«Αν αποκτήσει τα F-35 η Ελλάδα, θα είναι η μεγαλύτερη... καταστροφή της Τουρκίας»

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στην Τουρκία το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Ελλάδα τα stealth μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35.

Ο λόγος δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η χώρα μας θα αποκτήσει υπεροπλία και θα γείρει ακόμη περισσότερο η πλάστιγγα εις βάρος της Τουρκίας μετά και την αγορά των γαλλικών Rafale.

Αυτό που δεν φαίνεται να μπορούν να αποδεχθούν, είναι το γεγονός ότι βρίσκονταν με τα F-35 ουσιαστικά «στην αγκαλιά τους» και εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης Ερντογάν κλώτσησαν την ευκαιρία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας.

Επισήμαναν ακόμα ότι η ενδεχόμενη απόκτηση των stealth μαχητικών από την Ελλάδα αποδεικνύει πως η πολιτική επιμονή της Άγκυρας για τους S-400 ήταν τόσο καταστροφική για την Τουρκία, ειδικά αφού ήταν συμπαραγωγός χώρα και θα είχε πάρει 100 F-35.

«Η Ελλάδα έκανε μεγάλη τρίπλα εξωτερικής πολιτικής και τώρα κάνει στην αμυντική πολιτική», σημείωναν οι ίδιοι πολιτικοί αναλυτές.

Και ενόχληση για την στάση Πούτιν στο Κυπριακό

Όμως δεν είναι μόνο το θέμα των F-35 που προκαλεί εκνευρισμό στη γείτονα.

Μερίδα του τουρκικού Τύπου δεν κρύβει σήμερα την ενόχλησή της για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία και τις δηλώσεις στήριξης στην Κύπρο του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Χαρακτηριστικά η Τζουμχουριέτ γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις ΗΠΑ προσπαθεί να προσεγγίσει και τη Ρωσία. Στο θέμα του Κυπριακού, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Πούτιν στήριξε τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας καθώς δεν μίλησε για δυο κράτη.

H Χουριέτ τονίζει ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση της Ρωσίας και για την Αλεξανδρούπολη για την παρουσία των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.