Αν όντως θέλουν τη δεύτερη θέση, το αυριανό ματς είναι όλα τα λεφτά

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Απριλίου 2021

Αγαπητή Μetrosport

Eξι αγωνιστικές και 18 διεκδικήσιμοι βαθμοί για κάθε ομάδα είναι πολλά για να πούμε ότι κρίθηκαν οι θέσεις που θα οδηγήσουν στην Ευρώπη. Ο μόνος που έπαψε να διεκδικεί (αν πίστευε και ο ίδιος ότι θα διεκδικούσε) είναι ο Αστέρας, καθώς θα πρέπει να υπερκαλύψει μεγάλες διαφορές με τρεις ομάδες ταυτόχρονα, πράγμα αδύνατο, ενώ και ο Παναθηναϊκός με πέντε βαθμούς πίσω από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν πείθει ότι μπορεί να φτάσει έστω στην τέταρτη θέση. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν αρχίσει ο ίδιος σερί νικών και σερί ηττών ένας από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ή και ο Αρης.

Λογικά, στο σημείο που βρισκόμαστε, αυτοί οι τρεις έχουν περίπου εξασφαλίσει το ευρωπαικό εισιτήριο και μάχονται αφ΄ενός για την τιμητική (αν είναι και όπως το νιώθει ο καθένας με βάση τα... κυβικά του) δεύτερη θέση και αφ' ετέρου για την αποφυγή του αποκλεισμού από την Ευρώπη στην απίθανη περίπτωση που κατακτήσει το Κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τον ΠΑΟΚ, ένα και ένα κάνουν δύο. Η δεύτερη θέση παίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, στο αυριανό ματς με τον Αρη. Για τον Αρη, ένα και ένα δεν κάνουν δύο, διότι έχει καβάντζα τη διαφορά των τριών βαθμών. Αν χάσει, ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ, αλλά οι ελπίδες του μένουν ολοζώντανες. Ενώ αν χάσει ο ΠΑΟΚ, η διαφορά πάει στους έξι βαθμούς και οι δικές του ελπίδες μειώνονται σημαντικά. Αν, πάλι, κερδίσει, ισοβαθμεί με τον Αρη και τον περιμένει στην Τούμπα στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, οπότε θεωρητικά έχει ένα αβαντάζ.

Απέναντι σε μια ομάδα που παίζει στην έδρα της, που είναι σταθερότατη, που δεν δέχεται εύκολα γκολ (δεύτερη καλύτερη άμυνα με μόνο τέσσερα γκολ περισσότερα από τον Ολυμπιακό) και έχει εξαιρετικούς μέσους αλλά και αρκετά καλούς επιθετικούς, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία δεν έχουν παρά να “διαβάσουν” καλά τον αγώνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την κανονική περίοδο. Τον αγώνα στον οποίο κακώς έχασαν με 1-0, γιατί το πέναλτι που δόθηκε στον Αρη ήταν ανύπαρκτο, αλλά ανύπαρκτος επιθετικά ήταν και ο ΠΑΟΚ και δεν θα μπορούσε να σκοράρει ακόμη και δέκα ημίχρονα να έπαιζε.

Εχω την αίσθηση ότι είναι το πιο σημαντικό ματς, μέχρι στιγμής, για το Πρωτάθλημα. Ενα ματς σχεδόν όλη η χρονιά στο Πρωτάθλημα. Δεν έχουν παρά να το δουν έτσι και οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αν όντως το πιστεύουν και το νιώθουν όταν δηλώνουν ότι θέλουν να πάρουν τη δεύτερη θέση.

ΥΓ. Είναι τραγικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αυτό που επιχειρούν οι 20 “μεγάλοι”. Αναλύσεις δεν χρειάζονται για το αυτονόητο και το αυταπόδεικτο. Κανείς φίλος του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να συμφωνεί. Ούτε καν οι οπαδοί των 20. Ελπίζω ότι οι καθολικές αντιδράσεις θα βάλουν φρένο στο εγχείρημα που αποσκοπεί στο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.