Αν δεν αλλάξουν κάποια πρόσωπα στον θίασο, το έργο δεν θα έχει αίσιο τέλος

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Νοεμβρίου 2021

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει τελικά να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σεζόν. Το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον το οποίο ακόμη δεν έχει σβήσει και δεν είναι άλλο βέβαια από την προσμονή για τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Με βάση τις λογικές εκτιμήσεις που όλοι κάνουμε, λέμε ότι ευχής έργον θα ήταν να προλάβει να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγικ και να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή στο Πρωτάθλημα μέχρι να αρχίσει η μεταγραφική περίοδο. Γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως τον Ιανουάριο θα γίνει μια προσπάθεια να προστεθεί ποιότητα στο ρόστερ, ώστε να πάψει να υπάρχει ένα από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα μέχρι σήμερα αδίκησε κατάφωρα τον εαυτό της.

Ο ένας ήταν η ατυχία με τους τραυματισμούς, ο άλλος οι χοντρές προσωπικές γκάφες παικτών, ένας ακόμη, όμως, η έλλειψη ποιότητας. Ολα μαζί εμπόδισαν τον Λουτσέσκου να πετύχει τη “χημεία” που ήθελε και να δώσει στην ομάδα τη συνοχή και τη σταθερότητα, στην οποία μας είχε συνηθίσει στην προηγούμενη διετή θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Μόνο με τους οκτώ βαθμούς που χάθηκαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Βόλο στην Τούμπα και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρώτος με έναν βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό. Τόσο απλά. Και δεν μιλάμε για απίθανο σενάριο. Μιλάμε για πολύ φυσιολογικά πράγματα. Το αφύσικο είναι να χάνει ο ΠΑΟΚ από τα Γιάννινα στην Τούμπα, να γίνεται πάλι στην Τούμπα τ0 3-1 με τον Βόλο 4-4 και να χάνει επίσης από τον ουραγό της βαθμολογίας, ο οποίος μέχρι τώρα μόνο τον ΠΑΟΚ νίκησε...

Και δεν λέω να έπαιρνε ο ΠΑΟΚ έστω ισοπαλία στο Καραισκάκη, που επίσης μπορούσε. Τότε θα ήταν πρώτος με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό. Αλλά είπαμε. Αδίκησε τον εαυτό του. Αφού, όμως, πρώτα αδικήθηκε από τις μεταγραφικές επιλογές που έγιναν και αυτές που... δεν έγιναν το καλοκαίρι. Τα προσωπικά λάθη, η ατυχία και οι τραυματισμοί σου φταίνε λιγότερο ή και καθόλου όταν υπάρχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ. Οσο για τη “χημεία”, τη συνοχή και τη σταθερότητα, εξαρτώνται άμεσα και αυτές από το επίπεδο της ποιότητας που διαθέτει η ομάδα.

Τα γράφω πολύ συχνά, τα διαβάζω και σε σχόλια στη συντριπτική πλειονότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ και αναρωτιέμαι αν και πάλι φανούμε όλοι μας... γραφικοί. Αν, δηλαδή, περάσει ο Ιανουάριος, δεν γίνουν οι πολυαναμενόμενες προσθήκες και μείνουμε με τις προτροπές και ευχολόγια. Για την ακρίβεια, τρέμω στην ιδέα. Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι αν δεν αλλάξουν κάποια πρόσωπα στον θίασο με άλλα, πιο ικανά, το έργο δεν θα έχει αίσιο τέλος.

ΥΓ. Αύριο έχουμε στην Τούμπα το ματς ανάμεσα στους δύο... ντροπιασμένους της προηγούμενης αγωνιστικής. Για να το πάρει ο ΠΑΟΚ μία είναι η συνταγή. Αυτή που εμπεδώσαμε πλέον ότι ισχύει για κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου: Δημιουργία ευκαιριών και ευστοχία για να έρθουν τα γκολ και όχι... χαζομάρες στην άμυνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.