Αν τους φταίει η τύχη, ας κοιμηθούν σήμερα ήσυχοι

Γιώργος Καραγιάννης23 Φεβρουαρίου 2020

Μπορεί να έφταιγε και η τύχη στον ΠΑΟΚ. Ένα αυτογκόλ του Γιαννούλη, ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, δύο κακές επιλογές του Ελ Καντουρί σε τελικές προσπάθειες. Πρέπει να μείνει όμως σ’ αυτή τη «δικαιολογία» και να κοιμηθουν ήσυχοι οι παίκτες αφού τα έκαναν όλα σωστά και η μπάλα απλά δεν έμπαινε μέσα; Φυσικά και όχι.

Ο ΠΑΟΚ την πάτησε σαν Ολυμπιακός στην Τούμπα. Όπως πέρυσι με το αυτογκόλ να αποτελεί το… κερασάκι στην ομοιότητα των παθημάτων. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι απλά συμμετείχε σε ένα ματς που τους κανόνες τους έθεσε η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς. ¨Οχι γιατί κυριάρχησε αλλά γιατί έπαιξε πιο έξυπνα εκμεταλλευόμενη της δυνατότητές της και καλύπτοντας αποτελεσματικά τις αδυναμίες της. Το φανερώνει το μηδέν του ΠΑΟΚ στην επίθεση…

Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας πως λογικά θα υστερούσε σε ενέργεια έναντι του αντιπάλου του, επέλεξε να πιέσει κατά διαστήματα ψηλά και ιδιαίτερα στην πρώτη πάσα του Βαρέλα και να σταματάει κυνικά το παιχνίδι με σκόπιμα φάουλ όταν οι παίκτες του έβλεπαν πως ο ρυθμός γίνεται γρήγορος. Και το εξίσου σημαντικό, ήταν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρό μυαλό όντας βιαστικός σε κάθε του ενέργεια ενώ δεν είχε και τον παίκτη που θα μπορούσε να πάρει την ομάδα στην πλάτη του όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα μετά το γκολ του Ολυμπιακού. Το επιχείρησε μόνο ο Μίσιτς αλλά δεν αρκούσε. Τόσο γιατί δεν είχε την συμπαράσταση από κομβικούς συμπαίκτες του αλλά δεν είχε και το πλάνο για να βρει τον τρόπο να απειλήσει. Ιδιαίτερα οι επιλογές στα στημένα έδειχναν πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η ήττα έχει σίγουρα πολλούς πατέρες. Δεν έφταιγε μόνο ο Φερέιρα. Επέλεξε την ενδεκάδα που όλοι ήθελάν αλλά δεν αρκούσε. Ευθύνεται για την έλλειψη πλάνου, ίσως και για την έλλειψη πίστης από τους παίκτες του σ’ αυτό που θέλει να δημιουργήσει.

Φταίνε όμως και οι παίκτες. Ο Μπίσεσβαρ που αγαπάει ο κόσμος, ο Πέλκας που δεν αγαπάει ο κόσμος, ο Γιαννούλης, ο Βαρέλα, ο Σφιντέρσκι, ο Μαουρίσιο, όλοι. Σε κακή μέρα και εξίσου επικίνδυνο η τρομερή απογοήτευση τους μετά το αυτογκόλ. Οι πλάτες έδειξαν να μη βαστούν.

Και αν είναι δεδομένο πως υπάρχει η δικαιολογία πως αντιμετώπιζε μια δουλεμένη ομάδα, ο προβληματισμός γιγαντώνεται λίγο πριν τα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιδράσει όντας στο -5 και να ανατρέψει τα δεδομένα; Η παρουσία του στα φετινά ντέρμπι δεν επιτρέπει αισιοδοξία.

Δεν πρέπει όμως και να εγκαταλείψουν οι παίκτες του τη μάχη. Με Βιεϊρίνια αρχηγό και αρκετές ακόμα ισχυρές προσωπικότητες είναι σίγουρο πως δεν θα το κάνουν. Αν αρκεί αυτό, είναι το ζήτημα...

ΥΓ. Υπάρχει και η θετική πλευρά της ήττας του ΠΑΟΚ. Μετά τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκης αλλά και σήμερα το πρωί, ο κόσμος του υπέδειξε υποδειγματική συμπεριφορά με εξαίρεση φυσικά την εμμονή με τους πυρσούς. Και ο οργανισμός ΠΑΟΚ επέτρεψε να κριθούν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Με VAR και...υποψία πέναλτι που δεν σφυρίχτηκε εναντίον του. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει... 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.