Αν «βγει» ο Κοτάρσκι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει καλή άμυνα

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Ιουλίου 2022

Ημουν σίγουρος ότι θα συμβεί και συνέβη. Από τα νέα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ, εκείνος που διακρίθηκε περισσότερο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία ήταν ο Κάργας. Από τις πρώτες μέρες φαινόταν σαν παίκτης που βρίσκεται χρόνια στην ομάδα και όχι που μεταγράφηκε τώρα. Δεν χρειάστηκε καν χρόνο προσαρμογής. Κι αυτό γιατί διαθέτει τρεις αρετές. Εχει ποιότητα, έχει εμπειρία και… είναι Ελληνας. 

Οσους στόπερ και να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ προβλέπω ότι ο Κάργας δεν θα είναι λύση ανάγκης αλλά βασική επιλογή για τον Λουτσέσκου. Οπως προβλέπω επίσης ότι η ομάδα θα διαθέτει πολύ καλή αμυντική γραμμή. Θα είναι σαφώς λιγότερα τα γκολ που θα δεχτεί φέτος σε σύγκριση με πέρσι, αρκεί να μην εμφανιστεί πάλι το φαινόμενο της προσωπικής γκάφας, πολύ συνηθισμένο την τελευταία τριετία. Αλλά η γκάφα γίνεται όταν δεν υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ. Και η ποιότητα στην αμυντική γραμμή αυξήθηκε φέτος. Για τις άλλες γραμμές δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Θα το δείξει ο χρόνος.

Με Ινγκασον, Κάργα, Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδη,Μιχάι, Κουλιεράκη και Παναγιώτου (ο οποίος επίσης έχει πολλά προσόντα) νομίζω ότι το κέντρο άμυνας είναι απόλυτα κομπλέ. Οπως και τα δύο άκρα της, με Λύρατζη, Σάστρε, Τζήμα (η δεξιά) και Βιειρίνια, Ράφα Σοάρες και Τσαούση (η αριστερή). Αρκεί βέβαια να αντέξει ο αρχηγός. Και να μην έχει τόσο συχνούς τραυματισμούς.

Οσο για τους τερματοφύλακες, όλες οι ελπίδες είναι φορτωμένες στην πλάτη του Κοτάρσκι. Μόνο που το βλέπεις το παλικάρι σε πείθει, αλλά η αξία του θα φανεί στα ματς και μακάρι να είναι τόσο μεγάλη που θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο ενώ σιγά-σιγά θα αυξάνει και την εμπειρία του παίζοντας συνεχώς και υπό πίεση σε τρεις διοργανώσεις. Κακά τα ψέματα. Από τους πιτσιρικάδες που θα επιλεγούν στο ρόστερ (δύο από τους Ταλιχμανίδη, Μπαλωμένο, Μάροβιτς) δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τους δούμε να παίζουν, ενώ κανείς (εκτός του Λουτσέσκου προφανώς) δεν μπορεί να βασιστεί στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που γνωρίσαμε παλιότερα και… τρομάξαμε μαζί του. Ναι, το θέμα του τερματοφύλακα είναι κομβικό, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για κάθε ομάδα. Κι αν τυχόν δεν “βγει” ο Κοτάρσκι, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι ότι ο (τερματοφύλακας) Λουτσέσκου και ο Μπότο έκαναν ένα τέτοιο λάθος.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Στα χαφ και στην επίθεση υπάρχουν οι παίκτες που ξέρουμε πολύ καλά κι αυτοί που ήρθαν τώρα και δεν τους ξέρουμε καθόλου. Και είναι όλοι νεαροί. Προσωπικά, ελπίζω να αποκτηθούν ο Σοτέλδο και ο Νάρει, ώστε να μπουν στην ομάδα ένα αξιόλογο “δεκάρι” και ένας αξιόλογος εξτρέμ και επιμένω ότι πρέπει να αποκτηθεί κι άλλος φορ, που να είναι γκολτζής, γιατί έχω την αίσθηση ότι, αν δεν γίνουν αυτές οι τρεις προσθήκες, καμία από αυτές τις δύο γραμμές δεν θα συναγωνίζεται σε ποιότητα και σε πληρότητα την αμυντική...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.