Αναγκαία η αύξηση των εσόδων της ΠΑΕ Άρης

Metrosport Team28 Μαΐου 2022

Οι αλλαγές στο Financial Fair Play (σ. σ. εφαρμόζονται από την 1/7/2022) υποχρεώνουν την ΠΑΕ Αρης να γίνει πιο εξωστρεφής αλλά και αποτελεσματική στον τομέα της παραγωγής εσόδων. Είναι ένας τομέας στον οποίον βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές του στο Πρωτάθλημα με συνέπεια τη διαχείριση και πολύ λιγότερων εσόδων. 

Η διαφαινόμενη υπογραφή νέου τριετούς συμβολαίου (με τα κανάλια Novasports) με μεγαλύτερες απολαβές (της τάξεως του 1.5 εκατ. ευρώ) σε σχέση με τις περσινές αν μη τι άλλο στοιχειοθετεί καλή είδηση καθώς στο νέο FFP δεν θα μπορεί μια ομάδα να ξοδέψει ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από τα συνολικά έσοδα. Ο στόχος της διάθεσης μεγαλύτερου αριθμού εισιτηρίων διαρκείας – φέτος ήταν περίπου στα 6.000 – είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί και μάλιστα, κατά δήλωση του Αγησίλαου Τουμαζάτου (οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ) θα πρέπει να πάρει αύξηση της τάξεως τουλάχιστον του 60%!

Πέραν όμως των εσόδων που προκύπτουν από την αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και τη στήριξη του κόσμου, είναι απαραίτητο για την ΠΑΕ να εκσυγχρονιστεί, να προχωρήσει σε περισσότερες εμπορικές συμφωνίες και παράλληλα να γίνει πιο λειτουργική στην προμήθεια αλλά και στη διάθεση των προϊόντων της. Γιατί έχει διαπιστωθεί ότι δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση που υπάρχει με συνέπεια να χάνει χρήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.