Αν συμβεί, οι τίτλοι θα αποστέλλονται με κούριερ στα γραφεία του θρύλου

Δημήτρης Μπούζας14 Οκτωβρίου 2020

Διέρρευσε – χωρίς να διαψευστεί – η πληροφορία ότι ο Εγγλέζος αρχιδιαιτητής σκοπεύει να καταργήσει τη μετάκληση ξένων διαιτητών για τα κρίσιμα παιχνίδια του εθνικού μας πρωταθλήματος. Σε πρώτη φάση φέτος θα έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό και από του χρόνου η απόλυτη απαγόρευση! Κάτι δηλαδή που αυτόματα σημαίνει και με απλά λόγια, ότι επιστρέφουμε στην εποχή της παράγκας με τους κλώνους του Σπάθα να αναλαμβάνουν δράση και να αρχίζουν από εκεί που είχαν σταματήσει οι μέντορες και καθοδηγητές τους, όταν τους βρήκε το «κακό» και πέρασε η ΕΠΟ σε άλλα χέρια. Κάτι που σημαίνει επίσης με απλά λόγια ότι ο κύριος Κλάτενμπεργκ παρουσιάζεται «άπλας» και απρόσμενα «γενναιόδωρος» - προφανώς όμως και απερίσκεπτος - να εκπληρώνει τους... ασεβείς πόθους εκείνων που μόλις προχθές του επιτέθηκαν με σφοδρότητα και των οποίων ο εκπρόσωπος με συμπεριφορές υποκόσμου, προκάλεσε την κατεπείγουσα δίωξη του από τον αθλητικό εισαγγελέα. 

Ίσως ο νέος αρχιδιαιτητής να μην είχε ενημερωθεί από τον προκάτοχο του, κάτι που για να είμαστε ειλικρινείς δεν το πιστεύουμε. Να μην είχε προετοιμαστεί για το τι «παραλαμβάνει» και ποια είναι η αποστολή του. Όπως επίσης και ποια ήταν η ρίζα του κακού επί δεκαετίες στο χώρο της ελληνικής διαιτησίας. Να μην γνωρίζει δηλαδή τίποτα για τη θρυλική παράγκα, για τους χαλίφηδες και όλους όσους διαφέντευαν και βρώμιζαν το χώρο της διαιτησίας. Περίεργο είναι ασφαλώς και το γεγονός ότι παρουσιάζεται να μην γνωρίζει ποιοι ήταν εκείνοι που λυσσομανούσαν στην κυριολεξία τα τελευταία χρόνια να καταργηθεί μια πολύ σωστή απόφαση της νέας κατάστασης πραγμάτων, ώστε να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα καθοριστικά παιχνίδια. 

Κάτι το οποίο θεωρήθηκε αναγκαίο, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα τα 3/4 των Ελλήνων διαιτητών ήταν αναξιόπιστοι και ελεγχόμενοι. Έρχεται λοιπόν σήμερα ο κύριος Κλάτενμπεργκ να καταργήσει το σωστό και σωτήριο και να επαναφέρει το λάθος με την πλήρη επικράτηση του παρασκηνίου. Χωρίς λόγο και αιτία επιστροφή στα παλιά, στα λερωμένα και άπλυτα. Το ζητούμενο όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν αυτή η «ιδέα» και η «έμπνευση» υπήρχαν στα αρχικά πλάνα του νέου αρχιδιαιτητή ή προέκυψαν μετά από το μπούλινγκ που υπέστη από την ομάδα του «Φον Καραπαπά». Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τρόμαξε τόσο πολύ από τους βρυχηθμούς της αρκούδας στα Γιάννενα. Δεν ξέρουμε επίσης όμως αν υπάρξει κάποια αντίδραση από τις ομάδες οι οποίες «φιλοδοξούν» να ανταγωνιστούν τον παντοκράτορα των παρασκηνίων Ολυμπιακό. 

Γιατί αν κάτι τέτοιο συμβεί και αποκλειστούν οι «ξένοι» στα καθοριστικά παιχνίδια, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι οι τίτλοι κατοχυρώνονται από τη στιγμή της απόφασης και δια παντός, με εντολή να αποστέλλονται με κούριερ πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων στο... λιμάνι. Απλά πράγματα. Θέλετε την ισονομία ή να γυρίσουμε στο δόγμα Σπάθα; Κινηθείτε όσο είναι νωρίς γιατί κάποια στιγμή θα λέτε με νοσταλγία ότι πήραμε ότι πήραμε από το σύντομο πέρασμα ξένων και ανεπηρέαστων ρέφερι.

ΥΓ: Ο ξεσηκωμός των ΠΑΟΚτσήδων και η απόλυτη ταύτιση απόψεων (κοινή ανακοίνωση των Συνδέσμων) υποχρεώνει συγκεκριμένους υπεύθυνους να δώσουν εξηγήσεις. Εξηγήσεις βέβαια που δεν θα αλλάξουν τίποτα και δεν πρόκειται να επανορθώσουν τις μεγάλες ζημιές που έγιναν. Όμως ίσως αποτελέσουν μια ευκαιρία για να οδηγηθούν κάποια πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο καθαρός λόγος, η ειλικρίνεια, η αυτοκριτική και η γενναία ανάληψη ευθυνών (όπου υπάρχει) θα βοηθήσουν σημαντικά. Κάτι που επιβάλλεται να γίνει για να αλλάξει όσο γίνεται το κλίμα, από τη στιγμή που αρχίζουν οι πολύ σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.