«Αν ήταν Έλληνας διαιτητής στη Λεωφόρο, θα μιλάγαμε τώρα για θύματα»

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2022

«Αν ήταν Έλληνας διαιτητής στη Λεωφόρο, θα μιλάγαμε τώρα για θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο Ηρακλής Τσίκινης. 

«Η λύση για τη διαιτησία είναι να μην ασχολείται κανείς μαζί της. Αν γίνει αυτό, θα βρει το δρόμο της. Εγώ είμαι υπέρμαχος της επαγγελματικής διαιτησίας, όμως δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Με την επαγγελματική διαιτησία θα υπάρχουν κάποιες δικλίδες και οι διαιτητές θα έχουν κλειστό συμβόλαιο, δεν θα μπορούν να φεύγουν εύκολα. Και ανάλογα με τα λάθη που θα κάνουν, θα υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις στον μισθό τους. Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα και ΕΠΟ και Λίγκα να συνυπάρχουν στη διαιτησία, στο οργανωτικό κομμάτι εννοώ. Να γίνει μία κλειστή λίγκα με μορφωμένους και κασταλαγμένους διαιτητές. Με τόσο τοξικό περιβάλλον και καχυποψία έχουν πάει δέκα βήματα πίσω στη διαιτησία. Επαναλαμβάνω όλα θα λυθούν όταν θα πάψουμε να ασχολούμαστε με τη διαιτησία και να έχουμε τόσο καχυποψία σε κάθε σφύριγμα ενός διαιτητή».

Για τα όσα ακολούθησαν με το πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι: «Δεν θα σχολιάσω τα όσα είπαν παράγοντες για τη φάση με τον Άβιλα στις καθυστερήσεις, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ήταν Έλληνας διαιτητής στη Λεωφόρο, θα μιλάγαμε τώρα για θύματα. Θα πρέπει οι παράγοντες να σταματήσουν να ασχολούνται με τους διαιτητές και να ασχοληθούν με τις ομάδες τους, να κάνουν γήπεδα και να κάνουν πορείες στην Ευρώπη. Δεν ξέρω που θα οδηγηθεί η κατάσταση και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Αν φέρουμε τον Κολίνα στην Ελλάδα σε δύο εβδομάδες θα τον έχουμε αποκαθηλώσει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.