Άμυνες-παιδική χαρά και σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για Ολυμπιακό

Δημήτρης Καλαϊτζής18 Φεβρουαρίου 2021

Τι κι αν προερχόταν από την ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να…ξεσπάσει πάνω στην Αϊντχόφεν (4-2) την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα στο Καραϊσκάκης στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την τραγική άμυνα των Ολλανδών και απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ολυμπιακός, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο ένατο λεπτό. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 


Όμως η χαρά των «ερυθρολεύκων» κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού οι Ολλανδοί ισοφάρισαν σε 1-1. Ο Ζάχαβι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Παπασταθόπουλο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν πτοήθηκε και ανέκτησε το προβάδισμά της στο 37΄. Ο Εμβιλά με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Εμβογκό για το 2-1 και δυο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2 με την κεφαλιά του Ζάχαβι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, σκόραρε για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, αυτή τη φορά με τον Ελ Αραμπί.

Στην επανάληψη μπορεί να μην είχαμε την πανδαισία το γκολ του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Ολυμπιακός είχε την ουσία και με γκολ του Μασούρα στο 83΄ έκανε το 4-2 και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Ολλανδία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.