Αν όχι 15, τουλάχιστον 10 παίκτες είναι εντελώς απαραίτητοι για έναν ανώτερο, πιο ποιοτικό ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Αν όχι 15, τουλάχιστον 10 παίκτες είναι εντελώς απαραίτητοι για έναν ανώτερο, πιο ποιοτικό ΠΑΟΚ. Εχει ήδη αρχίσει η πιο κρίσιμη περίοδος για τη δημιουργία ενός διαφορετικού, πιο ποιοτικού ΠΑΟΚ

Σ' αυτές τις μεταγραφές δεν επιτρέπονται λάθη, ούτε κινήσεις εντυπωσιασμού, ούτε απόκτηση παικτών με μοναδικό σκεπτικό ότι κοστίζουν λίγα. Ολα αυτά συνέβησαν στις τρεις τελευταίες καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους. 

Μετά το νταμπλ του 2019 μέχρι και πέρσι. Εξ ου και η αποδυνάμωση της ομάδας, με συνέπεια αυτά τα τελευταία τρία χρόνια να κατακτήσει μόνο ένα Κύπελο, όταν στην τριετία που είχε προηγηθεί είχε κερδίσει τέσσερις τίτλους και μαζί με το Πρωτάθλημα που της έκλεψαν για να το χαρίσουν στην ΑΕΚ, πέντε! Τίποτε, τελικά, δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή.

Ας δούμε, όμως, πόσους παίκτες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να μεγαλώσει πάλι αγωνιστικά. Κι ας προσπαθήσουμε να υπολογίσουμε πόσους τελικά θα αποκτήσει.

Aπό τη στιγμή που έφυγε ο Πασχαλάκης και ο Ζίβκοβιτς αποδείχτηκε ότι δεν είναι τερματοφύλακας για τον ΠΑΟΚ, έχουμε σίγουρες τις πρώτες δύο μεταγραφές.

Προφανώς με Λύρατζη και Σάστρε θα θεωρηθεί καλυμένη η δεξιά πλευρά. Αν αποκτηθεί όμως παίκτης στη θέση του Τέιλορ, φτάνουμε στις τρεις.

Στις πέντε, αν μιλήσουμε για την αριστερή πλευρά της άμυνας. Ο Βιεϊρίνια ακόμη κι αν συνεχίσει δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι θα βγάλει σερί τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς και ο Σίντκλεϊ δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Στις επτά, πηγαίνοντας στους στόπερ, αφού Βαρέλα και Κρέσπο είναι υποχρεωτικό να αντικατασταθούν.

Στη μεσαία γραμμή και την επίθεση μπαίνιυν τα μεγάλα ερωτήματα. Ρεαλιστικά βλέποντας την κατάσταση, άποψή μου είναι ότι θέση σε έναν φιλόδοξο και ποιοτικό ΠΑΟΚ έχουν μόνο ο Σβαμπ, ο Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς, ο Ολιβέιρα που ακόμη δεν κρίθηκε, μαζί φυσικά με τους νεαρούς Τσιγγάρα, Σοάρες και Κούτσια. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι πρέπει να αποκτηθούν ακόμη οκτώ παίκτες, για να αντικατασταθούν οι Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Ζαμπά, Μιτρίτσα, Ακπομ, ακόμη και ο Τσόλακ. Αρα, πάμε στις... 15 μεταγραφές, αν υποτεθεί ότι ο Λουτσέσκου θα διατηρήσει τον ίδιο αριθμό παικτών στο ρόστερ.

Θα κάνει, όμως, ο ΠΑΟΚ 15 μεταγραφές; Αποκλείεται. Ούτε ο Λουτσέσκου θα τολμήσει να ζητήσει τόσους πολλούς, ούτε ο Μπότο θα τολμήσει να προτείνει, ούτε και ο Ιβάν θα το θεωρήσει σκόπιμο. Αλλά ακόμη κι αν παραδεχτούμε ότι είναι “τραβηγμένες” οι δικές μας σκέψεις, οι δικές μας εκτιμήσεις και οι δικές μας επιθυμίες, μπαίνει το εξής ερώτημα: Εντάξει, όχι 15, αλλά 10 παίκτες στους 30 δεν πρέπει να τους αλλάξει ο ΠΑΟΚ για να ανεβεί επίπεδο; Δεν πρέπει να αναβαθμιστεί έστω στο 1/3 αυτός ο βαρετός και κουραστικός θίασος; Και η απάντηση εδώ πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο “ναι”. (Οπως είναι και για τους 15...)

ΥΓ. Για να είμαι ειλικρινής, τον Ιβάν δεν τον φοβάμαι. Θα κάνει το παν για να ικανοποιήσει τις εισηγήσεις Λουτσέσκου και Μπότο. Τις... εισηγήσεις φοβάμαι. Κυρίως του Λουτσέσκου. Μην τυχόν, δηλαδή, υπερεκτιμήσει πάλι τις δυνατότητες ορισμένων παικτών και τις δικές του. Οπως έκανε πέρσι το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.