Αν υπήρχε αυτοδιοίκητο και ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ στήριζαν την ΕΠΟ, ποιος υπουργός θα τολμούσε να παρέμβει;

Δημήτρης Κανελλάκης25 Αυγούστου 2022

Έχω εκφράσει πάρα πολλές φορές την άποψη ότι από την στιγμή που η ΕΠΟ, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και προεδρίας, Βαγγέλη Γραμμένου, επέτρεψε στην τότε πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, στον υφυπουργό, δηλαδή, Σταύρο Κοντονή, να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις εξελίξεις σε ένα σωρό μείζονος σημασίας ζητήματα για το ποδόσφαιρο, το αυτοδιοίκητο... πέταξε.

Έκτοτε, η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου είναι υποχρεωμένη να πληρώνει το τίμημα των δικών της επιλογών και να σύρεται πίσω από τις διαθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και του εκάστοτε υφυπουργού Αθλητισμού, που νομοθετούν ακόμη και για θέματα που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε και ιδιαίτερα -δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν- οι πρόεδροι της ΕΠΟ τις προηγούμενες δεκαετίες, που υπερασπίστηκαν πραγματικά και έδωσαν σκληρές μάχες για να προστατεύσουν την αυτονομία του χώρου.

Το μόνο που μπορεί, πλέον, να κάνει η ΕΠΟ, είναι να... κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα. Όταν οι πρόεδροι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ είναι συνομιλητές της Πολιτείας, στο υψηλότερο, μάλιστα, επίπεδο και συνομιλούν με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είναι βέβαιο πως πρωτίστως με τον κορυφαίο πολιτικό παράγοντα της χώρας θα επιδιώκουν πάντα την συνεννόηση και μετά με την ΕΠΟ.

Κι ας μην βιαστεί κάποιος να πει ότι δεν είναι έτσι γιατί τον Ιφαντίνο και τον Τσέφεριν ο πρόεδρος της ΕΠΟ τον εκλέγει κι αυτόν χρειάζονται όταν έρχεται η ώρα των εκλογών, διότι ναι μεν ισχύει αυτό, αλλά όχι στον απόλυτο βαθμό που θέλουν να το παρουσιάζουν οι παράγοντες της ομοσπονδίας. Όπως μέχρι πριν από λίγο καιρό ήθελαν να παρουσιάζουν και τον... μπαμπούλα του grexit, ο οποίος, όμως, αν θέλουμε στα σοβαρά να μιλάμε και να μην κοροϊδευόμαστε, ποτέ δεν απετέλεσε πραγματική απειλή.

Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή την συνάντηση που επρόκειτο να έχει χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ. Αν η ΕΠΟ είχε αυτοδιοίκητο κι οι υπερεθνικές ομοσπονδίες ήταν απολύτως ταυτισμένες μαζί της, ούτε ο νόμος για το Μητρώο θα είχε περάσει, ούτε για την επαγγελματική διαιτησία. Δεν θα τολμούσε να τα φέρει προς ψήφιση κανένας υφυπουργός Αθλητισμού χωρίς να τα έχει συμφωνήσει με την ΕΠΟ, την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ.

Ή, μήπως, τα έχει συμφωνήσει με ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, γι' αυτό και σφυρίζει αδιάφορα στις αντιδράσεις της ΕΠΟ;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.