Αμυντικό ρεκόρ 43 αγώνων για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης21 Οκτωβρίου 2020

Υπάρχουν κάποια επιχειρήματα για να καταδείξει κανείς το μέγεθος της ευκαιρίας που έχασε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή για μία νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το στοιχείο του παιχνιδιού του ΟΑΚΑ που αποτύπωσε ίσως περισσότερο την ανωτερότητα του ήταν αυτό των τελικών προσπαθειών, με τον Δικέφαλο του Βορρά να κάνει 12 και εκείνον του Νότου να μένει στις δύο.

Οι δύο τελικές της «Ένωσης» είναι οι λιγότερες που έγιναν μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, αφού ο Βόλος είχε πέντε στο ματς της 3ης αγωνιστικής.

Ενδεικτικό της μηδαμινής πίεσης που άσκησε η ΑΕΚ προς τον ΠΑΟΚ ήταν και η μόλις μία απόκρουση που καταγράφηκε στη στατιστική της ομάδας της Θεσσαλονίκης, επίδοση που επίσης είναι η μικρότερη του στο φετινό Πρωτάθλημα, αφού είχε δύο κόντρα στην ΑΕΛ.

Πρόκειται όμως για μία επίδοση που ξεπερνάει τα μικρά όρια του φετινού Πρωταθλήματος. Στην περσινή σεζόν, υπήρξε ένα ματς από τα 36 του ΠΑΟΚ στη Superleague, στο οποίο ένας αντίπαλος του είχε την ίδια επίδοση. Ήταν η Λαμία που έκανε δύο τελικές προσπάθειες στην Τούμπα, στο ματς της 7ης αγωνιστικής.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει κατά κύριο λόγο από τις πτέρυγες. Έτσι «έγραψε» ρεκόρ περιόδου τόσο με τα εύστοχα όσο και με τα συνολικά γεμίσματα. Είχε 16 εύστοχα -έναντι 12 του αγώνα με τον Βόλο- και 48 συνολικά γεμίσματα -έναντι των 31 του αγώνα με την ΑΕΛ.

Προέκταση της κατοχής μπάλας που είχε, ήταν για τον ΠΑΟΚ οι 91 σωστές μεταβιβάσεις που καταγράφηκαν στη στατιστική του και που είναι η μεγαλύτερη φετινή επίδοση του, αφού είχε 83 κόντρα στον Ατρόμητο.

Σε ατομικό επίπεδο...

*Νέο ρεκόρ περιόδου μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ, αποτελούν οι 16 σωστές πάσες που είχε ο Στέφαν Σβαμπ στο ΟΑΚΑ. Το προηγούμενο ήταν οι 15 που είχε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κόντρα στον Ατρόμητο.

*Με τα πέντε εύστοχα γεμίσματα του, ο Δημήτρης Γιαννούλης ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ αφού την ίδια είχε σημειώσει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο ματς με τον Ατρόμητο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.