή και κρατάει ανοιχτή επικοινωνία μαζί του αλλά και με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για την πορεία των πραγμάτων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.