«Αν επικρατήσουν μόνο οι νομικές σκέψεις, ο αστυνομικός δεν θα προφυλακιστεί»

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2022

«Αν επικρατήσουν μόνο οι νομικές σκέψεις, ο αστυνομικός δεν θα προφυλακιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή στη Σέντρα, ο έγκριτος νομικός, Μπάμπης Αποστολίδης.

«Θα ασκηθεί αν δεν έχει ασκηθεί ήδη συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί ξανά και θα πει τα ίδια πράγματα. Το Συμβούλιο κρίνει αν θα κρατηθεί προσωρινά ή όχι. Δεν έχει καμία σχέση ότι η κατηγορία γίνεται βαρύτερη. 

Ακόμη δεν έχει απολογηθεί ο κατηγορούμενος για τη μεταβολή της κατηγορίας. Ποιες σκέψεις θα επικρατήσουν αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν πρέπει να προφυλακιστεί ο αστυνομικός. Εγώ νομίζω αν επικρατήσουν μόνο οι νομικές σκέψεις, ο αστυνομικός δεν θα προφυλακιστεί. Εάν επικρατήσουν κι άλλες σκέψεις, το απεύχομαι αυτό, για κρατήσουμε σε ηρεμία τους Ρομά και να μην κάψουν τους δρόμους λες και είμαστε καμία Ζιμπάμπουε και μπορεί ο καθένας όταν δεν του αρέσει μία δικαστική απόφαση να βγαίνει στους δρόμους. 

Μερικές φορές όμως οι δικαστές αποφασίζουν με βάση το κριτήριο του κατευνασμού της κοινής γνώμης. Δυστυχώς έχουμε και τέτοιες περιπτώσεις. Με την ποινή τώρα επιβάλλεται κάθειρξη από δέκα χρόνια έως ισόβια. Θεωρητικά ο αστυνομικός κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη, βέβαια το θέμα των συνθηκών, το θέμα ότι δεν έχει εμπλακεί ποτέ και δεν έχει ξανά πυροβολήσει στο παρελθόν, αν μείνει η κατηγορία ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο μπορεί να κατέβει έως τα δέκα χρόνια. Η δικιά μου πρόβλεψη είναι ότι η κατηγορία θα αλλάξει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.