Αν και με VAR διαφωνούμε στην Ελλάδα, πότε θα συμφωνήσουμε για την διαιτησία;

Δημήτρης Κανελλάκης28 Νοεμβρίου 2020

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με την διαιτησία στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε τώρα που έχουμε το VAR, που βλέπουν οι διαιτητές σε βίντεο τις φάσεις κατά την διάρκεια των αγώνων, τις σχολιάζει ο αρχιδιαιτητής κάθε Δευτέρα.

Αλλα αποφασίζουν οι διαιτητές στο γήπεδο, άλλα λένε οι τηλεκριτικοί διαιτησίας, άλλα ο Κλάτενμπεργκ, άλλα οι ομάδες.

Είναι φυσιολογικό αυτό; Ασφαλώς και όχι. Είναι απολύτως παράλογο. Αλλά και απολύτως ενδεικτικό ότι δεν θέλουμε να συνεννοηθούμε.

Οι ομάδες κοιτάζουν η καθεμία το συμφέρον της. Κάνει η καθεμία την πολιτική της. Δεν έχει καμία σημασία ότι συνυπέγραψαν για την επιλογή του Κλάτενμπεργκ.

Σιγά μην σκεφτούν τον Αγγλο όταν θεωρούν πως θίγονται και αισθάνονται πως μπορεί να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος τους.

Ομως, κι ο Κλάτενμπεργκ δίνει δικαιώματα. Ισχύει, πώς να το κάνουμε, αυτό που λέει ο ΠΑΟΚ για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι ξεκάθαρο ότι για παρόμοιες φάσεις άλλα είπε στη μία περίπτωση και άλλα στην άλλη.

Ξεκάθαρο, επίσης, είναι κι αυτό που πρόσφατα έγραψα σε άλλο άρθρο μου, ότι υπάρχει έντονος υποκειμενισμός στις κρίσεις του.

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέρασε λίγος χρόνος από τότε που ήταν ακόμη εν ενεργεία διαιτητής και επηρεάζεται απ' αυτό, αλλά, το λογικό θα ήταν να είχε... ευαγγέλιο τον κανονισμό, να μην τον ερμηνεύει.

Θα επαναλάβω την άποψή μου: έβαλε σε μπελά και τον εαυτό του και την διαιτησία ο Κλάτενμπεργκ με την απόφασή του να σχολιάζει ο ίδιος τις επίμαχες φάσεις.

Αντί να βρει έναν τρόπο ο οποίος θα βοηθούσε να μειωθεί η συζήτηση γύρω από την διαιτησία, αυτός έκανε ακριβώς το αντίθετο: τροφοδοτεί και πυροδοτεί συζητήσεις, με πολύ μεγαλύτερη ένταση, από τις οποίες προκύπτουν πολύ πιο σοβαρές διαφωνίες απ' ό,τι αν ο αρχιδιαιτητής δεν συμμετείχε σ' αυτές.

Κι όσο το συνεχίζει τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο πιθανό θα είναι η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που με VAR και με ξένο αρχιδιαιτητή κατάφερε να έχει περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι στο προηγούμενο καθεστώς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.