Αν είχαν τόσα προβλήματα μαζί του, για ποιο λόγο κράτησαν τον Ένινγκ;

Δημήτρης Κανελλάκης19 Σεπτεμβρίου 2020

Διάβαζα χθες -με τεράστια έκπληξη, δεν το κρύβω- το ρεπορτάζ του Μάνου Χατζάκη για τις εξελίξεις στον Αρη μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα, ειδικά αυτές που αφορούν στην απόφαση διακοπής της συνεργασίας με τον Ενινγκ.

“Η απόφαση για την απομάκρυνση του Μίκαελ Ένινγκ δεν λήφθηκε εν θερμώ. Οι σκέψεις προϋπήρχαν, από τη λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν, καθώς τον τρόπο σκέψης του Θόδωρου Καρυπίδη και του Μίκαελ Ένινγκ χώριζε... άβυσσος”, γράφει ο Μάνος Χατζάκης.

Μα, πώς γίνεται όταν χωρίζει... άβυσσος τον τρόπο σκέψης προπονητή και μεγαλομετόχου, ο μεγαλομέτοχος να ανανεώνει το συμβόλαιο του προπονητή;

Γράφει, επίσης, ο συνάδελφος ρεπόρτερ του Αρη. “Οσον αφορά τον ενδιάμεσο κρίκο στη σχέση των δύο (σ.σ Ενινγκ-Καρυπίδη), τον Άγγελο Χαριστέα, πάει καιρός που κρατά αποστάσεις από τον προπονητή, ο οποίος αποτέλεσε δική του εισήγηση.

Και ο "Χάρι" είχε αρκετές διαφωνίες όσον αφορά τον τρόπο συγκρότησης της ενδεκάδας, τα πρόσωπα, αλλά και την τακτική του Γερμανού. Αν και η τακτική δεν αποδείχθηκε το φόρτε του, όπως αποδείχθηκε στα δύο επίσημα παιχνίδια της φετινής περιόδου”

Αν πάει καιρός που ο Χαριστέας κρατούσε αποστάσεις από τον Ενινγκ και άβυσσος χώριζε τον τρόπο σκέψης του Γερμανού από του Καρυπίδη, ποιος εισηγήθηκε και ποιος επικύρωσε την παραμονή του για δεύτερη σεζόν; Πώς συνεργαζόταν μαζί του ο αθλητικός διευθυντής για τις μεταγραφές και τον σχηματισμό του ρόστερ; Ή δεν συνεργαζόταν οι δύο πλευρές και αποφάσιζε η διοίκηση μόνο ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν κι ο προπονητής απλά τους έβλεπε όταν φτάνανε στην Θεσσαλονίκη;

Κι αν ο “Χάρι” είχε διαφωνίες με την τακτική του Ενινγκ πότε το κατάλαβε; Στα δύο παιχνίδια με την Λαμία και την Κόλος; Νωρίτερα δεν το είχε καταλάβει; Τι έπαθε στα δύο αυτά παιχνίδια ο Ενινγκ, τρελάθηκε;

Πραγματικά, δεν... κολλάνε πολλά από αυτά που συνέβησαν αμέσως -κυριολεκτικά- μετά την ήττα του Αρη από τους Ουκρανούς, η ταχύτητα με την οποία επιχειρήθηκε να φορτωθεί το σύνολο της ευθύνης στον Ενινγκ και ο τρόπος με τον οποίο απαξιώνεται και αποδομείται τις ώρες που ακολούθησαν ο Γερμανός τεχνικός με πληροφορίες τις οποίες, φαντάζομαι, δεν κατεβάζουν από το κεφάλι τους οι ρεπόρτερ αλλά από κάπου φτάνουν σ' αυτούς.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι προφανής η προσπάθεια αυτών που επέλεξαν και διατήρησαν στην θέση του τον Ενινγκ, να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω, να μην αναλάβουν ευθύνες για την εικόνα που εμφάνισε ο Αρης στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Λαμία και σε όλο τον αγώνα με τους Ουκρανούς.

Νομίζω ότι δεν πείθουν κανένα. Στον Αρη φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με κάποιες από τις επιλογές παικτών που έγιναν, πολύ σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ομάδας και αδυναμίες που δεν... μαζεύονται εύκολα.

Και δεν μπορεί για όλα αυτά την αποκλειστική ευθύνη να έχει ο Ενιγκ...

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.