Αναδιάρθρωση: Τρία πλάνα… του ποδαριού

Metrosport Team08 Ιουλίου 2020

Ακόμη ένα καλοκαίρι που στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κανένα πλάνο. Τα σενάρια που εξυφαίνονται για την αναδιάρθρωση σε SL1 και SL2.

Οι ποδοσφαιριστές παίζουν στα γήπεδα, οι θεατές παρακολουθούν τις αναμετρήσεις, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ποτέ η προσπάθεια μιας ομάδας δεν τελειώνει στο τελευταίο σφύριγμα του τελευταίου αγώνα της εντός των τεσσάρων γραμμών. Δικαστικές αποφάσεις, αδειοδοτήσεις, προσφυγές και… αναδιαρθρώσεις κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Η φετινή σεζόν θα ήταν αδύνατο να ξεφύγει από τα δεδομένα. Η αναδιάρθρωση που συζητείται ξανά, εμφανίζει τρία ενδεχόμενα-σενάρια.

* Στο πρώτο που έχει ήδη προταθεί είναι η διεξαγωγή της επόμενης SL1 με 15 ομάδες, κάτι που θα προκύψει από τον υποβιβασμό μιας ομάδας στη SL2 και τον προβιβασμό των ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης.

* Το δεύτερο σενάριο δεν αλλάζει πολύ. Θέλει Πρωτάθλημα της SL1 με 16 ομάδες, κάτι που θα προκύψει από την άνοδο των ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης, δίχως τον υποβιβασμό καμίας ομάδας από τη φετινή SL1. Σαν δηλαδή και τα play outs… τσάμπα να γίνονται.

*Υπάρχει μάλιστα και τρίτο σενάριο, το οποίο δείχνει να έχει δυνατή στήριξη, σύμφωνα με το οποίο η επόμενη SL1 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες! Κι αυτό θα προκύψει με τον μη υποβιβασμό καμιάς από τις φετινές συμμετέχουσες στα play outs και τον προβιβασμό όχι μόνο των δύο πρώτων της SL2, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και με τους Λεβαδειακό και Χανιά που ακολούθησαν στη βαθμολογία και σταδιακά μάλιστα φέρεται να αρχίζουν να κάνουν και ανάλογα πλάνα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.