Αν θέλει το Κύπελλο, πρέπει τώρα να εξαφανίσει τα «κουσούρια» του

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Φεβρουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

To απίθανο γκολ του Κρμέντσικ που δεν “μέτρησε”, το άλλο που “μέτρησε”, η σπιρτάδα και το φονικό ένστικτο που πάλι φανέρωσε ο Τζόλης στα δύο δικά του γκολ, τα εξαιρετικά σουτ του Σβαμπ και του Ροντρίγκο που συμπλήρωσαν την “πεντάρα”, αλλά και το ωραίο φάουλ του Ουάρντα που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ήταν για τον ΠΑΟΚ τα high lights του χθεσινού αγώνα της Τούμπας. Ενός ΠΑΟΚ ιδιαίτερα προβληματικού στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά καλού στο δεύτερο. Ενός ΠΑΟΚ, που, ως συνήθως, βρήκε τρόπους να σκοράρει, αλλά βρήκε και τρόπους για να δεχτεί πάλι “χαζά” γκολ.

Χωρίς καν ευκαιρία, η Λαμία ισοφάρισε δύο φορές και έδωσε στον αγώνα χαρακτήρα ντέρμπι. Το επέτρεψαν αυτό οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που κυριολεκτικά κοιμήθηκαν και στο κόρνερ και στο φάουλ. Με το 2-2 ήρθε και η νευρικότητα. Φυσιολογικό. Και το ζητούμενο ήταν να απαλλαγεί η ομάδα από το στρες στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο για να φτάσει στη νίκη, αλλά και για να αποφύγει να δεχτεί και άλλα γκολ από το τίποτε και το πουθενά.

Οπως φαίνεται, ο Γκαρσία στα αποδυτήρια τούς καθάρισε το μυαλό. “Δώσαμε, είπε ο ίδιος, μεγάλη σημασία στην ψυχολογική τόνωσή τους γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι κι αυτοί”. Πέρα από αυτό, όμως, κομβικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Κρμέντσικ, που τα έκανε όλα. Σκόραρε, μοίρασε πάσες, ήταν ένας μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της Λαμίας. Κι όταν έγινε το 3-2, ήταν θέμα χρόνου να πάρει η νίκη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο ρεζουμέ: Ο ΠΑΟΚ, λογικά, ήδη προκρίθηκε στους τέσσερις. Στα ημιτελικά θα δώσει δύο ντέρμπι. Και τα ντέρμπι δεν τα κερδίζει. Για να περάσει από αυτά τα δύο ντέρμπι και να φτάσει στον τελικό πρέπει να εκδηλώσει μόνο τις αρετές του και όχι και τα “κουσούρια” του. Γιατί με τέτοια λάθη, με τέτοια απροσεξία, με τόση έλλειψη συγκέντρωσης και με τέτοια λάθη στην αμυντική λειτουργία, πιο κοντά θα είναι ο αποκλεισμός παρά η πρόκριση.

ΥΓ. Στο πρώτο γκολ της Λαμίας βλέπουμε πλήρη σαστιμάρα στο κέντρο της άμυνας. Ενας σωρός παίκτες του ΠΑΟΚ χάνουν τα αυγά και τα καλάθια. Στο δεύτερο, δεν μαρκάρει κανείς και κανείς δεν σηκώνεται καν για να επιχειρήσει να αποκρούσει. Δεν επιτρέπονται αυτές οι (επαναλαμβανόμενες δυστυχώς) ολιγωρίες σε μια ομάδα που θέλει να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.