Αν ο Κουλιεράκης έπαιζε στην Λίβερπουλ θα είχε ένα ευρωπαϊκό γκολ παραπάνω...

Κώστας Πετρωτός15 Μαρτίου 2024

Ο Κώστας Κουλιεράκης έκανε χθες ίσως το κορυφαίο παιχνίδι του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, «γράφοντας» μία ασίστ και δύο γκολ. 

Ωστόσο, για την UEFA, ο 20χρονος στόπερ του Δικεφάλου, δεν σημείωσε δύο άλλα ένα γκολ, καθώς με βάση την επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, το 2-0 του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντιναμό που προήλθε από δικό του σουτ, δεν το πιστώνεται ο ίδιος, αλλά χρεώνεται ως αυτογκόλ του Σούτσιτς, επειδή η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κροάτη μέσου.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι «αυτοί είναι οι κανόνες της UEFA και πρέπει να τους ακολουθούμε», ωστόσο, παρακολουθώντας τα χαϊλάιτς του αγώνα της Λίβερπουλ με την Σπάρτα Πράγας (5-1) για το Europa League, διαπιστώνουμε ότι μπορεί και να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

 Στην φάση του 5-1, ο Σομπλοζλάι σουτάρει, η μπάλα βρίσκει στον πόδι του αρχηγού της Σπάρτα, Κρέιτσι, αλλάζει την πορεία της (σε βαθμό που σίγουρα μπερδεύει τον τερματοφύλακα) και καταλήγει στα δίχτυα. Για την UEFA, ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε το γκολ είναι του Ούγγρου μεσοεπιθετικού της Λίβερπουλ και όχι αυτογκόλ. Μάλιστα στο κείμενο της περιγραφής του αγώνα καταγράφεται η κόντρα της μπάλας στον Κρέιτσι.

Προφανώς και θα πρέπει η UEFΑ να διορθώσει το λάθος της (εκτός αν ισχύουν άλλοι κανόνες για το Europa και άλλοι για το Conference League) και να πιστώσει και δεύτερο γκολ στον Κουλιεράκη. Πάντως, ο Χανιώτης αμυντικός έχει συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες για τον κορυφαίο παίκτη του Comference League την χθεσινή μέρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.