Αμυντικό ρεκόρ 46 αγώνων για τον Άρη

Γιώργος Πετρίδης18 Οκτωβρίου 2020

Ένα από τα κλειδιά της νίκης του Άρη ήταν ότι δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να γίνει απειλητικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντίπαλος του Άρη περιορίστηκε στις τρεις τελικές προσπάθειες, ενώ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές δεν υπήρξε ομάδα που να μείνει χαμηλότερα από τις έξι απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», αφού Λαμία και Βόλος είχαν από τρεις.

Οι τρεις τελικές της ομάδας του Γιώργου Παράσχου δεν αποτελούν αμυντικό ρεκόρ μόνο για τον Άρη των πρώτων πέντε αγωνιστικών της φετινής Superleague. Στα 36 ματς του περσινού Πρωταθλήματος (κανονική περίοδος και πλέι οφ), δεν υπήρξε ομάδα που να έμεινε κάτω από τις τέσσερις απέναντι στον Άρη. Από τέσσερις είχαν η Ξάνθη στην 20ή και ο Πανιώνιος στην 22η αγωνιστική σε ματς που έγιναν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Για να βρούμε αμυντική επίδοση καλύτερη της χθεσινής για τον Άρη, θα πρέπει να επιστρέψουμε στην 25η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19. Τότε και πάλι ο Απόλλων Σμύρνης ήταν πλήρως ακίνδυνος απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» έχοντας μόνο μία τελική προσπάθεια, σε ματς στο οποίο ο Άρης νίκησε με 5-0, με δύο γκολ του Ντιγκινί και από ένα των Τόνσο, Γιουνές και Φετφατζίδη.

Από εκείνο το παιχνίδι της 18ης Μαρτίου 2019, μεσολάβησαν 46 αγώνες Πρωταθλήματος για τον Άρη.

Ακόμη χθες ο Άρης...

*Εκτέλεσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος μέσα από την περιοχή, έχοντας έξι τελικές. Στον αντίποδα έμεινε για τρίτη φορά στις πέντε αγωνιστικές χωρίς τελική προσπάθεια με κεφαλιά, αφού το ίδιο έγινε και στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό.

*Έμεινε χωρίς κερδισμένο κόρνερ ενώ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές δεν έμεινε κάτω από τα δύο -τόσα είχε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτό είχε να συμβεί για τους «κιτρινόμαυρους» από την 25η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος και το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία (2-2).

*Σε ένα ματς με συνολικά 65 λάθη, ο Άρης έκανε τα λιγότερα μένοντας στα 30 ενώ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές δεν έμεινε κάτω από τα 45 (στο ματς με τον Βόλο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.