Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας, το πρωτάθλημα αποκτά και πάλι ενδιαφέρον

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Tο είδαμε κι αυτό. Να πηγαίνει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, να παίζει με άμυνα μπετόν αρμέ, να μη δημιουργεί ούτε υποψία ευκαιρίας, να έχει μία τελική κι εκείνη με μια στραβοκλωτσιά, να μην κερδίζει ούτε ένα κόρνερ και να φεύγει από το ματς με τον Παναθηναϊκό απόλυτα ευχαριστημένος με το 0-0.

Εχασε ο Oλυμπιακός πέντε παίκτες που μετέχουν στο Κόπα Αφρικα και τον τραυματία Μπουχαλάκη και άρχισε να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Και αυτές οι έξι απουσίες σε ένα ρόστερ 30 παικτών είναι η δικαιολογία που πιπιλίζουν οι ερυθρόλευκοι για να παρηγορηθούν μετά τις λευκές ισοπαλίες με τον Απόλλωνα και τον Παναθηναϊκό.

Ναι, λείπουν έξι παίκτες. Αλλά, αν δεν κάνω λάθος και αυτοί που δεν λείπουν παίκτες του Ολυμπιακού είναι. Δεν μπήκαν με το ζόρι στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός τους επέλεξε. Αρα θεωρήθηκαν κι αυτοί ικανοί να υπηρετήσουν τους στόχους της ομάδας.

Ας δούμε όμως ποιοι ακριβώς είναι. Ας δούμε ποιοι αγωνίστηκαν στο προχθεσινό ματς με τον Παναθηναικό: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά (66’ Καρμπόβνικ), Εμβιλά, Καμαρά, Ρέαμπτσουκ, Λόπες (46’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85’ Βρουσάι). Δεν τους λες και άχρηστους...

Προσέξατε; Παρά τις απουσίες, ο Μαρτίνς έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο κοτζαμάν Ελ Αραμπί, αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια... Σε όποια ομάδα δώσεις αυτούς τους παίκτες που έχει σήμερα στη διάθεσή του και χρησιμοποιεί ο Πορτογάλος, πρωταθλητισμό θα κάνει. Η... παρηγορητική λογική των ερυθρόλευκων, ωστόσο, λέει ότι αυτοί οι παίκτες δεν είναι ικανοί να νικήσουν τον ουραγό Απόλλωνα, ούτε και να αποφύγουν την άθλια εμφάνιση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επειδή... λείπουν οι έξι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός περνάει αγωνιστική κρίση. Σαν αυτή που πέρασε και ο ΠΑΟΚ πριν από το νικηφόρο σερί του. Ο οποίος ΠΑΟΚ αν καταφέρει να κερδίσει το ντέρμπι μαζί του, στην Τούμπα, θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής, πείθοντας και τον ίδιο τον εαυτό του ότι μπορεί να διεκδικήσει εκείνο που απεμπόλησε από τον περασμένο Νοέμβριο. Το δικαίωμα να δώσει μάχη μέχρι το τέλος για τον τίτλο. Από τη στιγμή που άρχισε να χάνει βαθμούς και ο Ολυμπιακός, το σκηνικό αλλάζει. Σε σημείο που είναι πολλοί οι οπαδοί του που ξέχασαν τη λατρεία τους για τον Μαρτίνς και ζητούν από τον Μαρινάκη να τον διώξει.

Εννοείται, βέβαια, ότι αν είχε ο ΠΑΟΚ τους βαθμούς που πέταξε άδοξα, θα ήταν εκείνος τώρα το φαβορί για το Πρωτάθλημα. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία.

*** Μ' αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ διασκεδάζω. Τα λέγαμε και πριν το προχθεσινό κάζο με τον Παναιτωλικό. Η μέτρια ομάδα τους έγινε ξαφνικά ομαδάρα επειδή μετά την αλλαγή προπονητή έκανε κάποιες νίκες, ενώ ο Γιαννίκης έγινε ο προπονηταράς που μεταμόρφωσε τον βάτραχο σε πρίγκηπα. Τώρα που ήρθε η ανώμαλη προσγείωση, όπως ήταν βέβαιο ότι θα έρθει, η ομαδάρα έγινε λούζερ και ο προπονηταράς μπήκε σε αμφισβήτηση. μολονότι πριν από ένα μήνα υπέγραψε συμβόλαιο... μακράς πνοής.

Αυτά παθαίνει όποιος φαντασιώνεται μεγαλεία που ξεπερνούν κατά πολύ το μπόι του. Αν στην ΑΕΚ δεν αποκτήσουν γνώθι σε αυτόν, αν δηλαδή δεν συνειδητοποιήσουν ότι οι πραγματικές δυνατότητές τους δεν αντέχουν μεγαλεπήβολους στόχους, δεν πρόκειται ποτέ να λύσουν τα υπαρξιακά προβλήματά τους. Με το όνομά της καμία ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο. Παίζει με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Και στην ΑΕΚ ποιότητα που να επιτρέπει φιλοδοξίες κατάκτησης τίτλων δεν υπάρχει ούτε για αστείο...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.