Αν θέλετε την κορυφή και τίτλους μην πειράξετε την «Αγία τριάδα»

Δημήτρης Μπούζας26 Ιουνίου 2021

Όλο και περισσότερο και πιο έντονα μετά και από την εξαιρετική εμφάνιση του Σφιντέρσκι στο Euro, διαβάζουμε και ακούμε σενάρια που αφορούν το ενδεχόμενο οι Κυπελλούχοι, οι οποίοι σημειωτέον προσπαθούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά του ρόστερ τους, να μην είναι αρνητικοί στην παραχώρηση σημαντικών παικτών, αν τους ικανοποιήσουν... τα ανταλλάγματα. 

Οι διακινούντες το σενάριο εκπρόσωποι της ενημέρωσης, αναφέρονται συγκεκριμένα στους Τζόλη, Σφιντέρσκι και αφήνουν και μια υπόνοια για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Επίσημα βέβαια δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση. Το ανησυχητικό ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι διακινούντες και υιοθετούντες τη νέα πώληση ασημικών, διατηρούν άριστες κι εμπιστευτικές σχέσεις με τα διοικητικά ρετιρέ του δικέφαλου. 

Και το πιο ανησυχητικό ότι πολλές φορές οι «λαγοί» (αυτός είναι ο ρόλος που παίζουν σε παρόμοιες αποστολές) δεν γράφουν ή δεν λένε κάτι το οποίο δεν ακουμπάει στις μύχιες επιθυμίες και σκέψεις εκείνων, που για ευνόητους λόγους αποφεύγουν να βγουν μπροστά και να ενημερώσουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τις όποιες προθέσεις τους. Και μάλιστα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ο χρόνος, οι συνθήκες και το κυριότερο οι πρόσφατες υποσχέσεις και εξαγγελίες για τη γενναία ενίσχυση του ρόστερ από τον ίδιο το μεγαλομέτοχο, σε πρώτη ανάγνωση ασφαλώς δυσκολεύουν μια τέτοια κυβίστηση. Η κωλοτούμπα θα είναι δραματική και θα έχει υψηλό κόστος. 

Επαναλαμβάνουμε δυστυχώς ότι οι διακινούντες τα σενάρια δεν έχουν την τόλμη να εκφράσουν και να στηρίξουν την άποψη τους και να τοποθετηθούν απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας απαράδεκτης αιμοραγίας. Θα ήταν εξωφρενικό να συμβεί κάτι τέτοιο μετά τον αποτρόπαιο ακρωτηριασμό που πρόσφατα υπέστη ο ΠΑΟΚ, με τις ανεκδιήγητες «περήφανες πωλήσεις τύπου Ρέμπε». Για πολύ καιρό η ίδια «παρέα» παραμύθιαζε τον κόσμο του ΠΑΟΚ με την πολυχρησιμοποιημένη καραμέλα του financial fair play. Όταν πλέον δεν υπήρχε λόγος και ο κόσμος άρχισε να τους παίρνει χαμπάρι το γύρισαν στο ζεϊμπέκικο, επιχειρώντας να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα «ανδραγαθήματα». Θαρρείς και ο κόσμος ξέχασε τα όσα απερίσκεπτα και εγκληματικά οδήγησαν το σύλλογο στον τραγικό εκτροχιασμό της τελευταίας διετίας. 

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ παραμένει στο πλευρό το μεγαλομετόχου και τον εμπιστεύεται, ελπίζοντας ότι και ο περίεργος... περίγυρος του, δεν θα τολμήσει να ξεφύγει από τις κατευθύνσεις και τα πλαίσια που ο ίδιος έδειξε και χάραξε στην τελευταία του ομιλία. Οι μεταγραφές αυτή τη στγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, με την ανάγκη σοβαρής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ να «κραυγάζει» - στην κυριολεξία – για σημαντικές και ποιοτικές μάλιστα προσθήκες. Και την ίδια ώρα κάποιοι, θαρρείς και είναι ξεκομμένοι από το συναίσθημα και την περηφάνια του ΠΑΟΚτσήδικου λαού, οραματίζονται περήφανες πωλήσεις και εκποιήσεις, όπως αυτή που άφησε άναυδο τον κόσμο και αφορούσε τον Δημήτρη Πέλκα. Γεννάται το ερώτημα για το τι αισθάνονται όταν με τόση άνεση λανσάρουν με το γνωστό τρόπο, σενάρια που υποβαθμίζουν το κύρος του συλλόγου και προσβάλλουν το φιλότιμο ενός περήφανου λαού. Σήμερα η αγωνία όλων των ΠΑΟΚτσήδων αφορά το κατά πόσο οι μεταγραφές ακολουθούν πιστά τις ανάγκες του ρόστερ αλλά και τις εξαγγελίες του Ιβάν. 

Αυτή η περίεργη και αυτοκτονική και ηττοπαθής νοοτροπία με το να εμφανίζονται από το πουθενά αρνητικές σκέψεις και ασύμβατες ποδοσφαιρικά κινήσεις, τη στιγμή που όλοι προσβλέπουν προς την κατεύθυνση που έδειξε ο μεγαλομέτοχος, χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για όλη αυτή την περίεργη ατμόσφαιρα, για αυτές τις ύποπτες διαρροές και για το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να αποκλίνει από τον φιλόδοξο σχεδιασμό όπως ακριβώς τον παρουσίασε στις τελευταίες του δηλώσεις ο μεγαλομέτοχος. Οι τύποι που απεργάζονται όλες αυτές τις σκοτεινές ιστορίες και οι οποίοι περιορίζονται στην ικανοποίηση από το κέρδος των μεταπωλήσεων πολύτιμων παικτών, τους οποίους ξεπουλούν για πενταροδεκάρες, δεν έχουν συνετιστεί και ούτε διδάχθηκαν από τα τεράστια λάθη τους. 

Θα κλείσουμε με μία και μόνο συμβουλή, πιστεύοντας πως εκφράζουμε και την άποψη και το συναίσθημα των ΠΑΟΚτσήδων. Αν πραγματικά θέλουν κάποιοι τίτλους, διακρίσεις και κατάληψη της κορυφής, κάτι που το τόνισε ιδιαίτερα ο μεγαλομέτοχος, να μην τολμήσουν να απλώσουν το χέρι τους και να πειράξουν την «Αγία τριάδα» του ρόστερ (Τζόλη, Σφιντέρσκι και Ζίβκοβιτς). Απλά και σταράτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.