«Αν ήμουν στον ΠΑΟΚ θα ήθελα δίδυμο Πασχαλάκη-Ταλιχμανίδη»

Metrosport Team03 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Τάκης Παντέλης, και μίλησε για τον ΠΑΟΚ και αν χρειάζεται τερματοφύλακα. Ο Παντέλης αναφέρθηκε στην ψυχολογία του Πασχαλάκη αλλά και στην ευκαιρία που πρέπει να δοθεί στον νεαρό Ταλιχμανίδη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το αν χρειάζεται τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο ισάξιους τερματοφύλακες. Φέτος με το μπες-βγες, τους έχασε και τους δύο. Οταν άρχισε ο Γκαρσία να στηρίζει τον Πασχαλάκη, τότε άρχισε να κάνει καλές εμφανίσεις. Γιατί είναι ποδοσφαιριστής ψυχολογίας. Όταν θέλεις να είσαι ένα ευρωπαϊκό κλαμπ πρέπει να έχεις αντικαταστάτη του Πασχαλάκη, σε περίπτωση που είναι τραυματίας ή δεν είναι σε καλή φόρμα. Για να πάρεις έναν τερματοφύλακα, θα πρέπει να είναι καλύτερος από αυτόν που θα αφήσεις. Ποτέ ένας τερματοφύλακας δεν είναι πρώτος ή δεύτερος όταν γίνεται ο σχεδιασμός. Μέσα από τις προπονήσεις επιλέγει ο προπονητής ποιον θα βάλει βασικό. 

Ο προπονητής τερματοφυλάκων πρέπει να έχει την πυγμή και το σθένος να πει στον προπονητή ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση μέσα στην εβδομάδα για να παίξει βασικός. Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν τερματοφύλακα για να υπάρχει ανταγωνισμός. Θέλει έναν τέτοιο δίδυμο όπως ήμουν εγώ με τον Φορτούλα. Εγώ θα προτιμούσα να έχω έναν Ελληνα παρά έναν ξένο. Ο Ελληνας ξέρει την ιδιοσυγκρασία της ομάδας που παίζει. Γιατί στον ΠΑΟΚ δεν βάζουν τον νεαρό Ταλιχμανίδη να παίξει; Γιατί να μην τον βάλει πρώτο τερματοφύλακα; Μόνο καλό στον ΠΑΟΚ θα κάνει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ αν ήμουν προπονητής τερματοφυλάκων στον ΠΑΟΚ θα στήριζα τον Πασχαλάκη και τον Ταλιχμανίδη και θα τους ήθελα για δίδυμο στην πρώτη ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.