Αν θέλει να ξαναγίνει νταμπλούχος, καμία έκπτωση στην ποιότητα ρόστερ

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Φεβρουαρίου 2021

Γίνονται από τώρα διαπραγματεύσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Ινγκασον και του Ελ Καντουρί, διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Ακόμη, απασχολούν τα συμβόλαια παικτών που λήγουν σε 1,5 χρόνο και στον ΠΑΟΚ θέλουν να καλυφθούν από την υπεραξία που λογικό είναι να δημιουργούν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Ουάρντα, ο Σφιντέρσκι και ο Τσιγγάρας. 
Προφανώς στις ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και στις μεταγραφές, το βασικό κριτήριο των επιλογών είναι οι στόχοι που θέτει η κάθε ομάδα. Αλλιώς κινούνται στις μεταγραφές η Λαμία ή ο Παναιτωλικός, αλλιώς ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός. 

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ έχουμε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους στην Ελλάδα, αλλά και που φιλοδοξεί να παίξει επιτέλους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Και για να παίξει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αρκεί πλέον η δεύτερη θέση. Πρέπει να πάρει το Πρωτάθλημα. Και επειδή ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης είναι αδύνατο να ενισχυθούν τόσο ώστε να είναι σε θέση να διεκδικούν Πρωτάθλημα, αυτονόητα προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα ανώτερη του Ολυμπιακού.

Ιδού, λοιπόν, το στοίχημα: Ρόστερ πιο ποιοτικό από του Ολυμπιακού. Με Αντρίγια Ζίβκοβιτς; Ναι. Έχει ποιότητα και τη δείχνει. Με Ουάρντα; Ναι. Με προπονητή τον Γκαρσία δεν έχει καμία σχέση με τον παλιό Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Με Τσιγγάρα; Γιατί όχι; Είναι εξαιρετικός ρολίστας και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αποκτώντας μάλιστα, σιγά-σιγά, περισσότερη εμπειρία. Με Σφιντέρσκι; Προσωπικά, δεν με «χαλάει», αλλά σίγουρα ο φορ μιας μεγάλης ομάδας πρέπει να είναι πιο πειστικός. Όχι μόνο από τον Σφιντέρσκι, αλλά και από τον Κρμέντισκ. Πρέπει να είναι από... Πρίγιοβιτς και πάνω. Με Ινγκασον; Ναι. Έχει αποδείξει ότι είναι πιο σταθερός και προσφέρει περισσότερα πλέον και από τον Βαρέλα και από τον Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει πρόσωπα στην άμυνά του, αλλά ο Ινγκασον είναι ο τελευταίος που πρέπει να αντικατασταθεί.

Στο τελευταίο ερώτημα βρίσκεται η μεγάλη ένσταση. Με Ελ Καντουρί; Ε, όχι βέβαια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο ΠΑΟΚ θέλει σώνει και καλά να τον κρατήσει κι άλλο. Να τον κάνει τι; Να επωφεληθεί από τη... σπιρτάδα του; Την... ταχύτητά του; Τις... εμπνεύσεις του; Τις... υπέροχες κάθετες πάσες του; Την ικανότητά του στο... σκοράρισμα; Η, μήπως, την... ηρεμία στο παιχνίδι του; Εδώ ο Ουάρντα, που είχε διωχθεί κακήν-κακώς τρεις φορές, έδειξε κατ' ευθείαν, τώρα που επέστρεψε, ότι είναι πολύ πιο χρήσιμος και του πήρε εύκολα τη θέση στην ενδεκάδα.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν ανεβάσει τον πήχη των ίδιων των δικών του απαιτήσεων ως προς την ποιότητα των παικτών που θα απαρτίζουν το ρόστερ του, δεν πρόκειται να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ των νταμπλ. Και για να συγκροτήσει ένα πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ δεν χρειάζεται να ξοδέψει την περιουσία του ο Ιβάν. Αρκεί να γίνουν έξυπνες και καλά ψαγμένες επιλογές.

ΥΓ. Πιστεύω ότι από το σημερινό ρόστερ περισσεύουν τουλάχιστον 10 παίκτες. Αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να γίνουν “«εκπτώσεις». Αλλά υπάρχει άραγε μηχανισμός που να λειτουργεί έτσι ώστε, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, να αποκτηθούν άλλοι 10 παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ; Κανείς δεν το πιστεύει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.