Αναγκαίοι Μπερτόγλιο και Μαντσίνι για τον Άρη

Μάνος Χατζάκης11 Σεπτεμβρίου 2021

Σχηματοποιημένο είναι λίγο έως πολύ το αγωνιστικό πλάνο του Ακη Μάντζιου για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει σε ποιους μπορεί να υπολογίζει για την αναμέτρηση της Δευτέρας και μεταξύ εκείνων είναι οι Μαντσίνι και Μπερτόγλιο, οι οποίοι τακτικά είναι ό,τι... χρειάζεται η ενδεκάδα.

Aμφότεροι έχουν αυξημένες πιθανότητες να ξεκινήσουν τη Δευτέρα (13/9) το απόγευμα κόντρα στο σύνολο του Νίκου Νιόπλια. Ο τρόπος που αγωνίζονται οι δύο Αργεντινοί δίνουν βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του Αρη, έτσι όπως ζητά ο προπονητής τους. Δηλαδή, ενέργεια, διαρκή κίνηση και άμυνες.

Ο Μπερτόγλιο θεωρείται ότι έχει “καπαρώσει” τη θέση του στην ενδεκάδα, εξαργυρώνοντας και την ποιότητά του, αλλά και τη συνέπειά του κάθε φορά που επιλέγεται από τον Μάντζιο. Οπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα είναι ο συνδετικός κρίκος κέντρου και επίθεσης, καθώς το στυλ του είναι πολυδιάστατο και η προσφορά του φαίνεται σε όλες τις γραμμές. Ετσι, αναμένεται να τον δούμε ενδεκαδάτο, έχοντας τον ρόλο του play maker και -εν πολλοίς- το ίδιο ισχύει και για τον συμπατριώτη του. 

Ο Μαντσίνι, παρά τον έντονο συναγωνισμό στα φτερά της επίθεσης, είναι ποδοσφαιριστής, ο οποίος θυσιάζεται για το σύνολο. Τρέχει, μαρκάρει, ανοίγει διαδρόμους και ενίοτε εκτελεί. Κάτι που ζητά και ο τεχνικός του Αρη από εκείνον, προσδοκώντας ίσως και σε καλύτερη παραγωγικότητα στο μέλλον. Η διαφαινόμενη απουσία του Γκαρσία τού δίνει σαφές προβάδισμα, κυρίως λόγω της βοήθειας, που δίνει ανασταλτικά. 

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος συμμετέχουν και σε άμυνα και σε επίθεση με την ίδια διάθεση και αυταπάρνηση και επειδή η ενδεκάδα διαθέτει παίκτες, οι οποίοι έχουν ως κύριο προσόν τη δημιουργία, πάντα χρειάζονται κι εκείνοι που καλούνται να κάνουν “παραπάνω” δουλειά σε διαφορετικά κομμάτια του γηπέδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.