Χωρίς πηγές εσόδων, η SL2 θα είναι μονίμως στην εντατική

Δημήτρης Κανελλάκης12 Νοεμβρίου 2021

Έγραφα και πριν από λίγο καιρό για το πρωτάθλημα της Super League 2. Δεν είναι μόνο ότι ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, δεν είναι μόνο που έχει ένα σωρό ζητήματα, ένα σωρό εκκρεμότητες, ένα σωρό αβεβαιότητες που κανείς δεν ξέρει τι συνέπειες θα έχουν στην εξέλιξή του και αν θα καταστεί εφικτό να τερματίσουν όσες ομάδες ξεκίνησαν, δεν έχει ούτε... τηλεοπτικά.

Συμφωνία για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη κι αυτό, στην πράξη, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν, ακόμη, εγγυημένα έσοδα για τις ομάδες. Ή, για να είμαι απολύτως ακριβής, δεν υπάρχουν έσοδα για τις ομάδες. Διότι, όπως είναι γνωστό οι ομάδες της Super League 2 έχουν σχεδόν αποκλειστική πηγή εσόδων τα χρήματα που παίρνουν από την τηλεόραση.

Αν δεν πάρουν χρήματα από την τηλεόραση, δεν μπορούν να ζήσουν. Από την κρατική τηλεόραση, φυσικά, αφού, όπως επίσης είναι γνωστό, τα ιδιωτικά κανάλια, οι συνδρομητικές πλατφόρμες, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Αυτός, φυσικά, ήταν και ο λόγος για τον οποίο σε πρόσφατο άρθρο μου είχα χαρακτηρίσει «κρατικοδίαιτο» το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Το καταλαβαίνουν όλοι, νομίζω, ότι αν η Super League δεν χρηματοδοτηθεί από το κράτος, μέσω της ΕΡΤ, δεν μπορεί να υπάρξει.

Κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται να δώσει χρήματα για να διεξάγεται αυτό το πρωτάθλημα. Αν υπήρχε, θα το ξέραμε. Θα το ήξεραν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Super League 2. Θα τους είχαν βρει τους ενδιαφερόμενους και θα είχαν συμφωνήσει μαζί τους.

Όπως είπαμε, όμως, ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχουν. Ούτε ιδιωτικά κανάλια, ούτε χορηγοί. Άρα, ή πληρώνει η ΕΡΤ και η Super League 2 ζει, ή δεν πληρώνει και τελειώνουν όλα.

Αυτό, βέβαια, είναι ένας παραλογισμός. Για τον οποίο δεν φταίει η ΕΡΤ, ούτε τα ιδιωτικά κανάλια, ούτε οι συνδρομητικές πλατφόρμες, ούτε οι χορηγοί.

Ολοι οι προαναφερθέντες, αν έχεις προϊόν που μπορούν να το «πουλήσουν» θα σε ψάξουν μόνοι τους. Δεν θα χρειαστεί να πας εσύ επάνω τους και να τους παρακαλέσεις.

Το θέμα είναι ότι ως... προϊόν η Super League 2 δεν τους λέει τίποτε. Δεν το αξιολογούν καν. Κρίνουν ότι η αξία του είναι... μηδενική.

Άρα, ακόμη κι αν βρεθεί, τελικά, μια λύση με την ΕΡΤ για την τρέχουσα σεζόν, όσο οι άνθρωποι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν φροντίζουν να το κάνουν πιο ελκυστικό, πιο ανταγωνιστικό, ώστε να αυξήσουν τις πηγές των εσόδων, θα μιλάμε για μια διαρκή... θνησιγενή κατάσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.