Αν δε νικήσει σήμερα ο Αρης, τότε πως θα σώσει την παρτίδα της χρονιάς;

Βασίλης Μάστορας08 Νοεμβρίου 2022


Η γκρίνια των φίλων του Αρη, όσο η ομάδα δεν κερδίζει είναι δικαιολογημένη. Γι’ αλλού ξεκίνησε κι αλλού την πηγαίνουν τα βήματα της. Ευτυχώς που μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο δεν βρέθηκε ακόμη χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, κάτω δηλαδή από το ψυχολογικό όριο της 6ης θέσης.

Μπορεί η ομάδα του Πάρντιου να ψάχνει ακόμη ένα καλό 90λεπτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει βήματα βελτίωσης με τον Αγγλο στον πάγκο. Ανεξαρτήτως από το πόση συμμετοχή έχει ο προπονητής σ’ αυτή την πρόοδο ή αν απλώς ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αυτή όμως είναι άλλη κουβέντα. Ο κόσμος του Αρη όμως που είχε άλλα όνειρα για τη φετινή χρονιά, βγάζει στεναχώρια και πολλές φορές απαξίωση για την ομάδα. Ναι, το διακύβευμα κάθε αγώνα είναι η νίκη και ο Αρης δεν κερδίζει εδώ και τρεις αγωνιστικές. Εχει μαζί με Λεβαδειακό, Ιωνικό και ΟΦΗ τα χειρότερα στατιστικά εκτός έδρας. Εχει όμως συμμαζευτεί μεσοαμυντικά και δεν δίνει στον αντίπαλο το δικαίωμα να γίνει απειλητικός. Ο Ατρόμητος για παράδειγμα είχε την ποιότητα για να κάνει περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι έκανε στα 90 λεπτά του προηγούμενου αγώνα. Δεν τις έκανε όμως γιατί δε του το επέστρεψε ο Αρης. Αν υπήρχε και αποτελεσματικότητα μεσοεπιθετικά, όλα θα ήταν διαφορετικά . Οι «κίτρινοι» έκαναν 12 τελικές και δεν πέτυχαν γκολ. Ο λόγος; Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μία πνευματική σύγχυση στο τελευταίο στάδιο της επίθεσης. Παθογένεια την οποία είχε η ομάδα και με τον Μάντζιο, αλλά με άλλους παίκτες στο ρόστερ και έκανε πάλι την εμφάνιση της φέτος.

Βεβαίως κάτι τέτοιο είδα και την Κυριακή στο Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ. Είχε 68% κατοχή η γηπεδούχος, δώδεκα τελικές, έκανε 97 επικίνδυνες επιθέσεις, αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ και με το ζόρι ισοφάρισε.

Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να είναι η εξαίρεση του κανόνα. Για τον Αρη όμως η επιθετική αναποτελεσματικότητα τείνει να γίνει ο κανόνας, οπότε για να μην παγιωθεί η κατάσταση θα πρέπει σήμερα να νικήσει τη Λαμία. Γιατί αν δεν τα καταφέρει και σήμερα πότε θα κάνει τους φίλους του να χαμογελάσουν φέτος;

FOCUS

Ωριμότητα, ρεαλισμό, αυτογνωσία ήταν τα στοιχεία που διέκρινε κάποιος στην ανακοίνωση-καταγγελία του Super 3 για τα όσα έγιναν στο Περιστέρι από την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ. Παρόμοιες ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που αναφέρουν οι οπαδοί ότι «δεν είναι όλοι μιάσματα της κοινωνίας». Ακόμη τέτοιου ύφους ανακοινώσεις δίνουν πόντους στο, παρεξηγημένο όχι άδικα κάποιες φορές, οπαδικό κίνημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.